Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

... ΜΜΕ - χρήματα για τους απολυμένους των ΜΜΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σχόλιο "Α": ... Να προσέξουμε ιδιαίτερα το εξής: "... σε δικαιούχους που δεν προσδιορίζονται" ... η διαίσθησή μας λέει ότι εδώ θα "παιχτούν" πολλά και διάφορα από πολλούς και διάφορους ...
“Πακέτο” 29 εκατ. ευρώ
για τους απολυμένους των ΜΜΕ


Ζητείται άμεσα διαφανές σχέδιο για τη διάθεση των χρημάτων

Χρήματα για τους απολυμένους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση. Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τους πρώην υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα. Το συνολικό ποσό που θα δοθεί σε απολυμένο προσωπικό επιχειρήσεων ανέρχεται σε 47.706.000. ευρώ, εκ των οποίων τα 29.309.000 ευρώ θα πάνε σε ανθρώπους των ΜΜΕ, σε δικαιούχους που δεν προσδιορίζονται. Το υπόλοιπο ποσό (18 εκατ. ευρώ) θα κατευθυνθεί στους απολυμένους της Nutriart, των Sprider Stores και της Οδυσσεύς Φωκάς.

Οι ενέργειες που χρηματοδοτεί το ΕΤΠ διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες, που μπορεί να περιλαμβάνουν «την ειδικά σχεδιασμένη κατάρτιση και αναπροσανατολισμό, συμπεριλαμβανομένων των δεξιοτήτων στην τεχνολογία της πληροφορικής», «ειδικά χρονικώς περιορισμένα μέτρα, όπως επιδόματα αναζήτησης εργασίας» και, τέλος, «μέτρα για την ενθάρρυνση ιδίως μειονεκτούντων, ηλικιωμένων και νεαρών ανέργων, προκειμένου αυτοί να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας».

Το κόστος των μέτρων των επιδομάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 35% του συνολικού κόστους της συντονισμένης δέσμης εξατομικευμένων υπηρεσιών. Φορέας διαχείρισης είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ και η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών του υπουργείου Εργασίας.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου