Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

... Στ. Ψυχάρης: "... ανατέλλει το άστρο του Αλέξη" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η στήριξη σε Τσίπρα και το ξεκαθάρισμα

Ο Ψυχάρης γυρίζει σελίδα
στις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ

Aπό την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε περιγράψει την αλλαγή στάσης του ΔΟΛ και του Σταύρου Ψυχάρη έναντι της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία καταδεικνύει πως, με φόντο τις επερχόμενες κάλπες, επιδιώκει να βάλει τις βάσεις για το τελικό ξεκαθάρισμα στον χώρο των media.

Η νέα πραγματικότητα στο μέτωπο των σχέσεων του συγκροτήματος της Μιχαλακοπούλου με το Μέγαρο Μαξίμου είχε αποτυπωθεί ανάγλυφα μέσω της αρθρογραφίας του αφεντικού του ΔΟΛ στο «ΒΗΜΑ» την Κυριακή 9 Αυγούστου. «Την ώρα που οι ιδέες του κ. Λαφαζάνη δύουν, μοιάζει να ανατέλλει το άστρο του Αλέξη Τσίπρα», έγραφε ο Σταύρος Ψυχάρης με νόημα στον επίλογο του σχετικού κειμένου.

Πιο πάνω, υποστήριξε πως η κυβέρνηση της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να προχωρήσει σε εκείνες τις βαθιές τομές που έχει ανάγκη η χώρα και τις οποίες δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ. Σε ανάλογο ύφος έναντι της κυβέρνησης κινούνταν και τα «ΝΕΑ», ειδικά μετά την αποχώρηση των αρθρογράφων (Πρετεντέρης, Μητρόπουλος) που, για τον έναν ή τον άλλον λόγο, είχαν ανοίξει μέτωπο με το κυβερνών κόμμα.

ΠΡΟΦΙΛ

Είναι σαφές πως, με τον τρόπο αυτό, ο Σταύρος Ψυχάρης, από τη μια, εξυπηρετεί τη μόνιμη γραμμή του ΔΟΛ όλα αυτά τα χρόνια για τη διατήρηση του θεσμικού του προφίλ σε κάθε κρίσιμη πολιτική συγκυρία και, από την άλλη, επιχειρεί να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος συνεννόησης σε όλα τα επίπεδα, ελέω και της προσπάθειάς του να αυξήσει την επιρροή του στο Mega, αλλά και των οικονομικών δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί στον χώρο των media.

«Στηρίζει την κυβέρνηση για την ομαλοποίηση της κατάστασης στη χώρα και ταυτόχρονα δίνει στίγμα σε όλα τα επίπεδα, αφού το πιο πιθανό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθεί και πάλι πρώτο κόμμα», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι γνωρίζοντες τη μιντιακή πιάτσα.

Φυσικά, όλες αυτές οι διεργασίες γίνονται με φόντο το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές συχνότητες, για το οποίο το Μαξίμου διαμηνύει πως θα προχωρήσει κανονικά.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου