Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

... Μπόμπολας: "Όποιος δεν υπογράφει (μείωση) απολύεται" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απειλές απολύσεων στον Πήγασο
στη σκιά του πορίσματος «λουκέτου»


Τη στιγμή που το πόρισμα του αρμόδιου ελεγκτή για τον Πήγασο καταγράφει ζημιές δεκάδων εκ. ευρώ και αρνητικά ίδια κεφάλαια που ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ με την επισήμανση ότι η εταιρεία έτσι όπως είναι δεν έχει παρά λίγους μήνες ζωής, ο Φώτης Μπόμπολας ζήτησε από τους εργαζομένους στο Goal (οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πληρωθεί ούτε τον Σεπτέμβριο καλά καλά) να υπογράψουν νέα σύμβαση εργασίας στην οποία να χαρίζουν ένα ημερομίσθιο στην εταιρεία.

Ως γνωστόν οι εργαζόμενοι στις αθλητικές εφημερίδες δεν έχουν πενθήμερη εργασία όπως οι συνάδελφοι άλλων εντύπων αφού λόγω αντικειμένου είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται και Σάββατα και Κυριακές. Ετσι έχουν ένα ρεπό και το άλλο που εργάζονται το πληρώνονται. Ο Φώτης Μπόμπολας ζήτησε λοιπόν στους εργαζομένους στο Goal να υπογράψουν σύμβαση εξαήμερης εργασίας, δηλαδή να μειώσει το μισθολογικό κόστος κατά ένα ημερομίσθιο ανά εργαζόμενο.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια το αίτημα της εργοδοσίας συνοδεύεται από την απειλή «όποιος δεν υπογράφει απολύεται». Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση πολλοί εργαζόμενοι στο Goal βλέποντας τη συνολική κατάσταση της εταιρείας δεν υπογράφουν, αφού θεωρούν ότι έτσι που πάνε τα πράγματα είναι προτιμότερο να πάρουν την αποζημίωσή τους και να αναζητήσουν αλλού εργασία από το να παραμένουν απλήρωτοι και με νέες περικοπές απολαβών.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου