Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

... ένα τολμηρό κείμενο που "χτύπησε κόκκινο" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έφεραν παπά στον «105.5 Στο Κόκκινο»



Γράφει ο Δημ. Κανελλόπουλος

Τι να κάνουν και αυτοί, αριστεροί αλλά και πιο πολύ αριστεροί, με τέτοιο θανατικό που έχει πέσει στο σταθμό πήραν τα μέτρα τους. Κι έφεραν έναν παπά να τους διαβάσει και να τους ραντίσει κιόλας.

update: Επειδή δέχτηκα κάποια τηλεφωνήματα από φίλους, προφανώς δεν έγινε κατανοητό το χιούμορ στο παρακάτω κείμενο. Εννοείται πως δεν ήθελα να θίξω κανέναν ούτε το θρησκευτικό αίσθημα κανενός. Το είχαμε κάνει και εμείς παλιότερα στην Ελευθεροτυπία, το καταλαβαίνω αν και διαφωνώ. Μου αρέσει να παίζω με το δίπολο Αριστερά και θρησκεία. Προφανώς δεν ήταν σωστά γραμμένο εφόσον κάποιοι το παρεξήγησαν. Απολογούμαι ειλικρινώς.
Το «αστείο» της υπόθεσης είναι που τον παπά τον έφερε ο Σταμάτης Κραουνάκης, δικός του γνωστός ήταν, τρέχα γύρευε τι (ωραίος) παπάς θα ήταν. Τους διάβασε, τους ευλόγησε, τους αποκάλεσε και συντρόφους, μόνο τι ψήφισε δεν τους είπε (ΚΚΕ;). Αλλά ήταν φανερό σε όλους... Εννοείται πως είναι κατανοητή η ανάγκη ορισμένων ανθρώπων για ανακούφιση, για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά. Και ειδικά στον «Κόκκινο» έχουν περάσει πολλά το τελευταίο καιρό, τα ξέρετε και τα ξέρουμε κι εμείς, όλοι μας. Μεγάλος και απίστευτος πόνος. Ίσως μόνο το χιούμορ να μας σώσει τελικά. Αν και ίσως ούτε καν αυτό να αρκεί, που να σας τα λέω τώρα, αφήστε...

Αριστερά και θρησκεία, μεγάλη κουβέντα. Βέβαια τώρα με τον Γέροντα Παΐσιο τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, κοιτάμε τη θρησκεία με άλλο μάτι. Ειδικά με έναν επερχόμενο πόλεμο μεταξύ της ορθόδοξης Ρωσίας και της μουσουλμανικής Τουρκίας, δεν το συζητάμε καν. Εδώ ο Τσίπρας έφτασε μέχρι το Ισραήλ και συντρώγει με τον «οικονομικό δολοφόνο» Γιάννη Στουρνάρα (έτσι τον έλεγε)...

Άλλωστε ο καθένας κάνει τη δουλειά του, το λειτούργημά του. Σε αυτό μοιάζουν παπάδες και δημοσιογράφοι, οφείλουμε να το ομολογήσουμε. Ευλόγησον.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου