Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μετά το Πάσχα η ψήφιση
του σχέδιου νόμου για τη νέα ΕΡΤ!

Μετά το Πάσχα θα ψηφιστεί το σχέδιο νόμου για την ΕΡΤ. Η αναφορά αυτή γίνεται σε non paper της κυβέρνησης που κυκλοφόρησε πριν από λίγη ώρα με την επισήμανση πως ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχέδιου για την ΕΡΤ. Στο κείμενο που κυκλοφόρησε πριν από λίγη ώρα για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου, η κυβέρνηση αναφέρεται στην “επανασύσταση και λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε. όπως λειτούργησε μέχρι την ημέρα πραξικοπηματικής διακοπής της λειτουργίας της” και πως η ψήφισή του σχεδίου νόμου “θα ολοκληρωθεί άμεσα μετά το Πάσχα”. Δεν υπάρχει όμως καμία ένδειξη για την ημέρα επαναλειτουργίας της.

---
Η Digea πήρε δάνειο 14 εκατ. ευρώ
για την κάλυψη των υποχρεώσεών της

Δάνειο έως 14 εκατ. ευρώ φαίνεται να εξασφάλισε η Digea για την κάλυψη των υποχρεώσεών της. Στα περιουσιακά στοιχεία που ενεχυριάστηκαν είναι και οι μετοχές που κατέχουν οι εταιρείες των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετέχουν στην Digea.
---
Αποχώρησε ο Χ. Ξύδης από το SDNA

Την αποχώρησή του από το site SDNA ανακοίνωσε μέσω Facebook ο Χάρης Ξύδης. Ως βασική αιτία αναφέρει την εξαφάνιση του σχολίου του, σε καθημερινή βάση μετά από διάστημα μισής ώρας από την ιστοσελίδα, εξαιτίας της ροής των ειδήσεων. “Φροντίστε να μην αλληλοστεναχωρηθούμε” έγραφε στο τελευταίο του κείμενο, απευθυνόμενος στο Βασίλη Παπαθεοδώρου και τους αρχισυντάκτες, αλλά η φράση του αυτή κόπηκε, πράξη που ο Χάρης Ξύδης χαρακτήρισε ως “απαράδεκτη”.
---
Δύο αγωγές από τον Καμμένο!

Το ποσό του 1 εκατ. ευρώ ζητά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με αγωγή του εναντίον του Ανδρέα Πετρουλάκη, σκιτσογράφου της “Καθημερινής” και αρθρογράφου του protagon.gr. Η αγωγή ασκήθηκε για το άρθρο με τίτλο “Π. Καμμένος. Έχουν αρχίσει και του μοιάζουν”. Ο κ. Καμμένος άσκησε αγωγή ζητώντας το ίδιο ποσό και εναντίον του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, τον οποίο χαρακτηρίζει “ιδιοκτήτη” της πολυμετοχικής ιστοσελίδας γνώμης protagon.gr, πλην όμως όπως δηλώνεται τώρα,  ο δημοσιογράφος έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στην ιστοσελίδα από τον Μάρτιο του 2014, όταν ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία για να ιδρύσει Το Ποτάμι.
---
Ποτάμι: Ο Σταύρος Θεοδωράκης
δεν είναι μέτοχος στο protagon

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πληροφορούμε τον Υπουργό Άμυνας ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει πάψει να είναι μέτοχος στο Protagon από την Άνοιξη του 2014. Ελπίζουμε ότι τα ζητήματα του υπουργείου Αμύνης τα αντιμετωπίζει ο κ. Καμμένος με λιγότερη προχειρότητα απ΄ ό,τι τον καταλαμβάνει στο κυνήγι των αντιπάλων του. Σε κάθε περίπτωση βέβαια εμείς θα είμαστε παρόντες στο δικαστήριο για την υπεράσπιση της δημοσιογραφίας και της ελευθερίας της έκφρασης.

Από το Γραφείο Τύπου
Το Ποτάμι
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου