Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

... ΕΔΟΕΑΠ - "σπάει" ομόλογα για τις επικουρικές στις 24/6 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Με το "βλέμμα" στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
Τα κερδοφόρα ομόλογα “σπάει”
η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Την τελευταία πηγή εσόδων τελειώνει η πλειοψηφία του νέου ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, με την απόφαση της να “σπάσει” τα δυο κερδοφόρα αμοιβαία κεφάλαια του οργανισμού που είναι τοποθετημένα σε ευρωπαϊκούς τίτλους (ομόλογα και μετοχές).

Η απόφαση της πλειοψηφίας ελήφθη μέσα σε έντονο πανικό ενόψει της γενικής συνέλευσης του οργανισμού στις 30 Ιουνίου, με συμφωνία εκπροσώπων της ΕΠΗΕΑ και ΕΣΗΕΑ που έχουν το προεδρείο, με πρόσχημα ότι δεν θα πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις στις 24 του μήνα. Όταν οι ίδιοι ακριβώς ζητάνε δραματική μείωση των επικουρικών συντάξεων! Με δεδομένο ότι στις επόμενες μέρες θα μπει στα ταμεία του ΕΔΟΕΑΠ η νέα δόση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ από το αγγελιόσημο ύψους 2 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, είναι απορίας άξια η πρεμούρα της πλειοψηφίας του ΔΣ να σπάσει τα κερδοφόρα και τα μόνα που φέρνουν, λίγα μεν έσοδα δε, στον οργανισμό.

Τα δυο ομόλογα, σύμφωνα με την απόφαση θα φέρουν στον ΕΔΟΕΑΠ 2,5 εκατ. ευρώ. Και μετά θα μείνουν μόνο οι ζημιές και η παύση πληρωμών… Στην απόφαση αυτή εναντιώθηκαν με επιμονή οι τρεις σύμβουλοι της μειοψηφίας Γιάννης Αγγέλης, Κώστας Ντελέζος και Πόπη Χριστοδουλίδου που σημείωσαν ότι θα υπάρχουν λεφτά για τις συντάξεις από το αγγελιόσημο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ενώ εκκρεμεί και η υλοποίηση της δέσμευσης Στρατούλη πως το ΕΤΑΠ ΜΜΕ θα δώσει προκαταβολή στον οργανισμό υγείας δημοσιογράφων και υπαλλήλων 10 εκατ. ευρώ. Η παράταξη διοικητικών που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ περιέργως δεν κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας για άγνωστους λόγους, επιμένουν στο σπάσιμο των ομολόγων, δικαιώνοντας έτσι σε δεύτερη ανάγνωση και την προηγούμενη διοίκηση ΕΔΟΕΑΠ που έσπασε τα ομόλογα της Τράπεζας της Ελλάδας, αφήνοντας το ταμείο χωρίς …περιουσία. Εξαιτίας της σθεναρής στάσης των τριών της μειοψηφίας, στην ψηφοφορία που έγινε στο ΔΣ ο Νίκος Καρούτζος ψήφισε “αποχή”, λέγοντας πως θα ψήφιζε υπέρ αν η απόφαση ήταν ομόφωνη! Οι υπόλοιποι έδωσαν μια παράταση δυο ημερών στην εντολή να σπάσει το ομόλογο.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι απειρία στα ζητήματα διοίκησης και λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ αλλά σε μια δύσκολη οικονομική στιγμή, σίγουρα η διοίκηση δεν πουλάει τα τελευταία ασημικά της. Γιατί τότε χάνει κάθε εγκυρότητα στην αγορά της ασφάλισης και όλα τα νοσοκομεία και κλινικές θα αποσύρουν τις συμβάσεις τους βγάζοντας προς τα έξω την εικόνα του χρεοκοπημένου ΕΔΟΕΑΠ. Εκτός αν αυτό ακριβώς είναι το σχέδιο… Αλήθεια οι παρατάξεις στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με εξαίρεση αυτή της Μ. Αντωνιάδου που σπρώχνει τον ΕΔΟΕΑΠ στα βράχια, θα παρέμβουν στη νέα πράξη πανικού της πλειοψηφίας του ΔΣ του ταμείου;
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου