Τρίτη 7 Απριλίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Αντιδράσεις για τα πρόστιμα

Αντιδράσεις στον αθλητικό Τύπο προκάλεσε η διάταξη του αθλητικού νομοσχεδίου με την οποία προβλέπεται επιβολή υψηλών προστίμων στα ΜΜΕ όταν κρίνεται από τον υπουργό Αθλητισμού πως υπάρχει παρότρυνση σε βία. Εκτός από τον ρόλο του ΕΣΡ, που είναι αρμόδιο για τον έλεγχο των τηλεοπτικών αθλητικών εκπομπών, τον οποίο ουδέποτε άσκησε σε θέματα προτροπής σε βία στο ποδόσφαιρο, το νομοσχέδιο προβλέπει πως οι αρμόδιοι υπουργοί Αθλητισμού και Επικρατείας θα έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν στα ΜΜΕ πρόστιμα από 5.000 έως και 500.000 ευρώ για περιπτώσεις «παρότρυνσης, υποκίνησης, ενθάρρυνσης ή επιδοκιμασίας φαινομένων βίας».
---
Αποχαιρέτησε ο Λακόπουλος από το Thetoc

Αποχώρησε ο Γιώργος Λακόπουλος από thetoc μετά από τις εντόνες διαφωνίες με την Έλλη Στάη.
---
Συνεχίζεται το λοκ άουτ στην “Ελευθεροτυπία”

Το συνεχιζόμενο λοκ άουτ που έχει επιβάλει ο Χ. Οικονομόπουλος στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στην ιστοσελίδα enet κατήγγειλαν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, που συνεδρίασαν την περασμένη εβδομάδα στον Βόλο.
---
Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕΣΥ - ΕΔΟΕΑΠ
Στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, στο Βόλο την περασμένη εβδομάδα, δεν κατέστη δυνατόν να εκδοθεί ψήφισμα για τον ΕΔΟΕΑΠ μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των μελών του στην πρόταση της διοίκησης. Το ΔΣ έφερε προς ψήφιση σχέδιο στο οποίο δεν υπήρχε καμία αναφορά στο ότι για πρώτη φορά γινόταν προσπάθεια από το προεδρείο του ασφαλιστικού οργανισμού να παραμεριστούν οι δημοσιογραφικές Ενώσεις. Το κείμενο απορρίφθηκε ως γενικόλογο ευχολόγιο.
---
Σήμερα ξεκινάει η συζήτηση
για την ΕΡΤ στη Βουλή

Τη Μεγάλη Τρίτη εισάγεται προς επεξεργασία στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. Εισηγήτρια θα είναι από την πλευρά της συμπολίτευσης η Αγλαΐα Κυρίτση, πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ και από την αντιπολίτευση, η δημοσιογράφος, πρώην υπουργούς, Σοφία Βούλτεψη.
---
Ασφαλιστικό και μισθοί
στην ατζέντα των δημοσιογράφων

Συνεχίζονται οι επαφές των συνδικαλιστικών σωματείων με τους αρμόδιους υπουργούς σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ. Η ΠΟΕΣΥ έθεσε στον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, όπου η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο. Εκτός από τα φαινόμενα της εργασίας χωρίς αμοιβή, ένα από τα προβλήματα του χώρου είναι και οι ατομικές συμβάσεις, που έχουν μειώσει τις αποδοχές κάτω και από τα επίπεδα του κατώτατου βασικού μισθού. Και αυτό έχει συνέπειες μεγάλες απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα οποία οι δημοσιογραφικές Ενώσεις έχουν επαναφέρει το αίτημα για ένταξη των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων στο αγγελιόσημο. Από τη δική του πλευρά, ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στη δυνατότητα που θα δοθεί θεσμικά στους εργαζομένους να διαπραγματεύονται με τους εργοδότες και μισθολογικά θέματα, ενώ σημείωσε πως θα κατοχυρωθεί νομικά ο αυξημένος ρόλος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου