Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα το μεσημέρι συνέρχονται σε συνέλευση οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στην Αθήνα για εργασιακά τους θέματα, μετά την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.
Θα παραβρεθεί το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), που καλύπτει και στηρίζει τη συνέλευση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

---
Κι άλλες καταγγελίες
για τον “Ελεύθερο Τύπο”

Σοβαρές καταγγελίες κατατέθηκαν στην ΕΣΗΕΑ πως ο «Ελεύθερος Τύπος», μετά την απόλυση τεχνικών, προχώρησε στην «πρόσληψη» συνταξιούχων. Ο εκδότης της εφημερίδας Αλ. Σκαναβής, μάλιστα, καταγγέλλεται ότι εκβιάζει τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα ότι θα απολυθούν χωρίς να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.
---
Αντίθετος ο Σπίρτζης
με την επέμβαση της ΕΕΤΤ
στην ΕΡΤopen 106,7

Έξαλλος έγινε ο Χρήστος Σπίρτζης με την πρωτοβουλία της ΕΕΤΤ να επιχειρήσει να κατεβάσει το πρόγραμμα της ΕΡΤopen, που μετέδιδε η ΠΟΣΠΕΡΤ από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ. Ο υπουργός Υποδομών θεώρησε πως η ΕΕΤΤ δεν μπορούσε να λάβει μια τέτοια πρωτοβουλία, καθώς δεν έχει πρόεδρο από τον Δεκέμβριο του 2014. Για τη χρήση της συχνότητας, από την οποία εξέπεμπε παλαιότερα ο Φιλία FM, δεν υπήρχε καταγγελία από την ΕΡΤ ΑΕ, παρά μόνο η δήλωση πως δεν γνωρίζει ποιος εκπέμπει. Αυτή ήταν αρκετή για την ΕΕΤΤ, σε συνδυασμό με άλλες νεφελώδεις καταγγελίες, προκειμένου να κατεβάσει τον πομπό… της ΕΡΤ από τα Τουρκοβούνια.
---
Θέλει μερίδιο
στη διαδικτυακή
διαφήμιση ο ΑΝΤ1

Στροφή στη διαδικτυακή διαφήμιση κάνει και ο Όμιλος ΑΝΤ1, επιβεβαιώνοντας την τάση των media να μεταφέρουν σταδιακά τη λειτουργία τους σε ψηφιακό ιντερνετικό περιβάλλον Ο Όμιλος ΑΝΤ1 ανακοίνωσε ότι εντάσσει τις διαδικτυακές ιστοσελίδες του στο Project Agora Ελλάδος, ένα ψηφιακό δίκτυο εκδοτικών εταιρειών που προσφέρει εξειδικευμένες διαφημίσεις στα media.
---
Ψάχνει media shop η Forthnet

Σε αναζήτηση νέας διαφημιστικής εταιρείας βρίσκεται η Forthnet και ξεκινάει media spec. Η νικήτρια αναμένεται να αναλάβει το λογαριασμό από την 1η Οκτωβρίου.
---
Σκορπάει πανικό η πληρωμή
του ειδικού φόρου τηλεόρασης

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς η υποχρέωση καταβολής του ειδικού φόρου τηλεόρασης ως το τέλος του μήνα για το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου ως τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε πρόσφατα η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. Τα ανώτατα διοικητικά στελέχη έχουν ζητήσει από τους προμηθευτές να αντικαταστήσουν τις επιταγές που είχαν προς είσπραξη ως τις 30 Σεπτεμβρίου με άλλες χωρίς ημερομηνία. Και αυτό γιατί οι ΔΟΥ στις οποίες ανήκουν αρνήθηκαν να κάνουν δεκτό το αίτημα καταβολής του ποσοστού του 20% επί των διαφημίσεων που έχουν πληρώσει σε τέσσερις δόσεις.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου