Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέα κανάλια στον ΟΤΕ TV

Δύο νέα κανάλια από τον ΟΤΕ TV. Το πρώτο είναι το EDGE Sport HD, που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στα αθλήματα δράσης και άρχισε να μεταδίδεται στην Ελλάδα από την περασμένη εβδομάδα, ενώ το περιεχόμενό του διανέμεται και από τις άλλες συνδρομητικές πλατφόρμες της Deutsche Telekom. Το EDGE Sport HD μεταδίδεται σε περισσότερα από 320 εκατ. νοικοκυριά, σε 25 χώρες παγκοσμίως. Το δεύτερο κανάλι, που θα βγει στον αέρα από τη νέα χρονιά, είναι το OTE History.
---
Ο “Ελληνικός Βορράς”
από τη "Μαυρίκος ΑΕΒΕ"

Ένας ακόμη παλαιός τίτλος εφημερίδας επανακυκλοφορεί από τη “Μαυρίκος ΑΕΒΕ” . Τις τελευταίες ημέρες επανεμφανίστηκε η εφημερίδα “Ελληνικός Βορράς” στα περίπτερα να κυκλοφορεί εκ νέου από την ίδια εταιρεία.
---
Προετοιμασίες πολέμου
καναλιών – κυβέρνησης

Για πόλεμο ετοιμάζονται κυβέρνηση και ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών. Το σχέδιο μεταφοράς της έδρας των εταιρειών στην Κύπρο είναι στο στάδιο της αναλυτικής επεξεργασίας, ενώ η κυβέρνηση προετοιμάζει τα δικά της όπλα για να απαντήσει με τους ίδιους όρους, διακόπτοντας τις μεταδόσεις!

Δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ, έχουν αρχίσει να προωθούν το συγκεκριμένο σχέδιο, υποστηρίζοντας πως αν πάνε να εκπέμψουν σε κράτος-μέλος της ΕΕ, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να επιτρέψει την αναμετάδοση του σήματός τους από το επίγειο τηλεοπτικό της δίκτυο, δηλαδή μέσω της Digea, την οποία ελέγχουν οι ίδιοι. Με άλλα λόγια, υποστηρίζουν πως με άδεια από την Κύπρο, που κοστίζει πολύ λιγότερα χρήματα, και με μειωμένη φορολογία, θα μπορούν να εκπέμπουν κανονικά στην Ελλάδα μέσω Digea, Nova και OTE TV, όπως και σε κάθε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ.
---
Επέστρεψε στο έργο η ειδική διαχείριση
της περιουσίας της ΕΡΤ ΑΕ!

Ύστερα από ενάμιση περίπου μήνα από τον διορισμό νέου ειδικού διαχειριστή για την περιουσία της ΕΡΤ, έργο που ανατέθηκε στην ιδιωτική εταιρεία Baker Tilly Greece – Ορκωτοί Eλεγκτές Λογιστές ΑΕ, και έναν μήνα από την παράδοση όλων των στοιχείων από την προηγούμενη διαχειρίστρια Αφροδίτη Γουγά, η υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών άρχισε να υπογράφει πληρωμές στους προμηθευτές της καταργηθείσας κρατικής εταιρείας της ΕΡΤ.

Καθημερινά πλέον η ειδική διαχείριση αναρτά αποφάσεις για πληρωμή παραγωγών και προμηθευτών προγράμματος, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση δεκάδων προσφυγών εναντίον του Δημοσίου. Στις πληρωμές που εγκρίνονται περιλαμβάνονται μεμονωμένοι παραγωγοί, συνεργεία τηλεοπτικών καμερών αλλά και εταιρείες προμήθειας προγράμματος.
---
Εορταστική συναυλία
με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

Συμβαίνει μία φορά το χρόνο… Με συμβολική είσοδο μόνο 1 ευρώ, τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ θα παρουσιάσουν τη μεγάλη εορταστική συναυλία τους την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30 στο θέατρο Badminton.

Υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ παρουσιάζουν ένα εορταστικό πρόγραμμα με τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, άριες και χορωδιακά από διαφορετικές γωνιές του κόσμου.

Τραγουδούν η υψίφωνος Βάσια Ζαχαροπούλου, η μεσόφωνος Ελένη Βουδουράκη και ο βαθύφωνος Αλέξανδρος Σταυρακάκης. Προσκεκλημένος, ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Τσάκας. Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία Μανώλης Καλομοίρης.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από τη συχνότητα της ΕΡΤ 2. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 88 40 600 ή στα ταμεία του θεάτρου Badminton.
---
«Κανένα εμπόδιο
– Αδιάβλητη διαδικασία για τις άδειες»

Η αναφορά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου στην απόφαση για την άμεση εφαρμογή του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ως εξής:

«Εμείς θα προχωρήσουμε, επιδιώκοντας τη συναίνεση των κομμάτων, ώστε να υπάρξει νόμιμη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε μια απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στη βούληση, δηλαδή, του ελληνικού λαού να ξεκαθαρίσει αυτό το τοπίο. Θα χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα νομικά εργαλεία σε κάθε περίπτωση. Οι τηλεοπτικές άδειες θα αποδοθούν με τρόπο διαφανή και νόμιμο, για πρώτη φορά στον τόπο μας. Η διαδικασία της δημοπράτησης των αδειών θα ξεκινήσει, θα διεξαχθεί, το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη. Πιστεύω ότι θα είναι μια διαδικασία αδιάβλητη και μια διαδικασία κατά την οποία θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον, έτσι ώστε όχι μόνο να μπει μια τάξη, σύμφωνα με τον νόμο, αλλά να εισρεύσουν και χρήματα, που τόσο έχουμε ανάγκη, στο δημόσιο ταμείο».
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου