Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

... ΕΡΤ - προς συρρίκνωση προσωπικού; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σε έκτακτες συνθήκες η ΕΡΤ


Έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΡΤ ήταν προγραμματισμένη για χθες 26 Αυγούστου, με θέμα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2014 της ΝΕΡΙΤ.

Δεν ήταν όμως σίγουρο πως θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί κι όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα παραστεί ή όχι, ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, εκπροσωπώντας το ελληνικό δημόσιο.

Για να μπορέσει να συνταχθεί ο ισολογισμός του προηγούμενου διαστήματος, όσο λειτουργούσε η ΝΕΡΙΤ, πρέπει να αλλάξει ο προϋπολογισμός της και να προχωρήσει η αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας. Κι αυτή δεν είναι η μόνη σοβαρή εκκρεμότητα που υπάρχει. Τα υπουργεία Οικονομικών και Επικρατείας πρέπει να συντάξουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές του προσωπικού, που προς το παρόν έχει λάβει προκαταβολές.

Επίσης, ο φανερός κίνδυνος που υπάρχει είναι λόγω της απουσίας κυβερνητικού σχεδιασμού για το μοντέλο λειτουργίας της ΕΡΤ να μην μπορούν να γίνουν αγορές προγράμματος, ενώ και τα χρήματα από το ανταποδοτικό τέλος είναι δεσμευμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος για λογαριασμό των δανειστών.

Αυτή η οικονομική ασφυξία μπορεί να οδηγήσει την ΕΡΤ σε συρρίκνωση, κάτι που αποτελεί και αίτημα των «θεσμών» προς τον πρωθυπουργό. Διότι, αν ενισχυθεί με πρόγραμμα η ΕΡΤ, θα μπορεί άνετα να συγκεντρώσει το 18% της τηλεθέασης με τα τρία κανάλια της, κάτι που θα είναι καταδικαστικό για τους ιδιώτες. Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξουν πολλές ανατροπές τον μήνα που ακολουθεί…
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου