Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

... Στ. Ψυχάρης - σκέψεις ατάκτως(;) ερριμμένες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τι θέλει να πει ο ποιητής (Ψυχάρης);

Με ένα αινιγματικό να το πεις; Αλλοπρόσαλλο να το πεις; Πάντως με ένα μπερδεμένο σε νοήματα και στόχους άρθρο ο Σταύρος Ψυχάρης προσπαθεί να κάνει μια πολιτική παρέμβαση την οποία είναι αλήθεια κανείς δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει.

Ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ αρχικά αναφέρει ότι το συγκρότημα από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα ανήκει στο δημοκρατικό Κέντρο όπως ο ίδιος το ονομάζει (αλήθεια υπάρχει και αντιδημοκρατικό Κέντρο;) και ότι εκεί ανήκουν και οι αναγνώστες των εφημερίδων του ΔΟΛ.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Ψυχάρη παραδοσιακά στην Ελλάδα οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι είναι αυτοί που καθορίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα και με βάση αυτό το δεδομένο αποδέχεται εμμέσως την κατηγορία ότι ο ΔΟΛ ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις αναφέροντας βέβαια ότι το συγκρότημα δεν έχει σχέση με πολιτικές εξελίξεις, αλλά οι ψηφοφόροι αναγνώστες του είναι εκείνοι που αποφασίζουν.

Και εδώ αρχίζουν τα πιο παράξενα γιατί ο Ψυχάρης προτρέπει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τακτική και να τους… αγκαλιάσει! (τους ψηφοφόρους-αναγνώστες του ΔΟΛ) γιατί αυτοί είναι που θα τον βοηθήσουν να παραμείνει στην εξουσία. Στη συνέχεια επιτίθεται στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι προσποιείται ότι είναι Αριστερή και ότι κάνει τα αντίθετα από όσα τον τελευταίο ένα χρόνο υποστήριζε ότι θα κάνει και καπάκι αναφέρει ότι όποιοι κυβερνητικοί βουλευτές καταψηφίσουν κάποια νομοσχέδια και ρίξουν την κυβέρνηση θα είναι αποστάτες όμοιοι με εκείνους του 1965 και θα εξαφανιστούν από την πολιτική προπηλακιζόμενοι και ότι αν πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα θα έχουμε πολιτική ανωμαλία παρόμοια με εκείνη του 65 που ως γνωστόν οδήγησε τελικά στα τανκς.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου