Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

... λάβρος Τσαλαπάτης κατά των έξι της ΕΣΗΕΑ ...

*
ΚΕΔ
***
*
Τίτλοι τέλους Σαμαρά,
αλλά και τρόικα ΕΣΗΕΑ

Αδειάζουν τον Σαμαρά, αλλά παραμυθιάζουν και τον κλάδο, οι δικοί του στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ. Τον Πρωθυπουργό του Μαύρου εγκαταλείπουν και τα πιόνια του Μπαλτάκου και του Μουρούτη που ψάχνουν καταφύγιο στο μαντρί της Ντόρας, Τα έχουν χαμένα με αυτό που τους ξημερώνει.

Δυο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, Αντωνιάδου - Καρούτζος - Κοτταρίδης του στήνουν και δεύτερο χουνέρι μετά τα γιούχα στα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ, μοιράζοντας τώρα δήθεν «ελευθέρας» για θέατρα και σινεμά. Λες και θα βρεθεί ψυχή να τον ψηφίσει.

Ο Τρίμης, μόνιμος συνεταίρος τους στην ΕΣΗΕΑ, την μια ξεφωνίζει τον Ντινόπουλο την άλλη τον Μουρούτη, για ξεκάρφωμα.

Με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, που οι 6 πρόθυμοι της ΕΣΗΕΑ πανηγυρίζουν ότι εκδόθηκε «κατόπιν ενεργειών τους», ούτε 5 δημοσιογράφοι την εβδομάδα, απ΄ όλη την Ελλάδα, δεν μπορούν να επωφεληθούν.

Από τις χιλιάδες δικαιούχους (ηθοποιοί, τεχνικοί, σεναριογράφοι, συγγραφείς, σκηνοθέτες, υπάλληλοι και δημοσιογράφοι), μόνο 70 κάθε εβδομάδα μπορούν να πάνε θέατρο ή σινεμά. Με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσει ο αιθουσάρχης και θα δεχτεί να μην κόψει εισιτήριο.

Δηλαδή έκαναν συμφωνία με την τρόικα για δελτίο θεάματος στα μέτρα του Μνημονίου. Το πουλάνε ως ρουσφέτι και δεν ντρέπονται.

Η παλιά συμφωνία με τους αιθουσάρχες και το αρμόδιο υπουργείο, που εφαρμοζόταν και αφορούσε όλους, έχει πάει περίπατο.

Με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ, που στηρίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, με εντολή Σαμαρά, μαζί με το παραμύθι, μπαίνει μπροστά στα ψιλά γράμματα, της εγκυκλίου και σχέδιο προγραφών πολιτικών αντιπάλων, ανέργων και ενοχλητικών.

Αναφέρει ότι δήθεν μόνο για την «δωρεάν» είσοδο «προϋπόθεση είναι η δημοσιογραφική ταυτότητα να βρίσκεται σε ισχύ», μια διατύπωση που προστέθηκε εκ των υστέρων.

Με τον τρόπο αυτό όμως καθιερώνουν, χωρίς να έχουν τέτοιο δικαίωμα από το νόμο ή το καταστατικό, ημερομηνία λήξης για τις ταυτότητες των μελών της ΕΣΗΕΑ, με δικαίωμα ανανέωσης από τη σημερινή πλειοψηφία που θέλει να πετάξει από την Ένωση όσους δεν γουστάρει.

Τελικά φαίνεται ότι βρήκε ρόλο για την επόμενη μέρα η Αντωνιάδου. Την φτύσανε για τη θέση της υπουργού προπαγάνδας. Και τώρα πιάνει στασίδι σαν εφοριακός. Έτσι στις ταυτότητες της ΕΣΗΕΑ στη θέση όπου υπήρχε η σφραγίδα και η υπογραφή από την ΔΟΥ τώρα θα βάζει τζίφρα η Μαρία. Την καϋμένη πώς κατάντησε…

Η ΕΣΗΕΑ όμως με την βούλα του υπουργείου Οικονομικών αποκτά μέλη δύο ταχυτήτων τους εν ενεργεία και τους συνταξιούχους, όπως λέει η εγκύκλιος γεγονός που ανοίγει παράθυρο για προγραφές.

Πρόκειται για προκλητική και εξόφθαλμη κυβερνητική παρέμβαση στη λειτουργία της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ, η οποία έγινε με τη συναίνεση της πλειοψηφίας του ΔΣ και ανοίγει πλέον το δρόμο για διασπαστικές κινήσεις και διώξεις.

Όπως φαίνεται λίγο πριν τελειώσει τη θητεία της η θλιβερή πλειοψηφία τελειώνει και τον κλάδο.

Είναι σε εξέλιξη σχέδιο με το οποίο ετοιμάζονται να πετάξουν άνεργους από τον ΕΔΟΕΑΠ δήθεν για να μειώσουν το έλλειμμα και να ξεφορτωθούν συνταξιούχους και ενοχλητικούς από την ΕΣΗΕΑ, για να συνεχίσουν στον κατήφορο της διαπλοκής τους.
Αυτό αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες με προτάσεις, καθόλου τυχαίες στη σύσκεψη με εκπροσώπους όλων των ενώσεων στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ για διαγραφή όσων δεν εργάζονται ή μένουν απλήρωτοι.

Ταυτόχρονα όμως συνεχίζεται η προκλητική αδιαφορία της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τους συνταξιούχους, παρά την νέα επέλαση στα ασφαλιστικά ταμεία. Μεθοδεύεται όμως η κατάργηση των επικουρικών και για τους νέους ασφαλισμένους καθώς και καινούργιες περικοπές στις παροχές του ΕΔΟΕΑΠ

Υπάρχει ακόμη και η άρνηση να αντιμετωπισθεί συνολικά το θέμα των ανέργων και απλήρωτων - όπως πρότεινε η ΚΕΔ - και όχι με προγράμματα στα οποία μεσάζοντες και ΚΕΚ καταβροχθίζουν το καταπέτασμα και χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για έργα βιτρίνας, με σπατάλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τα αποθεματικά.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου