Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

... συνταξιούχοι - "γραφίδες ΕΠΕ", νόμιμες και βαθιά ανήθικες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Να τα λέμε κι αυτά...

Συνταξιούχοι στα ΜΜΕ
και μονοπρόσωπες ΕΠΕ !


Γράφει η Άντα Ψαρρά

(...) Όσοι λοιπόν ανήκουν στα διάφορα σωματεία του Τύπου την ώρα που λόγω του PSI αλλά και της τερατώδους εισφοροδιαφυγής εκδοτών και επιχειρηματιών των ΜΜΕ, ο ασφαλιστικός και συνταξιοδοτικός οργανισμός έχει πιάσει οικονομικό πάτο, θα πρέπει πολύ να προσέξουν.

Είναι ευρέως γνωστό το φαινόμενο πολλοί συνάδελφοι του χώρου να συνεχίζουν το νόμιμο βιολί του να λαμβάνουν ολόκληρο το ποσό της σύνταξής τους ενώ παράλληλα δουλεύουν και αμείβονται αδρά δια της μεθόδου προσωπικών εταιρειών. Αυτό όμως δεν είναι υποχρεωμένοι να το δηλώνουν στο ταμείο ώστε να παρακρατείται νόμιμα ένα ποσό από την σύνταξη που παίρνουν.

Ενώ λοιπόν ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να συνεχίζει τη δουλειά του ο συνταξιούχος δικαιολογώντας του ακόμα και μια πρόσθετη αμοιβή μέχρι το ποσό περίπου των 5000 ευρώ το χρόνο, χωρίς να επηρεάζεται η σύνταξη που παίρνει, εντούτοις υπάρχει το «νόμιμο» παράθυρο της εταιρείας (συνήθως μονοπρόσωπη ΕΠΕ). Και ολόκληρη τη σύνταξη και ολόκληρη την αμοιβή! Αυτοί δε οι εργαζόμενοι - συνταξιούχοι είναι συχνότατα οι ίδιοι που κουνάνε το δάχτυλο περί ηθικού και νόμιμου σε οποιονδήποτε άλλο κρίνουν σκόπιμο να το κάνουν.

Επειδή όμως τίποτα δεν παραμένει κρυφό και όλες αυτές οι εταιρείες έχουν ονόματα και ΦΕΚ καλό θα ήταν να σκύψει ο υπερχρεωμένος ΕΔΟΕΑΠ και σε αυτό το πρόβλημα όχι για να τους ξεφωνίσει αλλά για να κλείσει αυτό το νόμιμο πλην όμως καθόλου ηθικό παράθυρο. Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι στα σωματεία του Τύπου που θα μπορούσαν να δουλέψουν ενώ οι συνταξιούχοι που θέλουν αυτονόητα να συνεχίσουν να εργάζονται έχουν μια καλή σύνταξη και επιπλέον 5000 ευρώ το χρόνο, πράγμα που τους επιτρέπει να ασκούν αξιοπρεπώς το επάγγελμα.

Επιπλέον όμως έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ότι εργάζονται με μεγαλύτερη αμοιβή και να εκπέσει για όσο διάστημα το κάνουν το ανάλογο ποσό από τη σύνταξή τους, βοηθώντας και τον ασφαλιστικό οργανισμό. Αφού λοιπόν το κάνουν αυτό τότε θα μπορούν να εγκαλούν δημόσια τον οποιανδήποτε για νομιμότητα και ηθική. Διαφορετικά καλύτερα να σωπαίνουν διότι εκτίθενται!
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου