Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

... δίκη, εξ αναβολής, για την ΕΡΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέα δίκη για το μαύρο στην ΕΡΤ ΑΕ


Στις 18 Φεβρουαρίου ορίστηκε η εκδίκαση στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας, πρώην νομικός της ΕΡΤ ΑΕ, κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της ΝΕΡΙΤ, ζητώντας την τοποθέτηση διοικητικού συμβουλίου στην εταιρεία της ΕΡΤ, η οποία δεν έπαυσε να υφίσταται.

Η δίκη ήταν προσδιορισμένη για την περασμένη εβδομάδα, αλλά λόγω απουσίας εκπροσώπησης του υπουργείου Οικονομικών αναβλήθηκε για τις 18 του μήνα.

Το ερώτημα είναι αν μέχρι τότε θα έχει επανέλθει η ΕΡΤ ή το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει με το δεδομένο της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ. Ή αν εν όψει της εκπομπής της ΕΡΤ το Δημόσιο θα επιχειρήσει να κάνει αίτηση ακύρωσης της προσωρινής διαταγής.

Το Ειρηνοδικείο, πάντως, με προσωρινή διαταγή του απαγόρευσε τη μεταβολή των νομικών και των πραγματικών στοιχείων της ΕΡΤ που διαχειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών και ως υπεύθυνο όργανο για την τήρησή της όρισε το ΔΣ που πρότεινε ο Γ. Κόκκας στην προσφυγή του. Έτσι, στο υπουργείο Οικονομικών κατατέθηκε αίτημα από τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο Ιωάννη Καρακώστα, πρώην βουλευτή του ΔΗΚΚΙ, για παράδοση όλων των οικονομικών στοιχείων από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι σήμερα.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου