Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

... On Telecoms - στις 30.6.2015 κλείνει ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εκοψαν το ρεύμα στην On Telecoms


Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι από σήμερα τα κεντρικά γραφεία της On Telecoms, η οποία κατέθεσε προ ημερών αίτηση προστασίας από τους πιστωτές.

Η εταιρεία διατηρεί περί τους 19.000 πελάτες οι οποίοι θα εξυπηρετούνται μέχρι 30 Ιουνίου.

Νέο πάροχο πρέπει να βρουν μέχρι τις 30 Ιουνίου οι χιλιάδες συνδρομητές της On Telecoms η οποία κατέθεσε προ ημερών αίτηση πτώχευσης με στόχο την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να απαγορευθεί κάθε μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας μετά την απόρριψη έφεσης που είχε κατατεθεί ώστε να επικυρωθεί διαδικασία εξυγίανσης με βάση το άρθρο 106 του πτωχευτικού δικαίου. Σήμερα, πάντως, κόπηκε και η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Η διοίκηση της On Telecoms έστειλε επιστολή στους συνδρομητές στην οποία αναφέρει πως "θα είμαστε σε θέση να σας παράσχουμε τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και τις λοιπές ηλεκτρονικές επικοινωνίες που απολαμβάνετε μέσω της σύνδεσής σας στο δίκτυό μας έως την 30.6.2015". Μάλιστα προειδοποιούν πως "εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν μεταβείτε σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα στο δίκτυο άλλου παρόχου υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών της επιλογής σας, σας γνωρίζουμε πως η μεταξύ μας συμβατική σχέση θα παύσει οριστικά στις 30.6.2015, χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση εκ μέρους της εταιρείας μας".

Η αρχική αίτηση για επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης είχε απορριφθεί προ πενταμήνου και η διοίκηση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, που τα τελευταία χρόνια ακολουθεί φθίνουσα πορεία, είχε καταθέσει έφεση η οποία επίσης απορρίφθηκε.

Βασικός μέτοχος της On Telecoms (η οποία είχε απορροφήσει την Vivodi και στη συνέχεια υπήρξε αποχώρηση της οικογένειας Εφραίμογλου) είναι η επενδυτική εταιρεία Argo Group. Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (το 2013), η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 25,8 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. ευρώ το 2012 ενώ οι ζημιές έφταναν τα 21,7 εκατ. ευρώ με τα ίδια κεφάλαια να είναι αρνητικά κατά σχεδόν 76 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει πλέον σημαντικές οφειλές τόσο προς το προσωπικό, όσο και προς τον ΟΤΕ και άλλους συνεργάτες - προμηθευτές.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου