Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

... ΜΜΕ Θεσσαλονίκης - "φορολογικός παράδεισος" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τριγωνικές σχέσεις
στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης


Ο Γιάννης Ρήγας (φωτό) είναι "ο Έλληνας που διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων” μέσω του ομίλου εταιρειών Sciens (“Διαμάντια και μπίζνες στη Νέα Υόρκη”, εφημερίδα Τα Νέα 9-10-10).

H Sciens είναι ομπρέλα που φέρεται να καλύπτει πάνω από 150 εταιρικά σχήματα (hedge funds, δομημένα προιόντα, πάρκο φωτοβολταϊκών Ηλιόσφαιρα ΑΕ) πολλά από τα οποία έχουν έδρα τα νησιά Κέιμαν, τον Παναμά, την Κύπρο και άλλους εξωχώριους φορολογικούς παραδείσους (“Γιάννης Ρήγας, ο άνθρωπος με τις 156 εταιρείες”, εφημερίδα Ελευθεροτυπία 18-12-11).

Ο Γιάννης Ρήγας το 2002 εξαγόρασε τη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ, ενώ στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας εμφανίζεται η κόρη του επιχειρηματία Ν. Ρεμαντά (καζίνο Λουτρακίου), ενώ πρώτος μάνατζερ της εφημερίδας είχε αναλάβει ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπαζίδης, ο οποίος τώρα είναι στη φυλακή για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου (αγοραπωλησίες ακινήτων της μονής Βατοπεδίου μέσω της εξωχώριας Torcaso InvestmentsLimited).

Στις 24 Δεκεμβρίου 2010 ιδρύεται η offshore εταιρεία, θυγατρική της Sciens με την επωνυμία "Cyprus Properties & Holdings" που έχει έδρα τα νησιά Κέιμαν και σύμφωνα με πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας την ίδια ημέρα κατέθεσε αίτηση στην Proton Bank για δάνειο ύψους 35 εκατ. ευρώ (εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”, 11-12-11). Το δάνειο εγκρίθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2010 και εκταμιεύθηκε αυθημερόν.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου