Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

... κι εσύ Αντώνη που 'λεγες πως θα γινόσουν άλλος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο πρόθυμος κλητήρας με το καλό χειρόγραφο


Στις αρχές της δεκαετίας του '80, στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία όλοι οι συντάκτες μιλούσαν εντυπωσιασμένοι για την προθυμία ενός νεαρού κλητήρα που το πρόσωπό του ήταν γεμάτο σπυράκια. Καλό παιδί, εργατικό, προερχόμενο από την ΚΝΕ.

Πολλοί από τους συντάκτες της Ελευθεροτυπίας έφυγαν με «μεταγραφές» και κάποιοι από αυτούς, μετά από μια «γύρα» στις εφημερίδες του Λαμπράκη και του Μπόμπολα, επέστρεψαν στον Τεγόπουλο. Εκεί βρήκαν τον πρόθυμο κι εργατικό κλητήρα να έχει ανελιχθεί σε οικονομικό ρεπόρτερ. Πάντα όμως με το χαμόγελο και κυρίως με ΚΑΛΟ χειρόγραφο.

Πολλοί από αυτούς αργότερα συζητούσαν εντυπωσιασμένοι για τον κλητήρα της «Ε» όταν αυτός βρέθηκε στην Καθημερινή με τον υπέρτατο τίτλο και κατόπιν "αναβαθμίστηκε" στον "τάφο των ελεφάντων"... στον περιλάλητο ΔΟΛ.

Τώρα τελευταία ο περί ου ο λόγος, ξεχνώντας από που ξεκίνησε, χρησιμοποιεί το «καλό» του χειρόγραφο, για να μπερδέψει με την «ευελιξία» των απόψεών του, τους αναγνώστες του εντύπου στο οποίο αρθρογραφεί και παρεμπιπτόντως διευθύνει.

Εσχάτως μάλιστα αρθρογράφησε για το τέλος των ψευδαισθήσεων και στηλίτευσε τη νέα κυβέρνηση, «που παρά την κατάχρηση προπαγάνδας, μετρά απώλειες, αισθάνεται τη δυσπιστία και την αμφισβήτηση των πολιτών»...


ΥΓ Πολλοί καλοί δημοσιογράφοι ξεκίνησαν από κλητήρες κι έφτασαν σε υψηλές, διευθυντικές θέσεις. Ελάχιστοι όμως από αυτούς παρέμειναν «αγνοί» κι αφοσιωμένοι στο λειτούργημά τους που είναι η σοβαρή, αντικειμενική και έντιμη ενημέρωση των πολιτών...
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου