Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Χορηγία με το αζημίωτο στον "Αθήνα 9,84"

Συνεχίζει την τακτική πληρωμής μέσω χορηγιών ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84.

Μόλις πρόσφατα εγκρίθηκε η σύμβαση χορηγίας σε εκπομπή γνωστού οικονομικού συντάκτη εφημερίδας, με όρο το 50% της χορηγίας να πληρώνεται στον ίδιο τον δημοσιογράφο…
---
Μια βασική έλλειψη
στο νέο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

Τι ξέχασαν να εντάξουν στο νέο νόμο;

Εως τις 24 του μηνός θα βρίσκεται σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την τηλεοπτική αδειοδότηση, αλλά ήδη επισημάνθηκε μία από τις βασικές ελλείψεις του: Δεν περιλαμβάνει απολύτως τίποτε για την ιδιωτική ραδιοφωνία. Εστω κι αν υπήρχαν στα συρτάρια τα σχέδια για χορήγηση αδειών σε ραδιόφωνα ανάλογα με την περιφερειακή και όχι την τοπική εμβέλεια.
---
«Χάθηκε» το 25%
της τηλεθέασης των καναλιών

Εξαφάνιση της τηλεθέασης!

Μεγάλη έκπληξη προκαλούν τα στοιχεία της μέτρησης της περασμένης εβδομάδας από την Nielsen.

Από τη μία εβδομάδα στην άλλη φαίνεται να «χάθηκε» το 25% της μέσης θεαματικότητας των καναλιών που μετρώνται. Είναι ενδεικτικό πως το Mega, που έχει έτσι κι αλλιώς πρόβλημα, έπεσε στο 12,8%, ενώ η «βουτιά» για τον ΑΝΤ1 ήταν μεγαλύτερη, αφού έφθασε στο 11,6%! Πτώση σημείωσαν και ο ΣΚΑΪ και η ΕΡΤ, ενώ διασώθηκαν με ελαφριά άνοδο ο Alpha και το Star. Ενα ποσοστό 25% των τηλεθεατών φαίνεται πως παρακολουθεί πλέον άλλους σταθμούς, που δεν είναι στη μέτρηση.
---
Μονοθεσία και με τον νόμο
σε ΑΠΕ και Γ.Γ. Ενημέρωσης

Το νομοσχέδιο Παππά για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καθιερώνει τη μονοθεσία στο ΑΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 34 προβλέπεται πως «οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Α.Ε., με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δεν επιτρέπεται να απασχολούνται παράλληλα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή παροχής υπηρεσιών ή έργου σε έντυπα, ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά μέσα μαζικής ενημέρωσης του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα».

Η διάταξη αυτή, αν δεν αλλάξει, είναι καθοριστική για τη μελλοντική μορφή των δύο φορέων.
---
Ο Κώστας Σπυρόπουλος
διευθυντής σύνταξης στο MEGA

Ο Κώστας Σπυρόπουλος, πρωήν διευθυντής της ΕΡΤ, του ΑΝΤ1, και του ΣΚΑΪ, είναι πιθανό να αναλάβει διευθυντής σύνταξης στο MEGA, υπό το νέο διευθυντή ενημέρωσης, Μανώλη Καψή. Ο δημοσιογράφος αρθρογραφούσε στο protagon, ενώ πριν από ένα χρόνο έκανε εκπομπές στο Action 24 του Διονύση Παναγιωτάκη.
---
Πρώτος ο Real FM Θεσσαλονίκης

Πρώτος και στη Θεσσαλονίκη ο τοπικός Real FM. Στη μέτρηση της Focus για το διάστημα από 4.5-5.7.2015 ο σταθμός συγκέντρωσε ποσοστό 13,3%, το Ράδιο Θεσσαλονίκη 12,4%, το Metropolis 11,8%, το Plus 10,4%, ενώ το Zoo ήταν πέμπτο με 9,8%
---
πηγή: Παραπολιτικά/Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου