Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

... MEGA - θέμα χρόνου το "όλα μπάχαλο" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"... οι τεχνικοί είναι το θέμα και όχι οι δημοσιογράφοι
που είναι εύκολα διαχειρίσιμοι από τα αφεντικά" !..

Καταρρέει το MEGA: λεπτό δεν μπορεί
να σταθεί χωρίς τις πλάτες
των ΠΑΣΟΚο-ΝουΔου κυβερνήσεων

Απεργία τεχνικών, χωρίς δελτία ειδήσεων και δύο ταχυτήτων εργαζόμενοι

Τελικά πολύ εύκολα μπορεί να καταρρεύσει ένας τηλεοπτικός σταθμός του μεγέθους του πρώην πανίσχυρου MEGA! Λίγο να αλλάξει η πολιτική κατάσταση, το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο, ώσπου φθάνει η στιγμή όλα να γίνουν μύλος! Σε αυτή τη φάση είμαστε τώρα!

Το άλλοτε πανίσχυρο MEGA με το που τελείωσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, είναι έτοιμο να καταρρεύσει, χωρίς καν να κουνήσει το δαχτυλάκι της η πρώτη και δεύτερη φορά Αριστερά (αν υποθέσουμε ότι είχε τέτοιες προθέσεις)!

Μας κάνει πόλεμο η κυβέρνηση λένε οι εκδότες! Παραμύθια! Ποιος τους κάνει πόλεμο; Οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ξημεροβραδιάζονται στα παράθυρα του καναλιού;

Το MEGA απέδειξε περίτρανα ότι δεν μπορεί λεπτό να σταθεί μόνο του στον ανταγωνισμό και στην αγορά χωρίς τις πλάτες της εκάστοτε ΠΑΣΟΚο-ΝουΔού κυβέρνησης! Προφανώς το μεγάλο κανάλι 25 χρόνια ζούσε σε θερμοκήπιο… Προστατευμένο… Με το που τελείωσε η προστασία… Είναι έτοιμο να καταρρεύσει! Ομολογουμένως η έκπληξη είναι τεράστια ακόμη και στους ορκισμένους εχθρούς του καναλιού!

Αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα: συνεχείς απεργίες των τεχνικών… Χωρίς δελτία ειδήσεων… Και ένα ιδιότυπο καθεστώς μισθοδοσίας δύο ταχυτήτων… Που σύντομα θα βάλει φωτιά στα τόπια… Και φυσικά το σπίρτο θα ανάψουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι δημοσιογράφοι… Που πριν λίγες ημέρες υπέγραψαν τις νέες μειώσεις μισθών… Αλλά ο Πεφάνης όταν άκουσε ότι δεν υπογράφουν Σαραντάκος, Αγγελής κ.ά είπε, «Κανένα πρόβλημα, παραμένετε στις δουλειές σας με τον προηγούμενο μισθό»! Είναι γνωστό – επίσης, ότι οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είναι από τους τελευταίους που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του σταθμού, με πολλά χιλιόμετρα στο ρεπορτάζ, με πολλές επιτυχίες και αποκλειστικά… Αλλά για πόσο θα υφίσταται στο «μαγαζί» μισθοδοσία δύο ταχυτήτων; Είναι θέμα χρόνου να γίνουν όλα μπάχαλο… Όσο για αυτά που ακούγονται ότι δήθεν οι συγκεκριμένοι με το να μην υπογράφουν διαπραγματεύονται τις αποζημιώσεις τους, επίσης είναι παραμύθια. Αφού στις νέες συμβάσεις με τις μειώσεις που υπέγραψαν τις προηγούμενες ημέρες, προβλέπεται ρητά ότι οι αποζημιώσεις υπολογίζονται με το προηγούμενο καθεστώς! Πάει κι αυτό το επιχείρημα… Το μπάχαλο όμως παραμένει… Και μάλιστα το προκάλεσαν μόνοι τους οι εκδότες… Χωρίς τη βοήθεια κανενός!

Την ίδια ώρα η ενημέρωση λόγω της απεργίας των τεχνικών πάει περίπατο για άγνωστο χρόνο… Και το πλήγμα βαρύ για τον κατεξοχήν ενημερωτικό σταθμό της χώρας… Άλλα έτσι συμβαίνει όταν ζεις για χρόνια στα θερμοκήπια… Όταν βγαίνεις στο φως του ήλιου καίγεσαι.. Και να τα βρουν όμως οι τεχνικοί του σταθμού με την εργοδοσία και να υπογράψουν νέες συμβάσεις εργασίας το τραύμα είναι μεγάλο για το πρώην μεγάλο κανάλι, αν όχι μοιραίο! Τα είχαμε γράψει όμως, λέγοντας ότι οι τεχνικοί είναι το θέμα και όχι οι δημοσιογράφοι που είναι εύκολα διαχειρίσιμοι από τα αφεντικά!

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου