Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

... η ΕΣΗΕΑ και το "Ακαδημαϊκό" παρασκήνιο ...

*
Ανάποδες στροφές
***
*

ΕΣΗΕΑ

"Ακαδημία των Δημοσιογράφων"

... συνέχεια του θεάτρου σκιών

Οκτώ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν στην συνεδρίαση της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου να σκορπίσουν στους πέντε ανέμους περισσότερα από 150.000 ευρώ για να γίνει το κέφι της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου κ. Μαριλένας Κατσίμη.

Η κ. Κατσίμη, που ανήκει στην παράταξη της Συσπείρωσης - βλέπε πλέον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή κυβέρνηση - έχει σαν απωθημένο να δημιουργήσει την περιβόητη Ακαδημία των Δημοσιογράφων την γνωστή Κατσίμειο Ακαδημία, όπως την ονόμασε ο γνωστός δικηγόρος κ. Αποστόλης Τσαλαπάτης,  ο άνθρωπος που προσλήφθηκε και ακριβοπληρώνεται από την πρόεδρο κ. Αντωνιάδου για να την στηρίζει ... νομικά.

Αυτοί που ψήφισαν για να πεταχτούν στον αέρα οι 150.000 ευρώ και βάλε δεν είναι άλλοι από την παράταξη της Συσπείρωσης,  δηλαδή οι κ.κ. Δημήτρης Τρίμης,  Μαριλένα Κατσίμη και Γιώργος Γιουκάκης. Από την παράταξη της κ. Αντωνιάδου είναι οι κ. Μ. Αντωνιάδου, Δημήτρης Κοτταρίδης και φυσικά ο κ. Διόγος, ενώ πέτυχαν να σύρουν μαζί τους και την αδελφή παράταξη της Δεξιάς,  δηλαδή τον κ. Κυρίτση, αλλά και την κ. Γυπάκη.

Στόχος της κ. Κατσίμη, που την διακρίνει η πλήρης ανικανότητα γύρω από τα συνδικαλιστικά, η μόνιμη απουσία της από όλες τις κινητοποιήσεις, αλλά και η μέχρι πρόσφατα επιδίωξή της να πάει στη ΝΕΡΙΤ - σωστά διαβάσατε - είναι η εγκατάσταση γνωστών καθηγητών των πανεπιστημίων,  με τους οποίους έχει... στενούς δεσμούς, στην ΕΣΗΕΑ. 

Γιατί όμως;

Γιατί απλούστατα οι δεσμοί της με το καθηγητικό κατεστημένο είναι δια βίου...

Ετσι, λοιπόν,  με μπροστάρη τον καλοπληρωμένο διευθυντή της ΕΣΗΕΑ κ. Χρήστο Μπούση έκαναν μειοδοτικό διαγωνισμό και κάλεσαν τεχνικές εταιρείες να αναλάβουν, όπως έλεγαν στην αρχή μια που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις,  τη βελτίωση του 7ου ορόφου. Στη συνέχεια και πάλι χωρίς απόφαση συμβουλίου,  αποφάσισαν ότι πρέπει να φτιαχτεί και η ταράτσα του εβδόμου ώστε όπως φάνηκε να μπορούν όλα τα μέλη της Ένωσης, μια που έλυσαν τα οικονομικά τους προβλήματα, να κάθονται αναπαυτικά στις πολυτελείς τους πολυθρόνες και να αγναντεύουν τον Σαρωνικό, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Θαύμα συνάδελφοι. 'Εγινε ένα μικρό θαύμα στην ΕΣΗΕΑ εκτός από τα πολλά που πέτυχε να κάνει η κ. Πρόεδρος.

Και όπως πολύ σωστά είχε πεί στην κ. Κατσίμη, ο καλός συνάδελφος Δημήτρης Τσαλαπάτης,  ότι θα έπρεπε να σέβεται κάποιους δικούς της ανθρώπους,  εντούτοις η ίδια φαίνεται ότι έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στους δύο τεχνικούς της ΕΣΗΕΑ κ.κ. Μάκη Λαχανά και Λυρά να κάνουν μελέτη χωρίς πλήρεις αποφάσεις του συμβουλίου.

Αυτό φάνηκε, όπως με ενημέρωσαν,  στο Συμβούλιο της 6ης Φεβρουαρίου, όπου κλήθηκαν οι δύο τεχνικοί - και ζητούσαν τα χρήματά τους, που μέχρι τώρα η πλειοψηφία του συμβουλίου δεν τους τα δίνει από τον περασμένο χρόνο - Μπούσης και Κατσίμη τους έδιναν οδηγίες για το τί θα πρέπει να κάνουν.

Η ουσία φίλοι μου ήταν να παρθεί μια απόφαση με τις τρείς παρατάξεις και τους οκτώ συναδέλφους να ψηφίζουν για τα χρήματα που θα δαπανηθούν και θα φτάσουν μέχρι τις 150.000 ευρώ. 
Πώς θα φτάσουν; Απλούστατα η μειοδότρια εταιρεία ζητά 108.000 ευρώ και κάτι ψιλά για να κάνει το έργο αλλά με το ΦΠΑ το ποσό θα αγγίξει και ίσως ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ.

Ευτυχώς που βρέθηκαν και δύο συνάδελφοι που σεβάστηκαν τα χρήματα της Ένωσης και κυρίως τα χρήματα των συναδέλφων τους και απείχαν από τα έργα βιτρίνας.

Πρόκειται για την κ. Νανά Νταουντάκη και τον κ. Γιώργο Φιλιππάκη οι οποίοι όχι μόνο κατάγγειλαν τα έργα βιτρίνας σε καιρό οικονομικής κρίσης που επιδίδεται η πλειοψηφία του Συμβουλίου, αλλά τους έκαναν χοντρή κριτική.

Το θράσος της κ. Κατσίμη έφτασε στο απροχώρητο,  με αποτέλεσμα να ουρλιάζει όταν τοποθετείτο η κ. Νανά Νταουντάκη, η οποία με αδιάσειστα επιχειρήματα ανέτρεψε τη σαθρή λογική της κ. Κατσίμη.

Από κοντά και ο αρχηγός των έξι στο Δ.Σ. κ. Τρίμης, που προσπαθούσε με φωνές να αναγκάσει την κ. Νανά Νταουντάκη να μη μιλάει.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Φιλιππάκης κατήγγειλε ολόκληρη τη φιέστα του συμβουλίου και κυρίως τόνισε ότι πρόεδρος και γραμματέας,  αλλά και οι δύο μαζί παρατάξεις,  επιδίδονται σε έργα βιτρίνας όπως άλλωστε και με την περιβόητη έκθεση.

Ακρως κωμική ήταν η παρουσία της κ. Γυπάκη, που ενώ σε προηγούμενες συνεδριάσεις ούρλιαζε ότι δεν θα τα ψηφίσει,  στη συνεδρίαση αυτή  τα υπερψήφισε.

Α, να μην ξεχάσουμε και τη στάση του κ. Κυρίτση, ο οποίος ενώ έκοψε και το... χαρτί τουαλέτας για να κάνει δήθεν οικονομίες,  τον κατέβασαν με το ζόρι και ψήφισε και αυτός με τη σειρά του.
(...)
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου