Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

... ιδιοκτήτες ρ/σ : "Δουλέψτε χωρίς όμως χρήματα" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ιδιοκτήτες ραδιοφώνων σε... απόγνωση
πετσοκόβουν μισθούς και ημέρες δουλειάς

Σαν κάτι να συνέβη μετά την τελευταία, αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση της ΕΙΙΡΑ, της ένωσης των ιδιοκτητών και αποφάσισαν, σύσσωμοι σχεδόν, να προχωρήσουν σε περικοπές.

Εχασαν τον έλεγχο ακόμα και όσοι διαθέτουν ραδιοφωνικούς σταθμούς οι οποίοι πηγαίνουν καλά στις ακροαματικότητες και, εκ των πραγμάτων, στα έσοδα.

Απολύσεις, υποχρεωτικές άδειες στο προσωπικό τους, μέχρι και στο κίνημα «δεν πληρώνω» εντάχθηκαν. Δουλέψτε τρεις μέρες την εβδομάδα είπαν στους υπάλληλους ώστε να πληρώνεστε λιγότερο, ηχολήπτες για να μην υπογράψουν νέες μειωμένες συμβάσεις θα βρίσκονται σε... διακοπές με άδεια άνευ αποδοχών έως και τον Οκτώβριο ακόμα. Και προχώρησαν οι ιδιοκτήτες σε μεγάλες μειώσεις στη μισθοδοσία του διοικητικού προσωπικού. Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα.

Κι ένα άλλο ερώτημα τίθεται, έστω και με τον κωμικοτραγικό τρόπο που ακούει στο όνομα... Χρήστος Θηβαίος: χρειάζονται οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, είναι παραγωγικοί; Μη βιαστείτε να... γελάσετε γιατί με την άποψη του Θηβαίου φαίνεται πως συντάσσονται οι ιδιοκτήτες των μουσικών ραδιοφωνικών σταθμών και οι οποίοι έδωσαν τα ρέστα τους μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και του capital control στις τράπεζες. Πανικός, βιαστικές και άσκοπες κινήσεις, ένας μικρός χαμός. Ραδιόφωνα καλά και ανθηρά, όπως ο «Pepper 96.6» και ο «Kiss 92.9» λόγου χάριν, για να αναφέρω δύο μόνο από τα πολλά, έστειλαν στο πυρ το εξώτερον τους παραγωγούς τους, αλλοιώνοντας το πρόγραμμά τους. Ο Θηβαίος μπροστά τους μοιάζει άγιος (άνθρωπος). Αν θέλετε, δουλέψτε τον Ιούλιο και κάντε εκπομπές τους διεμήνυσαν, να πληρωθείτε πάντως αποκλείεται. Αλλά δεν τους το είπαν από την αρχή του μήνα, τους «έφαγαν» έτσι κάποιες μέρες που τις είχαν ήδη δουλέψει.

Ελεύθερη αγορά, «είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε» που λέει και ο Νίκος Μπογιόπουλος. Δωρεάν κι εξασφαλισμένη εργασία. Αν έδωσαν αυξήσεις οι ιδιοκτήτες στον κόσμο τους όταν τα ραδιόφωνα πήγαιναν καλά σε διαφημίσεις; Και πολλές και πάρα πολλές φορές. Είναι χουβαρντάδες!
---
πηγή: Δ. Κανελλόπουλος/http://www.e-tetradio.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου