Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

... εκλογομαγειρείο "ΕΣΗΕΑ - ΕΔΟΕΑΠ" ...

*
Ανάποδες στροφές
***
*
Εκλογικά μαγειρέματα
στην ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ

Μέσα στην ΕΣΗΕΑ εδώ και λίγες μέρες στήθηκε το νέο εκλογομαγειρείο με αρχιμάγειρα τον κ. Δημήτρη Τρίμη.

Ο μπαξές τα έχει όλα. Η Συσπείρωση με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πλέον Κυβέρνηση και που αποφάσισαν, ξαφνικά, ότι πρέπει με κάθε τρόπο να ελεγχθούν από τα μέλη της παράταξης τόσο η ΕΣΗΕΑ όσο και ο ΕΔΟΕΑΠ.

Και βέβαια όσο γίνεται το συντομότερο, μια που θεωρούν πλέον την παρουσία της μέχρι χθες συνεταίρου τους κ. Μαρίας Αντωνιάδου σαν τραγική εικόνα,  αφού έπεσε πλέον η Νέα Δημοκρατία.

Βέβαια όλη η ιστορία που σας παραθέτουμε έχει μπόλικο παρασκήνιο, ίντριγκες, συντροφικά μαχαιρώματα και βέβαια την απόφαση του κ. Δημήτρη Τρίμη να εκβιάσει την Αντωνιάδου να δεχτεί οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ,  αλλά και στον ΕΔΟΕΑΠ να γίνουν ταυτόχρονα στις αρχές Απριλίου 2015.

Στο χώρο της Συσπείρωσης σφάζονται με όλη τη μεγαλοπρέπεια οι επικεφαλής της παράταξης, μια που έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα:

Στο ένα βρίσκεται ο κ. Τρίμης μαζί με την κ. Μαριλένα Κατσίμη και τον κ. Γιώργο Γιουκάκη, ενώ στον αντίποδα της ομάδας αυτής είναι δύο άλλοι συνδικαλιστές,  της ίδιας παράταξης, οι κ.κ. Κώστας Τσουπαρόπουλος και Γιώργης Μέρμηγκας.

Η άποψη του κ. Δημήτρη Τρίμη είναι ότι η παράταξή τους είναι σε θέση να πάρει τόσο την ΕΣΗΕΑ όσο και τον ΕΔΟΕΑΠ μια που θέλουν να κατεβάσουν ένα πολύ μεγάλο ψηφοδέλτιο με περισσότερους από ογδόντα υποψηφίους από όλους τους χώρους.

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες οι κ.κ. Γιώργης Μέρμηγκας και Κώστας Τσουπαρόπουλος δεν θέλουν να πάει η υπόθεση σε άμεσες εκλογές στις αρχές Απριλίου. Άλλωστε στο μυαλό του κ. Τρίμη υπάρχει και η εκτίμηση ότι αν κάτι δεν πάει καλά τότε θα μπορέσουν πάλι να συνεργαστούν στενά με την μνημονιακή παράταξη της Μαρίας Αντωνιάδου όπως και στην διετία 2013 - 2015.

Από την πλευρά της η κ. Μαρία Αντωνιάδου μιλώντας με γνωστό συνδικαλιστή, του ανέφερε ότι "Ο Τρίμης που με στήριξε όλο αυτό το διάστημα, με πιέζει τώρα για να παραιτηθώ".

Την ίδια ώρα στον ΕΔΟΕΑΠ η κ. Σπανοπούλου ξεκίνησε το γαϊτανάκι της παραίτησης του Συμβουλίου μαζί με τους ανθρώπους του Γκανά για να πάνε και αυτοί πριν της ώρας τους σε εκλογές.

Τα δύο μέλη του Δ.Σ. κ. Χριστοδουλίδου και κ. Αγγέλης αρνήθηκαν να παραιτηθούν,   ενώ μαζί τους ταυτίσθηκε και ο μεγάλος Σωτήρας του ΕΔΟΕΑΠ κ. Πάνος Σόμπολος.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Καρούτζος σφυρίζει κλέφτηκα μια που υποστηρίζει ότι στις επόμενες εκλογές του Οργανισμού θα γίνει πρόεδρος και θα εκπαραθυρώσει τον κ. Σόμπολο.

Μέχρι στιγμής η Μαρία της Σιωπής δεν τόλμησε να φέρει σε ψηφοφορία το εάν θα πάμε νωρίτερα σε εκλογές, δεδομένου ότι σύμφωνα με το καταστατικό οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ μπορούν να γίνουν μόνο ένα μήνα νωρίτερα από τη λήξη της κανονικής θητείας του εκάστοτε συμβουλίου.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Τρίμης και η παρέα του ζήτησαν από τη νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε γνωμάτευση ούτως ώστε να στηριχτεί σε κάποια βάση. Κανονικά οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ πρέπει να γίνουν μέχρι τις αρχές ή τα μέσα Ιουνίου 2015.

Από την άλλη πλευρά οι εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να γίνουν μέχρι τέλος Μαρτίου.

Τήν ίδια ώρα ο ΕΔΟΕΑΠ εξακολουθεί να ζητά τα 5 εκ. ευρώ από την ΕΣΗΕΑ χωρίς να παρουσιάζει ούτε κάποια εχέγγυα στοιχεία για τον τρόπο λήψης του μεγάλου αυτού χρηματικού ποσού,  ενώ οι άνθρωποι του Γκανά στο συμβούλιο αλλά και ο κ. Καρούτζος,  το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν και πάλι τις εκλογές.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου