Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

... Κανάλι της Βουλής - μια ωραία (εργασιακή) ατμόσφαιρα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες
και το Κανάλι της Βουλής

Υπάρχει και συνέχεια στη δίμηνη πλέον κόντρα εντός της Βουλής μεταξύ των συμβασιούχων δημοσιογράφων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους και της διοίκησης του καναλιού.

Οι συμβασιούχοι, τους οποίους υποστηρίζει η παράταξη Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ, δηλώνουν πως θα καταφύγουν στα δικαστήρια.

Την προπερασμένη εβδομάδα οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι μπήκαν στο γραφείο της συντονίστριας του καναλιού Κατερίνας Κατωτάκη, την οποία καταγγέλλουν γιατί τους πέταξε έξω. Η δε Κ. Κατωτάκη υποστηρίζει πως την απείλησαν και την έσπρωξαν στο γραφείο της.

Το ζήτημα είναι πως οι συμβασιούχοι αυτοί δεν καταγράφονται ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες στο Κανάλι της Βουλής, καθώς ούτε η προηγούμενη διοίκηση αιτιολόγησε την πρόσληψή τους.

Στο Κανάλι της Βουλής παρείχαν εργασία πολλοί κοινοβουλευτικοί συντάκτες από άλλα Μέσα, η εργασία των οποίων δεν αντιστοιχούσε σε κάποια ανάγκη του καναλιού. Το ζήτημα παραμένει ανοιχτό για την επόμενη κυβέρνηση.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το Κανάλι της Βουλής δεν έχει εταιρεία, συνεπώς ούτε ΑΦΜ, και η τηλεοπτική του δραστηριότητα δεν τίθεται υπό τον έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου