Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

... Ομ. Τύπου & Χάρτου: νομιμοποιούν τις μειώσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ
& ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ


Ανακοίνωση

Η κυβέρνηση με την επιστολή Σκουρλέτη προς τους κοινωνικούς εταίρους, καλεί σε κοινωνικό διάλογο για τον κατώτατο μισθό και τις εργασιακές σχέσεις, βάζοντας παραπέρα εμπόδια για την υπογραφή και εφαρμογή των κλαδικών ΣΣΕ. Με αυτό τον τρόπο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αποφεύγει να δώσει λόγο για την ασυνέπειά της στην προεκλογική δέσμευση να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ. Στο βαθμό δηλαδή που δεν επαναφέρει τους κλαδικούς μισθούς στο ύψος που ήταν πριν τη λήξη των τελευταίων συμβάσεων, η σημερινή κυβέρνηση με τη ρύθμιση που ετοιμάζει για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, θεωρεί δεδομένες και πολιτικά νομιμοποιεί τις τεράστιες μειώσεις που επιβλήθηκαν στον κλάδο με την κρατική παρέμβαση και συνδρομή από το 2012 και μετά. Ανοίγει το δρόμο για επιβολή μονομερώς από τους εργοδότες ατομικών συμβάσεων με πολύ χειρότερους εργασιακούς όρους και μισθούς.

Η κυβέρνηση από τη μία δίνει δεσμεύσεις στην ΕΕ και το ΔΝΤ ότι ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει με συνέπεια να πληρώνει τις δόσεις του δανείου, υπόσχεται νέες φοροαπαλλαγές στους ¨συνεπείς¨ εργοδότες και από την άλλη συνεχίζει να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους.

Η κατά τα άλλα σκληρή διαπραγμάτευση που κάνουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης με την τρόικα, τους θεσμούς ή όπως αλλιώς τους ονομάσουν, επιβεβαιώνεται καθημερινά, ότι είναι για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου και όχι της εργατικής τάξης και του λαού. Η επίκληση του κοινωνικού διαλόγου, δίνει χρόνο στη μεγαλοεργοδοσία να προετοιμάσει την επίθεση σε κάθε κλάδο. Χρησιμοποιούν ως άλλοθι τον κατώτατο μισθό και από την άλλη αφήνουν διάπλατα παράθυρα για καταστρατήγηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας διατηρώντας και ενισχύοντας την ενοικιαζόμενη εργασία, την εκ περιτροπής εργασία, τα Voucher, τη διαθεσιμότητα και άλλα μέτρα που εξαθλιώνουν τη ζωή όσων εργάζονται.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε την πολυτέλεια να κρατήσουμε στάση αναμονής. Έχουμε χάσει πολλά και πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας για να μπει ένα τέλος. Είναι η ώρα να απαντήσουμε με οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς και στον κλάδο, συνολικά η Εργατική Τάξη.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα την άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ως ελάχιστη βάση διαπραγμάτευσης.

Καλούμε όλα τα Σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του κοινωνικού διαλόγου τους και να δώσουν το αγωνιστικό παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας την

Τετάρτη 15/04/15 και ώρα 11:00 π.μ. στο Υπ. Εργασίας

όπου ξεκινάει ο κοινωνικός διάλογός τους με ΓΣΕΕ και ΣΕΒ

Αγωνιστικά η Διοίκηση
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου