Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

... "απογευματινές" εφημερίδες - οι ανεπίκαιρες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πώς την πάτησαν
οι «απογευματινές» εφημερίδες


Η… πόρνη η επικαιρότητα εξέθεσε τα νέα (όχι τόσο νέα) ήθη στις εκδόσεις των (κατ’ ευφημισμόν) «απογευματινών» εφημερίδων. Οι οποίες πλέον έχουν γίνει τα Σάββατα περιοδικίστικες και κλείνουν τις σελίδες τους από πολύ νωρίς. Αλλά και οι οποίες από παλαιοτάτων χρόνων ουδέποτε υπήρξαν στην πραγματικότητα απογευματινές, πλην Εστίας που – τότε – τυπωνόταν αργά το μεσημέρι και γινόταν δεύτερη διανομή από το πρακτορείο Τύπου ειδικά γι’ αυτήν! Οι άλλες έβαζαν μπρος τα πιεστήριά τους τη νύχτα και έφταναν στα περίπτερα κατά τις 10-11 το πρωί – κάποτε με την απαγόρευση να μην αρχίζει η πώληση πριν από τις 12 το μεσημέρι, επειδή έως τότε έπρεπε να διατίθενται οι πρωινές (καθόλου κατ’ ευφημισμόν αυτές) εκδόσεις. 

Σήμερα, λοιπόν, το μεγαλύτερο μέρος του «απογευματινού» Τύπου δεν περιλαμβάνει το δημοψήφισμα στις πρώτες εκδόσεις του και περί άλλων τυρβάζει. Τα Νέα κάνουν λογοπαίγνιο («Τρίτη Πέμπτη μακαρόνια») με αφορμή το ΦΠΑ στα ζυμαρικά, το Έθνος αναφέρεται «Στην κόψη της συμφωνίας», η Δημοκρατία έχει πρώτο θέμα το πόρισμα για τον Κώστα Καραμανλή κλπ (δείτε εδώ όλα τα πρωτοσέλιδα). Αλλά και οι πρωινές εκδόσεις έχασαν το θέμα, μολονότι είχε αρχίσει να βγαίνει ως πληροφορία από τα μεσάνυχτα.

Επίκαιρος είναι από τις αθηναϊκές εφημερίδες ο Ελεύθερος Τύπος, ενώ οι αθλητικές προβάλλουν το δημοψήφισμα στα πρωτοσέλιδά τους. Στην Goal News, μάλιστα, είναι βασικό και στη Live Sport δεύτερο θέμα.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου