Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

... "υπόθεση Χρ. Παναγόπουλου" - πρόσωπα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο «κάδρο»
και ο πολυπράγμων
Γιώργος Χουλιάρας


Σε δίκη ο Χρήστος Παναγόπουλος μαζί με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χουλιάρα και άλλα πρώην στελέχη της ΕΡΤ

Πτυχές της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος στην ΕΡΤ κατά την πενταετία του Χρήστου Παναγόπουλου (2005-2009) αποκαλύπτει το βούλευμα για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Αγίας Παρασκευής και του ΣΚΑΪ. Ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μαζί με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χουλιάρα και άλλα πρώην στελέχη της ΕΡΤ, για απιστία σε βάρος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης

Για πρώτη φορά στο «κάδρο» μπαίνει και ο Γιώργος Χουλιάρας, ο άνθρωπος που γνώριζε τα πάντα στο Ραδιομέγαρο κατά τη θητεία των Αγγελου Στάγκου (επί των ημερών του οποίου και προσελήφθη) και Χρήστου Παναγόπουλου. Ο Γιώργος Χουλιάρας, ο οποίος εργάζεται σήμερα στο Mega Κύπρου, κατηγορείται ότι παρείχε συνδρομή στον Χρ. Παναγόπουλο στην υπόθεση «Bug Stage».

Ο τελευταίος, προερχόμενος από την «Καθημερινή», όπου είχε θέση διευθυντή σύνταξης, όταν ανέβηκε επί Κώστα Καραμανλή στην ΕΡΤ, το 2004, διατήρησε στις θέσεις τους τόσο τον Γ. Χουλιάρα όσο και τον Κώστα Κέκη. Ο Γ. Χουλιάρας ήταν ο εισηγητής του σκανδάλου του «Olympic Trophy» επί των ημερών Στάγκου. Ο Χρήστος Παναγόπουλος δεν έστειλε το σχετικό πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στον εισαγγελέα για την εκπομπή, κόστους 1,3 εκατ. ευρώ, και τελικά καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος.

Πώς συνδέεται ο Γιώργος Χουλιάρας με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου; Στις αρχές της δεκαετίας είχε ιδρυθεί η εταιρεία See WEB, στο Δ.Σ. της οποίας συμμετείχαν ο Κώστας Τσαούσης (άτυπος συνεργάτης του Θέμη Αλαφούζου στο παρελθόν), ο Γιώργος Αθανασόπουλος, ο Σωτήρης Χήνος, ο τραπεζικός αναλυτής Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Πολιτάκης.

Η See WEB είχε μία θυγατρική, τη See Media, στην οποία συμμετείχαν ο Κώστας Τσαούσης, ο Γιώργος Αθανασόπουλος, ο Γιώργος Χουλιάρας και ο Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος την εποχή αυτή θέλει με το «Ποτάμι» «να τα αλλάξει όλα». Το 2008, ο Γιώργος Χουλιάρας μαζί με τη Μάρα Ζαχαρέα, τη Ζηνοβία Σασλόγλου και την Ελένη Παπασωτηρίου, πρώην σύζυγο του Τάσου Τέλλογλου, ίδρυσαν την εταιρεία Platform 8, η οποία δραστηριοποιήθηκε στην έκδοση εντύπων και έκλεισε 4 χρόνια αργότερα.
---
---
*

2 σχόλια:

  1. Έχεις στοιχεία για όσα διατείνεσαι ή θα βρεθείς μπλεγμένη, φίλτατη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Μαρία 3:41 μ.μ. - ... η ερώτηση να εκληφθεί ως φιλική επισήμανση ή ως άμεση απειλή; ... αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει μια κάποια ειδοποιός διαφορά ... παρακαλώ για μια κάποια διευκρίνηση, χαριεστάτη παρεμβαίνουσα Μαρία ... Υ.Γ.: σε κάθε περίπτωση, για περισσότερες διευκρινήσεις απευθυνθείτε στον κ. Γιάννη Κουρτάκη ... έρρωσο ...

      Διαγραφή