Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

... ΕΡΤ - Παναγόπουλος, λεφτά υπήρχαν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έδωσε παράνομα «δωράκια» στην ΕΡΤ


Περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ μοιράστηκαν ως μπόνους σε υπαλλήλους της ΕΡΤ το διάστημα 2006-09, με μοναδική αιτιολογία πως έκαναν σωστά τη δουλειά τους κι έπρεπε, όσο να ’ναι, να επιβραβευτούν!


Παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον ολόκληρο το πολυσέλιδο πόρισμα που κάνει φύλλο και φτερό τα παράνομα μπόνους που δόθηκαν σε ορισμένους υπαλλήλους από τον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο, ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί για το κακούργημα της απιστίας περί την υπηρεσία! Δημοσιογράφοι, νομικοί σύμβουλοι, τεχνικοί, υπάλληλοι του μάρκετινγκ λάμβαναν έκτακτες αμοιβές κατά παράβαση της νομοθεσίας. «Οι αμοιβές δεν συνδέονται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως αναφέρουν οι αποφάσεις, αλλά συνδέονται μόνο με το έργο για το οποίο ήταν υπεύθυνος ο υπάλληλος που αμειβόταν και για το οποίο έπαιρνε τον μισθό του», επισημαίνουν στο πόρισμά τους οι ελεγκτές.

Το 2006 έδωσαν 1.333.228 ευρώ, το 2007 το ποσό ήταν μικρότερο, μόλις 166.753 ευρώ και, τέλος, το 2008, ανέβηκαν στα 645.431 ευρώ. Συνολικά 2.145.412 ευρώ για επιπλέον μπόνους.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα ποσά χορηγήθηκαν με:

α) ελλιπή αιτιολογία
β) χωρίς μετρήσιμα στοιχεία
γ) χωρίς εισηγήσεις γενικών διευθυντών και
δ) «για ενέργειες τρέχουσας φύσης, επομένως δεν έχρηζαν αμοιβής και ανταπόδοσης».


Οι 52 από τις σελίδες του βουλεύματος είναι αφιερωμένες στα ονόματα των υπαλλήλων της ΕΡΤ και στις επιπλέον, αδικαιολόγητες, αμοιβές τους. Εντεταλμένος σύμβουλος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης λόγου χάριν πήρε μέσα σε μία χρονιά 51.000 ευρώ ως δώρο με μόνη αιτιολογία πως «συνέβαλε τα μέγιστα για τον συντονισμό των υπηρεσιών στη διεκπεραίωση υποχρεώσεων της εταιρείας». Με μία μόνο υπογραφή, στις 27/7/2006 η ΕΡΤ έδωσε (παρανόμως!) «πριμ» παραγωγικότητας 216.600 ευρώ σε 85 υπαλλήλους για τη Eurovision Αθήνα 2006. Όσο για το... ποιοτικό Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν διευθυντές ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΤ να παίρνουν ακόμα και 25.500 ευρώ ως επιπλέον αμοιβή για την «ουσιαστική συμβολή τους για την έκβαση του φετινού (2006) Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης». Χώρια τις 27 χιλιάδες ευρώ σε γνωστό αθλητικό συντάκτη, μια και «προσέφερε τα μέγιστα για την άριστη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων Πεκίνο 2008».

Λέμε από εβδομάδα να κάνουμε ένα Top 10 των πιο αστείων (αλλά και τραγικών συνάμα μια και μιλάμε για δημόσιο χρήμα) λόγων που ανακάλυψαν οι ιθύνοντες ώστε να δίνουν πριμ παραγωγικότητας. Ακόμα και για μία... μετακόμιση. Τα ονόματα δε, είναι περισσότερα από 60-70...
---
πηγή: http://www.e-tetradio.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου