Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

... νέα παρέμβαση στον "ΙΑΝΟ" - ανακοίνωση ΣΥΒΧΑ ...

*
Σύλλογος Υπαλλήλων
Βιβλίου - Χάρτου Αττικής
***
*

"Ποινικοποίηση των συλλογικών
εργατικών αγώνων: η νέα συνεισφορά
του ΙΑΝΟΥ στον... πολιτισμό"


Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Δεκέμβρη 2015 προχωρήσαμε σε μια μαζική παρέμβαση έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός στη Σταδίου, προκειμένου να καταγγείλουμε τα διάφορα κρούσματα εργοδοτικής ασυδοσίας και το σχέδιο της ποινικοποίησης, καταστολής και κατατρομοκράτησης των αγώνων μας, που σηματοδοτήθηκε και από την επίθεση που δεχθήκαμε από τα ΜΑΤ και την εργοδοσία στο σημείο αυτό ένα χρόνο πριν, στην απεργία της Κυριακής 28/12/14, καθώς και την πρόσφατη πρωτόδικη καταδίκη των συναδέλφων μας που συνελήφθησαν εκεί την ημέρα εκείνη.


Μαζί μας ήταν συνάδελφοι και συναδέλφισσες από τον κλάδο μας και από άλλα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες με τους οποίους και τις οποίες έχουμε δώσει από κοινού μια σειρά από μάχες τόσο για την Κυριακάτικη αργία όσο και σε πολλούς άλλους ταξικούς αγώνες. Στεκόμενοι με πανό μπροστά από τις εισόδους του βιβλιοπωλείου και του μουσικού Ιανού, φωνάζαμε συνθήματα, μοιράζαμε τη νέα σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου μας (βλ. παρακάτω) και κάναμε συζητήσεις με τον κόσμο που περνούσε.

Να σημειώσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων είχαν προορισμό τον Ιανό, σε συνέχεια της σχετικής ενημέρωσης-συζήτησης, επέλεξε να μην περάσει μέσα στο κατάστημα, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα μας και στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την εργοδοσία.

Η συνέχεια ΕΔΩ
---

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου