Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

... 24ωρη απεργία στο "Μακεδονία TV" για απολύσεις...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ETITBE: απόφαση
για απεργία των τεχνικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας», νόμιμα εξουσιοδοτημένο από τη Γενική του Συνέλευση, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των τεχνικών που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» 
την Δευτέρα 21/9 και από ώρα 06:00 έως και τις 06:00 της Τρίτης 22/9/2015, με αίτημα την άμεση ανάκληση των απολύσεων των τριών τεχνικών – μελών μας.

Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.

Ο λόγος για την πραγματοποίηση της απεργίας αυτής είναι, η απαξίωση των θεσμών της Μεσολάβησης με την άρνηση προσέλευσης της εργοδοτικής πλευράς στον ΟΜΕΔ για διαβούλευση, όπως ορίζει ο νόμος και η κλαδική μας συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια στιγμή που η Διοίκηση του παραπάνω Σταθμού προβαίνει σε απολύσεις, οδηγώντας στην ανεργία όλο και περισσότερα μέλη μας, παραβιάζει:
  • τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 14 του ν.3592/2007, που ορίζει ως ελάχιστο αριθμό 200 εργαζόμενους ανά τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας καθώς
  • το Άρθρο 9 της Διαιτητικής Απόφασης ΠΕΝΤ.6/2015 του ΟΜΕΔ, με την οποία καθορίζεται σαφώς ο αριθμός των μελών του κάθε συνεργείου.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου