Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

... το 3ο ("αριστερό") Μνημόνιο είναι εδώ - υποδεχθείτε το ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τέλος τα πανηγύρια, μπαίνουμε στο δια ταύτα...

Από 1ης Οκτωβρίου
ξεκινούν κατασχέσεις μισθών,
συντάξεων και καταθέσεων

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών από την Εφορία με διαδικασίες - εξπρές και σε διάστημα επτά ημερών για τους οφειλέτες του Δημοσίου έρχονται από την 1η Οκτωβρίου.

Κατασχέσεις-εξπρές με ένα e-mail στις τράπεζες ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών από την 1η Οκτωβρίου και σε πρώτη φάση βάζει στο στόχαστρο όσους έχουν μη ρυθμιζόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές από φόρους άνω των 70.000 ευρώ. Η δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού θα γίνεται εντός 24 ωρών από την αποστολή του μηνύματος από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και εντός 7 ημερών τα ποσά θα αποδίδονται στο Δημόσιο.

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατασχέσεων θα βρεθούν και οι οφειλέτες που μετά την αυστηροποίηση των κριτηρίων για τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα βγουν εκτός διακανονισμού. Η αρχή γίνεται με όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 70.000 ευρώ και σε επόμενη φάση το μέτρο θα επεκταθεί σε φορολογουμένους με μικρότερα ποσά.

Παράλληλα την διαδικασία αποστολής ειδοποιητηρίων προς τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων θα υλοποιήσει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το οποίο θα αποκτήσει και πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των περίπου 600.000 οφειλετών και ξεκινά κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων, αλλά ακόμη και σε πλειστηριασμούς ακινήτων. Τονίζεται ότι η δυνατότητα πρόσβασης στο μητρώο τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών περιλαμβάνεται ως προαπαιτούμενο για την επόμενη αξιολόγηση στο τρίτο Μνημόνιο, παράλληλα με τη διασύνδεση του ΚΕΑΟ με το Taxisnet.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των οφειλετών προς τα Ταμεία, περίπου 300.000 έχουν ήδη ενταχθεί στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων. Το ΚΕΑΟ όμως θα μπορεί να ελέγξει και αυτές τις περιπτώσεις οφειλετών για να διαπιστώσει εάν έχουν την οικονομική επάρκεια να εξοφλήσουν ακόμα και νωρίτερα την οφειλή τους. Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία του ΚΕΑΟ, έως τα τέλη Ιουνίου είχαν ενταχθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο των οφειλετών χρέη από απλήρωτες εισφορές ύψους 14,5 δισ. ευρώ, ενώ αναγκαστικά μέτρα είχαν ληφθεί, έως τότε, για τα 8,6 δισ. ευρώ. Δηλαδή χρειάζεται να ληφθούν μέτρα, από την 1η Οκτωβρίου και εντός τριών μηνών το αργότερο, για την είσπραξη επιπλέον 5,9 δισ. ευρώ.

Στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΚΕΑΟ έχει μεταφερθεί, έως σήμερα, από τα ασφαλιστικά ταμεία μόνο τo 25% των οφειλετών και συγκεκριμένα 268.544 οφειλέτες με οφειλές 14,5 δισ. ευρώ. Οι οφειλέτες του ΚΕΑΟ σε ποσοστό 74,30% (οι 199.456) χρωστούν έως 50.000 ευρώ και συνολικά 3,4 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα οι μεγαλοοφειλέτες με χρέος άνω του 1 εκατ. ευρώ (978 επιχειρήσεις ή το 0,36% του συνολικού αριθμού των οφειλετών). Έως 15.000 ευρώ χρωστούν 114.418 (το 43%), το 19,27% χρωστά από 15.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ και το 12,40% ποσά από 30.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

4 σχόλια:

  1. Αγαπητοί φίλοι της "ανασυγκρότησης" γιαυτό δεν ξαναεκλέχθηκε ο Τσίπρας και ο Σύριζα κυβέρνηση? αυτά λέει το 3ο μνημόνιο αυτά έλεγαν και τα δυο προηγούμενα των Σαμαροβενιζελων.
    Ο λαός γνώριζε τι θα γίνει μετά τις 20 Σεπτέμβρη άρα ουσιαστικά έγκρινε με την ψήφο του αυτή την πολιτική, εξουσιοδώτησε τον Τσίπρα να του πάρει το σπίτι να του πάρει όσα λεφτά του έχουν απομείνει να του κόψει την σύνταξη και το μισθουλάκο - διότι περί μισθουλάκου πρόκειται σήμερα - και εν δυνάμει να τον καταστήσει άνεργο κάποια στιγμή, άρα λοιπών ο λαός θ αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του αυτούς ήθελε, αυτούς έβγαλε, αυτοί λοιπών τώρα τον κυβερνάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ανώνυμος 8:42 π.μ. - ... ουδείς εξαιρεί τον κυρίαρχο ή "κυρίαρχο" λαό από τη διανομή της συγκεκριμένης Ευθύνης ... αυτό όμως δεν απαλλάσσει κανέναν από την προσπάθεια που οφείλει να καταβάλλει για να αντιστραφεί - προς προοδευτικότερη κατεύθυνση - το δεδομένο αυτό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά συμφωνώ ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση, όμως μετά από 5 χρόνια μνημόνια ο λαός δεν καταλαβαίνει και το απέδειξε στις 20 Σεπτέμβρη, μήπως λοιπών πρέπει να πάθει μια καταστροφή επικών διαστάσεων για να ξυπνήσει?, δεν το λέω εκδικητικά, όμως αυτά ψήφισε αυτά ενέκρινε αυτά επιβράβευσε.

    Ας δούμε λίγο το δικό μας χώρο, είναι από τους κλάδους που επηρέασε η κρίση από την πρώτη στιγμή, όμως το μεγαλύτερο μέρος εργαζομένων συνέχιζε να μην αντιλαμβάνεται αυτό που συνέβαινε, βλέπαμε μαγαζιά να κλείνουν η να υπολειτουργούν και απλά κουνούσαμε συγκαταβατικά το κεφάλι και ευχόμασταν να μην επηρεάσει και το δικό μας μαγαζάκι, έλα όμως που το πρόβλημα δεν σταμάτησε εκεί, δεν σταμάτησε στην "Απογευματινή" πχ η στο "Flash radio", πήρε μπάλα όλα τα ΜΜΕ εφημερίδες, περιοδικά, ράδιο, ΤV, sites, μεγάλα συγκροτήματα αργούν να πληρώσουν, καθυστερούν εκβιάζουν, απολύουν, μειώνουν τους είδει μειωμένους μισθούς, και στην ΕΣΗΕΑ τι? και στις εκλογές τι? μια βουλή 90% μνημονιακή με ΧΑ τρίτο κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 11:53 - ... τον λαό δεν τον αλλάζεις, πόσο μάλλον δεν τον εξαφανίζεις ... μπαίνεις μπροστά, παλεύεις για την ανατροπή των όποιων λάθος επιλογών ...

      Διαγραφή