Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

... ΣΥΡΙΖΑ - ΜΜΕ, "χάθηκε" ο Βασ. Μουλόπουλος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εριδες στον ΣΥΡΙΖΑ
για τα κομματικά ΜΜΕ



Ανάμεσα στα πολλά θέματα που προκαλούν «πονοκέφαλο» στον ΣΥΡΙΖΑ για την ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες είναι και τα μέσα ενημέρωσης με τα οποία θα μπορέσουν να ασκήσουν πολιτική στη διάρκεια της -έτσι κι αλλιώς-σύντομης προεκλογικής περιόδου που θα έχουμε.

«Τα Μέσα που μας στηρίζουν είναι μικρά. Εχουν ελάχιστη ανταπόκριση στον κόσμο και ακόμα πιο λίγη παρεμβατικότητα», υποστήριξε - σύμφωνα με το ένθετο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ -  πολύ γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος αποτελεί μέρος του επικοινωνιακού επιτελείου της Κουμουνδούρου.

Στο στόχαστρο της κριτικής -που μέχρι στιγμής δεν γίνεται με μεγάλη ένταση- είναι ο επικεφαλής της κομματικής Οργάνωσης Δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στούμπος, που είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Αυγή». Ο κ. Στούμπος, αν και είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, κατηγορείται από αρκετούς ότι «θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε όλα» και γι’ αυτό δεν κάνει «ανοίγματα» σε άλλα πρόσωπα, περιθωριοποιώντας ταυτόχρονα κάποιους, ενώ δεν πραγματοποιεί τακτικά συνεδριάσεις της οργάνωσης για να λαμβάνονται συλλογικές αποφάσεις.

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ

Στο πλαίσιο αυτό ενδεχομένως κινείται και η «εξαφάνιση» το τελευταίο διάστημα του Βασίλη Μουλόπουλου. Ο πολύπειρος δημοσιογράφος, που για μεγάλο διάστημα ήταν στην πρώτη γραμμή της επικοινωνιακής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος και πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, το τελευταίο διάστημα δεν εμφανίζεται και κάποιοι εκτιμούν ότι ενδεχομένως έτσι δείχνει τη δυσαρέσκειά του.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ορισμένοι εισηγούνται να μετατραπεί η ΕΡΤ στον «πολιορκητικό κριό» του κόμματος ενόψει εκλογών, κάτι που, όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, δεν θα ήταν καλό να συμβεί. «Δεν θέλουμε να κάνουμε τη δημόσια τηλεόραση κομματικό παραμάγαζο», λένε και ξαναλένε, αν και η καθημερινότητα μάλλον τους διαψεύδει σε μεγάλο βαθμό.

Την ίδια ώρα, καλά κρατεί ο προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για την πορεία της «Αυγής», παρά τις αλλαγές που έγιναν μετά την τοποθέτηση του Κωστή Νικολακάκου στη θέση του διευθυντή της εφημερίδας. Η περαιτέρω αποδυνάμωση της συντακτικής ομάδας, με τη «μετακόμιση» του Γιώργου Κυρίτση στη Βουλή, οι εσωτερικές έριδες και τα λάθη που συχνά-πυκνά επαναλαμβάνονται ακόμα και στα πρωτοσέλιδα της ιστορικής εφημερίδας προβληματίζουν το επιτελείο του κ. Τσίπρα, μαζί με το γεγονός ότι η επίσημη εφημερίδα του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας έχει τόσο χαμηλή κυκλοφορία.
---
---
*

2 σχόλια:

  1. Κάνει και η ΑΥΓΗ απολύσεις; Με αφορμή τις αναφορές για "περιθωριοποίηση κάποιων", μήπως εσείς της "Ανασυγκρότησης" να το ψάχνατε λίγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή