Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι καταγγελίες
σε Εποπτικό και Πειθαρχικό

Να αποσταλούν οι καταγγελίες που έλαβε η ΕΣΗΕΑ, για τον τρόπο παρουσίασης από δημοσιογράφους τηλεοπτικών σταθμών των απόψεων για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας για περαιτέρω έλεγχο, αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
---
“Η ΕΡΤ κερδίζει
την εμπιστοσύνη των θεατών”

Με σταθερά βήματα η ΕΡΤ κερδίζει καθημερινά την εμπιστοσύνη των πολιτών, γεγονός που καταγράφεται -μεταξύ άλλων- και στα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά τηλεθέασης και επισκεψιμότητας των διαδικτυακών της μέσων.

Από την Πέμπτη 11 Ιουνίου μέχρι και σήμερα το μέσο μερίδιο της ΕΡΤ έχει ανέλθει συνολικά στο 10,1% και 185.927 τηλεθεατές. Ιδίως για την περίοδο που ακολούθησε την προκήρυξη του δημοψηφίσματος (Σάββατο 27 Ιουνίου) το μέσο μερίδιο της ΕΡΤ αγγίζει το 12,2% και 231.131 τηλεθεατές.

Μεγάλη μερίδα των πολιτών εμπιστεύθηκε τη δημόσια τηλεόραση για την ενημέρωσή τους, με το μέσο μερίδιο του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων τον πρώτο μήνα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ να κυμαίνεται στο 8,6% (265.088 τηλεθεατές) – ποσοστό που τις τελευταίες δύο εβδομάδες (27.06 – 12.07.15) ανήλθε σε 11% (339.475 τηλεθεατές)

Περισσότερα ΕΔΩ
---
Κρίση ρευστότητας στα ΜΜΕ

Η κρίση ρευστότητας χτύπησε τα ΜΜΕ και πολλά συγκροτήματα προχωρούν σε πρόσκαιρη στάση πληρωμών αλλά και σε μειώσεις μισθών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που δέχθηκε η Ένωση Συντακτών, στο συγκρότημα Μπόμπολα σταμάτησαν οι πληρωμές - δόθηκε μόνο έναντι, ενώ στον Alpha ανακοινώθηκε πρόσκαιρη μείωση αποδοχών κατά 33% και θα πληρώνονται για τους επόμενους τρεις μήνες τα 2/3 του μισθού τους. Στον ΔΟΛ ανακοίνωσαν πως θα πληρωθεί σε μετρητά το 50% του επιδόματος αδείας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται σε ιντερνετικά σάιτ, όπου σταμάτησε η ροή της διαφήμισης, με αποτέλεσμα να τεθούν σε αναγκαστική αργία οι περισσότεροι δημοσιογράφοι.
---
Τέλος το χαρτί για τον Τύπο!

Μετά τη διαφήμιση, τελειώνει το χαρτί για τις εφημερίδες! Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εφημερίδες έγραψε και το γερμανικό Spiegel το οποίο έκανε λόγο για επαφές εκδοτών τύπου με εκδότες βιβλίων προκειμένου να βρεθεί λύση. Να σταματήσει δηλαδή η εκτύπωση βιβλίων μέχρι να γίνουν εισαγωγές χαρτιού για τις εφημερίδες. Ήδη πολλές εφημερίδες έχουν μειώσει τις σελίδες τους για εξοικονόμηση χαρτιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πιο έντονο πρόβλημα το έχει το «Πρώτο Θέμα» που δεν έχει καθόλου απόθεμα. Το χαρτί και τα μελάνια, προϊόντα εισαγωγής για τους εκδότες ανήκουν στην κατηγορία των προϊόντων που πληρώνονται μετρητοίς και όχι με επιταγές. Για αυτό και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σήμερα καθώς οι εκδότες δεν έκαναν μεγάλες παραγγελίες χαρτιού. Για τη διαφήμιση υπάρχει η εκτίμηση πως θα αργήσει να επανέλθει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα έσοδα για τον κλάδο είναι στο …10% σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο.
---
Κ. Τασσοπούλου: Κανονικά
οι πληρωμές στη “Θεσσαλία”

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εφημερίδα “Θεσσαλία”, Κατερίνα Τασσοπούλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη στήλη, δηλώνει πως η μισθοδοσία καταβάλλεται κανονικά όλο αυτό το διάστημα, διαψεύδοντας το σκέλος της συγκεκριμένης καταγγελίας που εστάλη στην εφημερίδα.
---
Ερώτηση για την παραβίαση
της εκλογικής νομοθεσίας από τα media

Ερώτηση για τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ κατέθεσε ο Θανάσης Πετράκος, προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παπά. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει να ενημερωθεί «σε ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα προχωρήσει και πότε ώστε να τηρηθεί η εκλογική νομοθεσία για όσους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς την παραβίασαν” και “πότε θα καταβάλουν τα χρέη τους, τα τηλεοπτικά κανάλια αλλά και ο ΟΤΕ και η Multichoice Hellas η οποία είναι ιδιοκτήτρια του συνδρομητικού καναλιού NOVA, για το τέλος χρήσης τηλεοπτικών συχνοτήτων και πότε θα προκηρυχθούν οι άδειες χρήσης τηλεοπτικών συχνοτήτων”. Σημειώνεται πως η Forthnet/ nova και ο OTE έχουν δηλώσει πως θα πληρώσουν τα χρήματα που οφείλουν προς το δημόσιο, μετά τον καταλογισμό τους από τον υπουργό επικρατείας.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου