Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

... ΕΡΤ - από 800 ακίνητα, έμεινε με 30 !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Επιχείρηση μονιμοποίησης
της κλοπής περιουσίας της ΕΡΤ
η εκτίμηση περιουσίας της ΝΕΡΙΤ!

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα από τις καταγγελίες των εργαζομένων της ΕΡΤ και στην ΠΟΕΣΥ ότι ο Πέτρος Μάης, ακόμη διευθύνων σύμβουλος του νόμιμου πλέον μορφώματος ΝΕΡΙΤ που περιμένει να απορροφηθεί με νόμο στη νέα ΕΡΤ, προκηρύσσει διαγωνισμό για την αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας της ΝΕΡΙΤ.

Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ο στόχος πώλησης ή μεταβίβασης των ακινήτων της πρώην ΕΡΤ. Γιατί τα πρώην ακίνητα έχουν κάνει ήδη φτερά με απόφαση των πρώην υπουργών Οικονομικών Στουρνάρα και Χαρδούβελη.

Το “μυστικό” και ακόμη χειρότερο είναι ότι με αυτό τον τρόπο η νυν διοίκηση της ΝΕΡΙΤ ξεπληρώνει ακόμη ένα “δάνειο” στην προηγούμενη κυβέρνηση. Γιατί εφαρμόζει διάταξη του νόμου 4279/2014 με τον οποίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών μεταβίβασε στη ΝΕΡΙΤ σειρά ακίνητων από την ειδική υπηρεσία εκκαθάρισης. Πρακτικά από τα 800 και πλέον ακίνητα ανά την Ελλάδα, μεταβιβάστηκαν στη ΝΕΡΙΤ περί τα 30 ακίνητα! Για αυτά επιχειρείται να γίνει “εκτίμηση” που θα παραδοθεί ως “περιουσία” στη νέα ΕΡΤ.

Ποιος θα θυμάται, ποιος θα ελέγξει στην ειδική υπηρεσία εκκαθάρισης του υπουργείου Οικονομικών όλα τα άλλα εκατοντάδες ακίνητα της πρώην ΕΡΤ; Ποιος θυμάται ότι πρέπει να καταργηθεί και η διάταξη του νόμου 4279/2014 για τα ακίνητα της μεταβίβασης;

Πολύ περισσότερο που στο νέο νομοσχέδιο Παππά για την μετονομασία της ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ Α.Ε αναφέρεται ρητά πως η εκκαθάριση της πρώην ΕΡΤ πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δυο μηνών. Αν δεν πρόκειται για τις συνηθισμένες παγίδες “υπηρεσιακών παραγόντων” στη νέα κυβέρνηση, ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις. Γιατί η νέα ΕΡΤ θα βρεθεί έξαφνα με καμιά 30άρα ακίνητα από τα 800 και πλέον που διέθετε πριν το μαύρο του Ιουνίου 2013.\
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου