Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

... ΕΔΟΕΑΠ - αντί σταυρών προτίμησης σχεδίαζαν "καρδούλες" !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανακοίνωση
για την συγκρότηση
του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Η διακωμώδηση της ψήφου των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και του ΕΔΟΕΑΠ.

Σήμερα, μετά από σύγκληση του Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ από την Πόπη Χριστοδουλίδου, στην οποία συμμετείχαν και τα εννέα μέλη του, ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προεδρείου. Και οι τέσσερις ψηφοφορίες που είχαν ως υποψηφίους για τη θέση του Προέδρου την Πόπη Χριστοδουλίδου (ΕΣΗΕΑ) και τον Ευάγγελο Τάτση (ΕΠΗΕΑ), απέβησαν άκαρπες.

Δυστυχώς, από την πρώτη ψηφοφορία φάνηκε η πρόθεση δύο μελών να διακωμωδήσουν την όλη διαδικασία, αντικαθιστώντας τον σταυρό στα ψηφοδέλτιά τους με «καρδούλες»!..

Η πρώτη ψηφοφορία κατέληξε με ισοψηφία 3-3, δύο άκυρα (καρδούλες) στο ψηφοδέλτιο της Πόπης Χριστοδουλίδου και ένα λευκό (;).

Στην δεύτερη ψηφοφορία η ισοψηφία ήταν 4 – 4, με ένα άκυρο (τρεις καρδούλες στο ψηφοδέλτιο της Πόπης Χριστοδουλίδου!), όπως και η τρίτη ψηφοφορία (με ένα άκυρο). Η τέταρτη ψηφοφορία κατέληξε επίσης σε ισοψηφία 4 – 4 με ένα άκυρο, ενώ στη συνέχεια το Συμβούλιο διέκοψε για να συνεχίσει τη διαδικασία την Πέμπτη το πρωί.

Οι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι στο Συμβούλιο έγινε από την πλευρά μας πρόταση για ανοικτή διαβούλευση εντός της διαδικασίας του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να καταλήξουμε στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη διοίκησή του και να ξεπερασθεί το αδιέξοδο. Ομως, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε, καθώς ο στόχος ορισμένων ήταν να μην εκλεγεί σήμερα νέο Δ.Σ και να εμφανιστεί στα μάτια των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ, ότι δήθεν υπάρχει αδιέξοδο. Ετσι, αυτοί που τις προηγούμενες μέρες κόπτονταν δήθεν για τη συγκρότηση του προεδρείου, συνέχιζαν να ακυρώνουν τα ψηφοδέλτια με τις γνωστές «καρδούλες», ενώ μέλος του Συμβουλίου μας καλούσε να αποσύρουμε την υποψηφιότητά μας!

Ακόμα και στο τέλος της τέταρτης ψηφοφορίας, η Πόπη Χριστοδουλίδου, ως προεδρεύουσα, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, κάλεσε τους συμβούλους αν έχουν άλλες προτάσεις υποψηφίων να τις διατυπώσουν, ώστε να δοκιμασθούν στην ψηφοφορία και να ολοκληρωθεί, σήμερα, η συγκρότηση του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ. Ωστόσο, καμία τέτοια πρόταση δεν έγινε. Αντίθετα, ορισμένοι σύμβουλοι επέμειναν ότι η διαδικασία πρέπει να διακοπεί και να επαναληφθεί την Πέμπτη.

Είναι προφανές από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ότι:
  • Δεν υποστήριξαν όλα τα παρόντα μέλη της ΕΣΗΕΑ στο Συμβούλιο, την επιλογή της πλειοψηφήσασας συμβούλου από την ΕΣΗΕΑ ως πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ, όπως για 47 χρόνια γίνεται μέχρι σήμερα, με στόχο να μπλοκάρουν την διαδικασία συγκρότησης.
  • Η «διαχείριση» των ψήφων και στις τέσσερις ψηφοφορίες (πέραν αυτών της σταθερής υποστήριξης στην Πόπη Χριστοδουλίδου) και η απαίτηση για διακοπή της διαδικασίας συγκρότησης ώστε να γίνει «διαβούλευση» εκτός του Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ, που ζητήθηκε από ορισμένους συμβούλους, είναι προφανές ότι προετοιμάζει εναλλακτική υποψηφιότητα μέσα από την ΕΣΗΕΑ, παραβιάζοντας έτσι την εντολή της ψήφου των συναδέλφων. 
  • Οι μάσκες έπεσαν... Στόχος των σημερινών μεθοδεύσεων είναι να επιχειρηθεί μέσω εναλλακτικού υποψηφίου για τη θέση του Προέδρου, η επαναπροώθηση των μνημονιακών πολιτικών για τον ΕΔΟΕΑΠ, με περικοπές στην επικούρηση, στο εφάπαξ και στην περίθαλψη και η σταδιακή μετατροπή του σε Επαγγελματικό Ταμείο για λίγους, με "αφεντικά" τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Μετά από όλα αυτά, γίνεται πλέον φανερό - όπως εξ αρχής είχαμε καταγγείλει - ότι η αρχική απαίτηση για να παραμερισθεί η Πόπη Χριστοδουλίδου από την ευθύνη σύγκλησης του Συμβουλίου, δεν ήταν παρά το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση ενός πραξικοπήματος, που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στην θέληση και την εντολή των συναδέλφων στις εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Οι συνάδελφοι πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για να υπερασπίσουν την εντολή που έδωσαν στις πρόσφατες εκλογές, αν το «πραξικόπημα» αυτό επιχειρηθεί να ολοκληρωθεί, την Πέμπτη το πρωί.

Με εκτίμηση στην εντολή των μελών του ΕΔΟΕΑΠ

Γιάννης Αγγέλης-Κώστας Ντελέζος-Πόπη Χριστοδουλίδου
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... "πραξικόπημα" διαρκείας στο ΝΠΙΔ "ΕΔΟΕΑΠ" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στα άκρα η σύγκρουση
για το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ


Οι διαμετρικά αντίθετες πολιτικές κατευθύνσεις για το παρόν και το μέλλον του ασφαλιστικού ταμείου του ΕΔΟΕΑΠ από τους εκλεγμένους συμβούλους του νέου ΔΣ σε ΕΠΗΕΑ και ΕΣΗΕΑ έχουν οδηγήσει σε σφοδρή αντιπαράθεση για την εκλογή του νέου προεδρείου.

Δέκα ημέρες μετά τις εκλογές δεν κατέστη δυνατόν να εκλεγεί προεδρείο, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού οι εκλεγμένοι της ΕΠΗΕΑ απαίτησαν να πάρουν τη θέση του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ, με τη δικαιολογία ότι ο δικός τους σύμβουλος ήταν πρώτος σε ψήφους μεταξύ των υπαλλήλων! Πρώτη και πολυπληθέστερη, ωστόσο, Ένωση-μέλος του Ταμείου είναι η ΕΣΗΕΑ, από την οποία πρώτη σε ψήφους εκλέχθηκε η Πόπη Χριστοδουλίδου. 

Έτσι, μπήκε το ζήτημα για το ποιος έχει δικαίωμα να συγκαλέσει το νέο ΔΣ στην πρώτη συνεδρίασή του και αυτό αποτέλεσε αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης, στην οποία μπλέχτηκαν νομικοί και συνδικαλιστικές παρατάξεις. Από τις αλλεπάλληλες επιστολές και ανακοινώσεις παρατάξεων και εκλεγμένων διαφάνηκε το πραγματικό διακύβευμα της έντονης μάχης. Συγκεκριμένες δυνάμεις στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπως φάνηκε από τις ψηφοφορίες που έγιναν, δηλαδή οι "Ενωμένοι Δημοσιογράφοι", που εξέλεξαν στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ τους Ν. Καρούτζο και Άν. Σταθάτου, καθώς και η κυβερνητική παράταξη της "Συσπείρωσης", δεν θέλουν στη θέση του προέδρου του Ταμείου την Πόπη Χριστοδουλίδου.

Η "Συσπείρωση" δεν εξέλεξε σύμβουλο στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά η κυβερνητική παράταξη στην ΕΠΗΕΑ έχει τους δύο συμβούλους, τον Β. Τάτση και τον Α. Παπαϊωάννου, οικονομικό διευθυντή της «Αυγής». Οι δύο σύμβουλοι της ΕΠΗΕΑ απαίτησαν τη θέση του προεδρείου, με αποτέλεσμα να υπάρξει γενική παρέμβαση από την ΕΣΗΕΑ αλλά και από το εποπτικό όργανο δεοντολογίας της Ένωσης. Με τις αποφάσεις των δύο οργάνων διαφώνησαν οι σύμβουλοι των "Ενωμένων Δημοσιογράφων" και της "Συσπείρωσης".

Την Παρασκευή το μεσημέρι, στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ, συνεκλήθησαν δύο συνεδριάσεις, η μία από τον Β. Τάτση και η δεύτερη από την Π. Χριστοδουλίδου. Στην πρώτη παρέστησαν έξι σύμβουλοι, οι εκλεγμένοι της ΕΠΗΕΑ, οι Ν. Καρούτζος και Άν. Σταθάτου από την ΕΣΗΕΑ και οι δύο εκλεγμένοι από τη Θεσσαλονίκη, ΕΣΗΕΜ-Θ και ΕΠΗΕΜ-Θ αντίστοιχα. Δεν παραβρέθηκαν στην παράτυπη αυτή συνεδρίαση οι Π. Χριστοδουλίδου, Γ. Αγγέλης και Κ. Ντελέζος. Παρότι υπήρχε πλειοψηφία στην πρώτη συνεδρίαση, οι έξι επέλεξαν να μην εκλέξουν προεδρείο. Η προειδοποίηση νομικών ότι σε περίπτωση παράτυπης εκλογής προεδρείου μπορεί να τιναχτεί ολόκληρος ο Οργανισμός στον αέρα καθόρισε τις εξελίξεις. Πέρα από τα πρόσωπα και τις διαδικασίες γύρω από τα οποία μαίνεται η σφοδρή αντιπαράθεση, αυτό που είναι φανερό είναι πως οι δυνάμεις (Καρούτζος, Σταθάτου, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ) που προεκλογικά είχαν ανακοινώσει ως μόνη λύση επιβίωσης για τον ΕΔΟΕΑΠ τις περικοπές σε υγεία και επικούρηση στοχεύουν στο προεδρείο του Οργανισμού πάση θυσία. Τα σενάρια που ακούγονται ως λύση για τον Οργανισμό Υγείας είναι δύο, είτε θα ενσωματωθεί στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ είτε θα παραδοθούν οι υπηρεσίες υγείας στις ασφαλιστικές εταιρείες.
---
---
*

... ΔΟΛ - νέο πογκρόμ - απολύσεις, μειώσεις μισθών ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"... περάστε από το λογιστήριο"

Να περάσουν από το λογιστήριο κάλεσε η Δ/νση Προσωπικού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη περίπου έξι τεχνικούς Τύπου, που εργάζονται στη σελιδοποίηση των "Νέων".

Η κλήση - "δι' υπόθεσίν σας" - τους επισημάνθηκε ότι γίνεται λόγω της αποτυχίας συγχώνευσης διαφόρων τμημάτων του Συγκροτήματος.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων οι συνάδελφοι θα κληθούν να υπογράψουν νέες μειωμένες συμβάσεις, εκτός κι αν υπάρχει ήδη απόφαση απομάκρυνσή τους...

Να επισημάνουμε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Συγκρότημα είχαν διαβεβαιώσει, μετά τις υπογραφές ιδιωτικών συμφωνητικών, ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις αποδοχών, πόσο μάλλον απολύσεις...

Αλλά θα επανέλθουμε...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... Χρ. Μεμής - από το "Βυζάντιο" στο protagon.gr ...

*
Χρήστος Ξανθάκης
***
*

Στα χέρια του Μεμή το Protagon

Μεταβιβάστηκε το πλειοψηφικό πακέτο της ιστοσελίδας στο πρώην στέλεχος του ΔΟΛ που ετοιμάζει και ειδησεογραφικό site.

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση πλειοψηφικού ποσοστού του Protagon στον Χρήστο Μεμή. Το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ απέκτησε ακόμη τον έλεγχο της δημοφιλούς γαστρονομικής ιστοσελίδας Bostanistas, ενώ σκοπεύει να προχωρήσει και στην λειτουργία ειδησεογραφικής ιστοσελίδας με «τρέχοντα» νέα. Όλα αυτά βεβαίως μετά το Πάσχα, διότι απαιτείται προηγουμένως να έχουν ολοκληρωθεί κάποια διαδικαστικά ζητήματα.

Ως γνωστόν, ο Χρήστος Μεμής κατέχει πολύ καλά το θέμα των νέων τεχνολογιών και ήταν ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους της Μιχαλακοπούλου που αγωνίστηκαν σκληρά για να οδηγήσουν τον δεινόσαυρο του «συγκροτήματος» στην ηλεκτρονική εποχή. Δεν τα κατάφερε φυσικά, διότι το μεγάλο αφεντικό εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με καχυποψία μέγιστη το διαδίκτυο, όπως δεν κατάφερε και να ειρηνεύσει τις οικογενειακές διαφορές ανάμεσα στους διαδόχους. Εκεί ειδικά, μάλλον δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, καθώς το ελληνικό Game of Thrones είναι σε πλήρη εξέλιξη στον ΔΟΛ

Φρέσκα κουλούρια όμως, για τον Χρήστο Μεμή. Το Protagon μπορεί να το κουμαντάρει με μια σχετική ευκολία (άμα έχεις περάσει από το Βυζάντιο…) και με άνεση επίσης θα φέρει στην ιστοσελίδα μια σειρά από μεγαλοδιαφημιζόμενους. Εταιρείες δηλαδή και επιχειρήσεις που ταιριάζουν στη φυσιογνωμία του site και πολύ θα ήθελαν να προβληθούν στις οθόνες του, αλλά ως τώρα δεν έβρισκαν σημεία επαφής. Μην ξεχνάμε ότι η ιστοσελίδα διατηρούσε έναν χαρακτήρα μάλλον χειροτεχνικό, που δεν βοηθούσε ιδιαιτέρως στην εμπορική ανάπτυξή της.

Ο ίδιος χαρακτήρας ενδέχεται να δημιουργήσει και ολίγα προβληματάκια οικονομικού περιεχομένου στη νέα ιδιοκτησία. Για τους μη μυημένους, το Protagon λειτουργούσε ως εξής: Στο τέλος κάθε έτους αθροίζονταν τα έσοδα, αφαιρούνταν τα έξοδα (φως, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο κλπ.) και ό,τι απέμενε το μοιράζονταν οι μέτοχοι και οι συνεργάτες. Έπαιρναν οι πρώτοι το μερίδιό τους και ακολούθως γινόταν διανομή στους δημοσιογράφους ανάλογα με τον αριθμό των άρθρων που είχε υπογράψει ο καθένας. Χώρια οι αναγνώστες, που έστελναν υλικό δωρεάν, άνευ χρεώσεως. Ένα μοντέλο λειτουργίας που την έκανε τη δουλειά του όταν το Protagon ήταν πάνω κάτω ένα μαγαζί του στυλ «ο Σταύρος και οι φίλοι του», αλλά τώρα με την νέα ιδιοκτησία και χρηματοδότηση θα αλλάξει αναγκαστικά χαρακτήρα. Και στη διαδρομή ίσως χαθούν και κάποια πρόσωπα.

Εκείνο που θα χαθεί σίγουρα είναι η σημερινή στέγη της ιστοσελίδας, μιας και επίκειται μετακόμισή της στο βαθύ κέντρο της Αθήνας. Υποθέτω ότι στα νέα γραφεία θα στεγαστεί και το σχεδιαζόμενο site της hardcore ειδησεογραφίας, μαζί με λοιπές υπηρεσίες μάλλον απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία ενός οργανισμού media. Εγχείρημα τολμηρό αναμφιβόλως σε καιρούς δύσκολους. Αν πετύχει όμως, βλέπω του χρόνου τέτοια εποχή τον Σταύρο Ψυχάρη να αναζητεί εναγωνίως για ντιλ τον παλαιό του υφιστάμενο.

---
πηγή: http://newpost.gr/
---
*

... στα όρια του "κραχ" η Πήγασος Εκδοτική ("Έθνος" κ.λπ.) ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ένα βήμα πριν το μεγάλο «κανόνι»
οι εφημερίδες Μπόμπολα


Τι αποκαλύπτει η Moore Stephens - Τα δάνεια του ομίλου προς τις τράπεζες φτάνουν τα 196,5 εκατ. ευρώ

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η "Πήγασος Εκδοτική" (Έθνος, Έθνος της Κυριακής, Ημερησία κλπ) της οικογένειας Μπόμπολα. Η έκθεση του ορκωτή λογιστή δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τη μελλοντική πορεία της ναυαρχίδας των δραστηριοτήτων της οικογενείας Μπόμπολα, με βάση τα οικονομικά μεγέθη του 2014. 

Η MOORE STEPHENS ως ελεγκτική εταιρεία στην ετήσια έκθεση της διαπιστώνει καθεστώς αβεβαιότητας την πορεία της εταιρείας Πήγασος και την ίδια στιγμή διατυπώθηκαν βάσιμες αμφιβολίες για την ικανότητά της να "συνεχίσει τη δραστηριότητά της".

Με την κρίσιμη αυτή επισήμανση κλείνει η έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας. 

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ετήσια έκθεση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου που στα κρίσιμα ζητήματα, υπάρχει πλήρη ταύτιση.

Το περιεχόμενο της έκθεσης του διοικητικού συμβουλίου στην ουσία προετοιμάζει τους πιστωτές για το μεγάλο γεγονός. 

Η έκθεση της εταιρείας περιγράφει με περισσότερες λεπτομέρειες την τραγική οικονομική κατάσταση της εκδοτικής επιχείρησης.

Αναφέρεται ότι η διοίκηση αξιολογεί τις επιπτώσεις των συσσωρευμένων ζημιών επί της ταμειακής ρευστότητας της εταιρείας και του ομίλου σε συνδυασμό με ληξιπρόθεσμες δόσεις των δανείων, γεγονός που υποδηλώνει την ύπαρξη ουσιωδώς αβεβαιότητας για την ικανότητα του ομίλου να συνεχίσει τη δραστηριότητά του.

Την ίδια στιγμή όμως η διοίκηση προτίθεται να αναλάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που θα επιτρέπουν τι συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης.

Στα όρια του κραχ η Πήγασος Εκδοτική

Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις είναι υψηλότερες κατά 131 εκατομμύρια ευρώ για τον Όμιλο και 79 εκατ. για την εταιρεία σε σχέση με την τρέχουσα αξία των περιουσιακών της στοιχείων που έχει στην κατοχή της η Πήγασος Εκδοτική.

Δηλαδή στην περίπτωση που πουληθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας του μεγαλοεκδότη Μπόμπολα θα έχει οφειλές 131 εκατ. ευρώ έναντι των τραπεζών.

Πόσα χρωστάει στις τράπεζες

Το ύψος των δανείων διαμορφώθηκε στα 196,5 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2014 έναντι 181 εκατ. ευρώ το 2013 πέρυσι.

Η Πήγασος παρουσίασε ζημίες ύψους 32,8 εκατ. ευρώ ενισχυμένες από τα 31,5 εκατ. ευρώ πρόπερσι. 

Ο κύκλος εργασιών παρέμεινε σταθερός σε 58,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα ebitda αν και βελτιώθηκαν παρέμειναν αρνητικά σε 2,54 εκατ. ευρώ. 

Να σημειωθεί ότι πριν τη εκδήλωση της υφεσιακής λαίλαπας στη χώρα ο τζίρος «άγγιζε» τα 150 εκατ. ευρώ.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας έφθαναν μόλις το 1 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2014.

Η «σωτηρία» της Πήγασος

Η διοίκηση έχει έρθει σε συμφωνία με τρεις τράπεζες για την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 80 εκατ. ευρώ, με σκοπό την αναχρηματοδότηση του χρέους.

Η συμφωνία όμως είναι στον αέρα, καθώς δεν έπεσαν ακόμη οι υπογραφές για την υλοποίηση του σχεδίου, όπως αναφέρει η διοίκηση στην έκθεση της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πήγασος Εκδοτικής κ. Φώτης Μπόμπολας, καλείται να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» που σκοπό θα έχουν τη διάσωση της εκδοτικής επιχείρησης, η οποία να σημειωθεί ότι τα τελευταία 34 χρόνια έχει να επιδείξει αρκετές δημοσιογραφικές επιτυχίες μέσα από τις σελίδες του Έθνους και του Έθνους της Κυριακής.

Η συγχώνευση ΔΟΛ - Πήγασος και στο βάθος το άρθρο 99....

Στελέχη του τραπεζικού κλάδου θεωρούν ότι η συγχώνευση των δύο παραδοσιακών ομίλων της έντυπης ενημέρωσης θα λειτουργήσει ως «πικρό» φάρμακο για τη διάσωσής τους. 

Μέχρι σήμερα το σενάριο αυτό έχει διαψευστεί από τον όμιλο Πήγασος.

Τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας που έλεγε έδωσαν τα χέρια Μπόμπολας – Ψυχάρης, με ανακοίνωσή της, η Πήγασος το διέψευσε κατηγορηματικά.

Το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα θα ήταν μια κάποια λύση. 
Το ενδεχόμενο αυτό δεν το είχε αποκλείσει στο παρελθόν ούτε ο κ. Φώτης Μπόμπολας.

Ωστόσο, τα οικονομικά αδιέξοδα της «Πήγασος Εκδοτικής» με τους 620 εργαζόμενους μπορούν να ξεπεραστούν, αρκεί ο CEO κ. Φώτης Μπόμπολας να κάνει τη δική του προσωπική υπέρβαση.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
---
πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/
---
*

... ΕΠΗΕΑ Vs ΕΣΗΕΑ για τα "μάτια" του ΕΔΟΕΑΠ ...

*
ΕΠΗΕΑ
***
*

"... για το καλό του ΕΔΟΕΑΠ"

Αγαπητοί συνάδερφοι,

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την συγκρότηση του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ σε σώμα ζούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου, καθώς τρεις σύμβουλοι εκλεγμένοι από την ΕΣΗΕΑ, αρνούνται να προσέλθουν στην νομίμως ήδη δύο φορές συγκληθείσα απ” τον πρώτο σε ψήφους Σύμβουλο Ευάγγελο Τάτση συνεδρίαση του Δ.Σ. Ως επιχείρημά τους προβάλουν εξ οφίτσιο προνόμια που έλκουν απ” την ιδιότητά τους ως μελών της ΕΣΗΕΑ, προνόμια όμως που δεν προβλέπονται από το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ και είναι ενάντια στο νόμο. Η προσπάθεια δε να τεκμηριωθούν τα εξ οφίτσιο προνόμια με βάση το εθιμικό δίκαιο και σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του ΕΔΟΕΑΠ, καθηγητή κ. Δημήτρη Μέλισσα, έπεσε στο κενό μετά τις γραπτές διευκρινήσεις που δόθηκαν από τον ίδιο σχετικά με την γνωμοδότησή του. Σημειωτέον ότι την Παρασκευή 27 Μαρτίου προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να συγκροτηθεί το Δ.Σ τα έξι μέλη του ΔΣ που συνεδρίαζαν κατόπιν της πρόσκλησης του Ευάγγελου Τάτση, δέχτηκαν τους όρους που έθετε η πλευρά των τριών (Αγγέλης, Χριστοδουλίδου, Ντελέζος) για να διεξαχθεί η συνεδρίαση, όροι όμως που όταν έγιναν δεκτοί από την πλευρά των έξι απεσύρθησαν απ” την πλευρά των τριών που τους είχαν θέσει !!!

Μπροστά στο αδιέξοδο που οδηγείται ο ΕΔΟΕΑΠ για ένα απολύτως τυπικό θέμα, όπως αυτό του ποιος συγκαλεί το Δ.Σ, η ΕΠΗΕΑ έχοντας πάντα ως γνώμονα την κρισιμότητα των στιγμών για τον ΕΔΟΕΑΠ, το συμφέρον των ασφαλισμένων του, την αδυναμία λειτουργίας του Τ.Υ.Π για επείγουσες περιπτώσεις, την αδυναμία λήψης άμεσων αποφάσεων απ” το Δ.Σ για θέματα που αφορούν το φάρμακο, την νοσηλεία, την επικούρηση και το εφάπαξ, δηλώνουμε ότι :

1. Δεν απεμπολούμε κανένα απ” τα δικαιώματά μας, όπως αυτά προκύπτουν απ” το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ και το νόμο, αλλά ταυτόχρονα δεν μας επιτρέπει η συνείδησή μας να γίνουμε συμπαίκτες με όσους παίζουν με το μέλλον του Ταμείου μας. Για τον λόγο αυτό και μετά τις γνωμοδοτήσεις των Νομικών Συμβούλων του ΕΔΟΕΑΠ καθηγητή κ. Δημήτρη Μέλισσα, Αντώνη Καινούργιου και του Νομικού Συμβούλου της ΕΣΗΕΑ Απόστολου Τσαλαπάτη, ότι αρμόδιος για την σύγκληση του Δ.Σ είναι ο πρώτος σε σταυρούς ψήφους ανεξαρτήτως της ένωσης απ” την οποία προέρχεται, καλούμε άπαντες τους εκλεγμένους να προσέλθουν στην συνεδρίαση που θα συγκαλέσει εκ νέου ο Ευάγγελος Τάτσης. Δηλώνουμε όμως ταυτόχρονα ότι σε περίπτωση που κατόπιν όλων αυτών η συνάδερφος κ. Πόπη Χριστοδουλίδου εμμένει στο να συγκαλέσει για τους δικούς της προσωπικούς λόγους το Δ.Σ, οι εκλεγμένοι της ΕΠΗΕΑ θα πάρουν μέρος και με την παρουσία τους θα νομιμοποιήσουν την συνεδρίαση αυτή, για να μπει τέρμα στο επικίνδυνο παιχνίδι που παίζουν κάποιοι στον ΕΔΟΕΑΠ σε βάρος των ασφαλισμένων. Είναι σαφές ότι για να μην πάσχει νομιμότητας η παράνομη και παράτυπη κατά τα ανωτέρω σύγκληση του Δ.Σ από την κ. Πόπη Χριστοδουλίδου και για να επιτευχθεί ο σκοπός για τον οποίο αυτή γίνεται ανεκτή (άμεση δηλαδή συγκρότηση του Δ.Σ για να λειτουργήσει ομαλά ο Οργανισμός), θα πρέπει να προηγηθεί της σύγκλησης του Δ.Σ από τον Ευάγγελο Τάτση και να έχει την συναίνεση όλων των μελών του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ.

2. Αυτή μας η στάση ευθύνης προφανώς και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία, ούτε ως αποδοχή “άγραφων νόμων” και “εθιμικού δικαίου” που επικαλείται το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, δυναμιτίζοντας τις σχέσεις των αδελφών ενώσεων και των εκλεγμένων μελών των ενώσεων στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίοι ανέλαβαν να αποφύγουν τα βράχια που έχουν οδηγήσει οι προηγούμενες διοικήσεις τον οργανισμό με αποφάσεις και παραλείψεις.

3. Την εβδομάδα που έρχεται και αμέσως μετά τη συγκρότηση του Δ.Σ, κρίνουμε απαραίτητο να συγκληθεί με ευθύνη του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, κοινή σύσκεψη με τις ΕΝΩΣΕΙΣ για να συζητηθεί σχέδιο πρωτοβουλιών για την επόμενη ημέρα στον Οργανισμό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΑΝΑΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜ. ΠΙΠΠΑΣ

---
*

... δώρο Πάσχα - χρηστικές πληροφορίες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ποιοι δικαιούνται Δώρο Πάσχα 

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα.

Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς, αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα είτε γιατί αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του, είτε γιατί απολύθηκε, δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής:

Προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες. Σε περίπτωση που κάποιος εργαστεί λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για Δώρο Πάσχα. 

Πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα

Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται την Μεγάλη Τετάρτη, εννοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Για Το Δώρο Πάσχα παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Το δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Χρόνοι που συνυπολογίζονται στο Δώρο Πάσχα

Δεν αφαιρείται αλλά λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.

Tο χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε σπουδαστική άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις. 

Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει γνωμάτευση από ασφαλιστικό οργανισμό. 

Αν ο μισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας απ τον ασφαλιστικό φορέα. Παράδειγμα: Αν ένας μισθωτός απουσίασε από την εργασία του λόγω ασθένειας 60 μέρες και πήρε επίδομα ασθενείας από το ασφαλιστικό του ταμείο μόνο για 40 ημέρες, θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης μόνο οι 40 ημέρες για τις οποίες επιδοτήθηκε και όχι οι 60.

Χρόνοι που δεν συνυπολογίζονται στο Δώρο Πάσχα

Δεν υπολογίζονται οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας χωρίς αποδοχές. 

Δεν λαμβάνεται υπόψη το διάστημα απουσίας των εργαζομένων λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητας (δηλαδή ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας) 

Σχετικά με την απεργία, η δικαστηριακή νομολογία δέχεται ότι οι ημέρες της απεργίας δεν υπολογίζονται στο χρόνο διάρκειας της εργασιακής σχέσης γιατί η αποχή του μισθωτού οφείλεται σε δική του θέληση και δεν μπορεί επομένως να χαρακτηριστεί σαν δικαιολογημένη απουσία. Κατ' αναλογία το ίδιο ισχύει και με τις στάσεις εργασίας αφού και αυτές αποτελούν στην πραγματικότητα απεργία.

Υπολογισμός του Δώρου

Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση. Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών. Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως υπερεργασία, νόμιμη υπερωρία, επίδομα αδείας, επίδομα ισολογισμού, επιδόματα για τροφή, κατοικία, κτλ) εφ’ όσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ’ επανάληψη περιοδικά σε ορισμένα διαστήματα του χρόνου. Στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας. Συνεπώς ο μισθωτός θα λάβει το Δώρο Πάσχα προσαυξημένο με τον συντελεστή αδείας ο οποίος ανέρχεται σε 0,041666 π.χ εργαζόμενος με δώρο Πάσχα 900 ευρώ, με την προσαύξηση του συντελεστή αδείας θα πρέπει να πάρει 938 ευρώ.
Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), την Παρασκευή 3 Απριλίου θα αρχίσει να καταβάλλεται το δώρο Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Την ίδια ημέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων (κανονικά καταβάλλονται από τις 03.04.2015 μέχρι και τις 19.04.2015).
Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Περισσότερες πληροφορίες για το Δώρο Πάσχα πατήστε εδώ
---
---
*

... ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ : είμαστε κι εμείς εδώ, σύντροφοι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κομματικά βέλη από ΣΥΡΙΖΑ
για ΕΡΤ - ΕΔΟΕΑΠ

Μουρμούρες δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές Μαξίμου

Σε αναβρασμό βρίσκεται η κομματική οργάνωση δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρκετά από τα μέλη της εκτιμούν πως δεν εισακούγονται όσο θα έπρεπε σε σημαντικές αποφάσεις, όπως, για παράδειγμα, η νέα ΕΡΤ, αλλά και οι πρόσφατες εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ.

Στο στόχαστρο των πιο σκληρών έχει μπει το επιτελείο του Μαξίμου, καθώς εκτιμούν ότι δεν κινείται στη γραμμή των κομματικών της Κουμουνδούρου, αλλά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, με αποτέλεσμα να μην ερωτώνται για ζητήματα πρώτης γραμμής.

Ειδικά για την ΕΡΤ, το νομοσχέδιο της οποίας βελτιώνεται διαρκώς, προκειμένου η νέα Δημόσια Τηλεόραση να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της απέναντι στον λαό, η γκρίνια που ακούγεται είναι πως η επεξεργασία έγινε από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θοδωρή Μιχόπουλο, ενώ οι μοναδικοί από τους οποίους ζητήθηκε άποψη ήταν οι τρεις βουλευτές - δημοσιογράφοι Νίκος Φίλης, Αγλαΐα Κυρίτση και Αννέτα Καββαδία.

Αυτός που παραπονιέται κυρίως είναι ο Γιάννης Μαμουζέλος, πολύ γνωστός αθλητικός συντάκτης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθηνών στις τελευταίες εκλογές, μέλος της Γραμματείας Αθλητικού Τμήματος του κόμματος και σημαίνον στέλεχος της κομματικής οργάνωσης δημοσιογράφων.

Μάλιστα, έχει ζητήσει να συγκληθεί η κομματική οργάνωση προκειμένου να συζητηθούν το θέμα της ΕΡΤ και οι πρόσφατες εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά απέτυχε παταγωδώς, καθώς η πλευρά Τρίμη δεν υποστήριξε τους επίσημους υποψηφίους της Κουμουνδούρου.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και οι συζητήσεις για τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν τη νέα ΕΡΤ και το όνομα του καθηγητή Γ. Πλειού, από το Τμήμα Επικοινωνίας του Παντείου, «παίζει» δυνατά, καθώς θεωρείται αντικειμενικά λογική επιλογή και είναι πολύ καλός γνώστης των ραδιοτηλεοπτικών θεμάτων.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

...η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει Χ. Οικονομόπουλο και Μ. Τεγοπούλου ...

*
ΠΟΕΣΥ
***
*

Να σταματήσει το λοκ άουτ
στην "Ελευθεροτυπία"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), κατά τη συνεδρίασή του το Σάββατο 28/3/2015, ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλεται το συνεχιζόμενο λοκ άουτ που έχει επιβάλλει η εργοδοτική πλευρά στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και την ιστοσελίδα enet. Παράλληλα, δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα πολλών μηνών, ούτε και το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους.

Η αποδοχή της εργασίας που προσφέρουν οι εργαζόμενοι –με την επανέκδοση της εφημερίδας και την επαναλειτουργία της ιστοσελίδας–, όπως και η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, είναι οι κατευθύνσεις που οφείλει να ακολουθήσει άμεσα η εργοδοτική πλευρά.

Η ΠΟΕΣΥ απαιτεί να παύσουν επιτέλους οι πειρατικές συμπεριφορές αυτού του είδους και ζητάει την παρέμβαση της πολιτείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

... ο ΣΥΡΙΖΑ και το Καραμανλίζειν εστί φιλοσοφείν; ...


*
Ανασυγκρότηση
***
*
"Βασικός μέτοχος" της νεκρανάστασης του Θοδωρή;

Τι δουλειά έχει ο Παππάς με τον Ρουσόπουλο;

Το να είσαι υπουργός Επικρατείας μιας αριστερής κυβέρνησης και να συναντάσαι με τον ομότιτλό σου -και έχοντα τις ίδιες αρμοδιότητες- επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή, τότε κάτι «παίζει». Οταν μάλιστα οι συναντήσεις γίνονται δημόσια στις καφετέριες του Ψυχικού όπου συχνάζουν και πολλοί δημοσιογράφοι, τότε σίγουρα «παίζει» κάτι μεγαλύτερο...

Το τελευταίο διάστημα, οι επαφές του υπουργού Επικρατείας και στενότατου συμβούλου του Πρωθυπουργού Ν. Παππά, με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο είναι όλο και πιο πυκνές, με τις πληροφορίες να θέλουν τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν απόψεις επί θεμάτων «επικοινωνίας». Οπως αποκαλύπτει ο "Βηματοδότης", οι Παππάς και Ρουσόπουλος εθεάθησαν σε γνωστή καφετέρια στο Ψυχικό μαζί με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Θ. Μιχόπουλο.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν, λέει, οι... συμβουλές. Ο Ν. Παππάς ζητούσε τη γνώμη του Ρουσόπουλου για το πώς χειρίστηκε τα θέματα της ΕΡΤ, των συχνοτήτων και της αδειοδότησης των σταθμών. Μάλιστα λέγεται ότι ο Παππάς κρατούσε και σημειώσεις για όλα αυτά που άκουγε από τον Ρουσόπουλο.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Κ. Καραμανλής είχε κηρύξει τον πόλεμο στους «νταβατζήδες» από το γνωστό κεμπαπτζίδικο του Μπαϊρακτάρη, ενώ ο Θ. Ρουσόπουλος ήταν ο εμπνευστής του «βασικού μετόχου», μαζί με τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (τίποτε δεν είναι τυχαίο). 

Οι "συμβουλές" λοιπόν του Ρουσόπουλου βασίζονταν πάνω στο νόμο πλαίσιο για τα ΜΜΕ του 2004 και το «βασικό μέτοχο» που αφορούσαν κυρίως τον Γιώργο Μπόμπολα. Θυμίζουμε πως ο Μπόμπολας τότε θορυβημένος παραμονές της ψήφισης του νόμου για τον βασικό μέτοχο (Ιανουάριος του 2005), διαπραγματευόταν να πουλήσει άμεσα τις εκδοτικές επιχειρήσεις του στον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Ο μεγαλοεργολάβος, με τα τεράστια συμφέροντα στα δημόσια τεχνικά έργα, υποχρεώθηκε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή, καθώς έβλεπε ότι οι διατάξεις για τον "βασικό μέτοχο"... στένευαν υπερβολικά τις παράλληλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Toν «ανένδοτο» κατά του "βασικού μετόχου" είχε στηρίξει τότε με όλες του τις δυνάμεις και ο Σταύρος Ψυχάρης... Ο νόμος τελικά κατέπεσε καθώς υπήρξε παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία απείλησε την Ελλάδα με παραπομπή στο Ευρωδικαστήριο θεωρώντας ότι ο "βασικός μέτοχος" πλήττει τον ανταγωνισμό στις δημόσιες συμβάσεις...

ΥΓ1 Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και πριν τις εκλογές προσανατολιζόταν στην ψήφιση ανάλογου νόμου με αυτόν του «βασικού μετόχου», αλλά με πιο προσεκτικά βήματα. Οδηγός και η επιτυχημένη νομοθεσία της κυβέρνησης Κίρχνερ της Αργεντινής «κατά της συγκέντρωσης των ΜΜΕ».

ΥΓ2 Για την ιστορία οι Θ. Ρουσόπουλος και Ν. Παππάς γνωρίζονται εδώ και χρόνια. Οπως γνωρίζει ο Ρουσόπουλος και τον Στέλιο Παππά που είναι ο πατέρας του Νίκου Παππά, παλαιό στέλεχος της Αριστεράς (είναι ο άνθρωπος που στεκόταν δίπλα στον Τσίπρα όταν ο Πρωθυπουργός κατέθετε λουλούδια στην Καισαριανή).
---
πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/
---
*

... από τον Χειμωνά στον Κασιμάτη - ερωτήσεις, απορίες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

@ Απίστευτες ύβρεις εναντίον της Προέδρου τη Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου από τον υποψήφιο πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Χειμωνά σήμερα στη “Real News”.

@ Ο συγγραφέας θέλει να μας πει, που ήταν το 2008, όταν η Ζ. Κωνσταντοπούλου πάσχιζε να μην υπάρξει συγκάλυψη στη δολοφονία Γρηγορόπουλου;

@ "Η Ν.Δ. ήταν συνυπεύθυνη για τη χρεοκοπία, εξαιτίας της δημοσιονομικής σπατάλης, η οποία επί των ημερών Καραμανλή, εκτοξεύθηκε στα ύψη", γράφει σήμερα στο πόνημά του στην “Καθημερινή” ο Στέφανος Κασιμάτης.

@ Απορία πρώτη: Σε ποια περίοδο της εποχής Καραμανλή, εργάστηκε στον ζημιογόνο Αθήνα 984, υπό γαλάζια διοίκηση, ο σχολιογράφος; Σε τι ύψους ανερχόταν η επιδότηση; Ποιος πλήρωνε τους συμβασιούχους;

@ Απορία δεύτερη: Πόσοι από την “Καθημερινή” στελέχωναν τότε, την ΕΡΤ, τον Αθήνα 9.84 και το ΑΠΕ;

@ Απορία τρίτη: Άκουσε τίποτα για τα οικονομικά του ΔΟΛ και τα δάνεια του, την εποχή που ήταν στο ΔΟΛ;
---
---
*

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

... τα τηλεοπτικά κανάλια ως μετερίζια "αριστερής" πολιτικής ...

*
Παντελής Μπουκάλας
***
*

Στα γυάλινα «μετερίζια»

Ίσως ξενίζονται ή θυμώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ακούγοντας τους μέχρι χθες κυβερνήτες της χώρας να κατηγορούν αυτούς για την καταστροφή της, κι ας μπήκαν μόλις προχθές στον τρίτο μήνα της διακυβέρνησής τους. Αναλαμβάνοντας, μάλιστα, τα ηνία σε πεδίο μερικώς παγιδευμένο από τους ηττηθέντες κι έχοντας να αντιμετωπίσουν –αόρκιστοι ακόμα– τη σφοδρή, ιδεολογικής τάξεως εναντίωση των ευρωδιευθυντηρίων. Αυτό είναι, όμως, η δημοκρατία. Και αυτός ο τρόπος άσκησης της αντιπολίτευσης –η καταγγελτική υπερβολή– είναι ο συνήθης. Καθόλου άγνωστος και στους νυν κυβερνώντες. Οφείλουν, λοιπόν, να το συνηθίσουν αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ. Να κατανοήσουν πως, όταν κάποια αντιπολιτευόμενα κόμματα διαλαλούν ότι θα ασκήσουν τον ρόλο τους βάσει των εθνικών και μόνο συμφερόντων, το λένε επειδή αδυνατούν να ομολογήσουν δημοσίως ότι το κομματικώς συμφέρον δόγμα τους κινείται ανάμεσα στο «μάχαιραν έδωκας, μάχαιραν θα λάβεις» και στο «οφθαλμόν αντί οφθαλμού».

Τι άλλο θα μπορούσε, όμως, να περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ από την αντιπολίτευση όταν δικά του στελέχη βγήκαν στα μετερίζια της μνησίκακης γκρίνιας την επομένη της συγκρότησης της κυβέρνησης, μόλις διαπίστωσαν ότι δεν περίσσεψε και γι’ αυτούς θώκος; Οπου «μετερίζια», τα κανάλια. Στα οποία ξημεροβραδιάζονται και αρκετοί υπουργοί, επαναλαμβάνοντας τον εαυτό τους σε όλο και πιο κουρασμένη και πιο κουραστική εκδοχή. Υλοποιούν, φαίνεται, την πρωθυπουργική σύσταση να αποφεύγουν την τηλεϋπερέκθεση με τον ίδιο τρόπο που βουλευτές της πλειοψηφίας υλοποίησαν την εντολή του προέδρου τους για τα αυτοκίνητα: αδιαφορώντας επιδεικτικά, αν όχι και επαναστατικά.

Απειρία, ενθουσιασμός, υπερβολική αυτοπεποίθηση, φιλαυτία, επιπολαιότητα, αδικαιολόγητη αγαθότητα, ορισμένα από αυτά σε συλλειτουργία ή και όλα μαζί, οδηγούν μερικούς υπουργούς (μπροστάρης ο κ. Καμμένος με τους «τζιχαντιστές» του) σε δηλώσεις που δείχνουν ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα πως κυβερνούν. Οτι τα λεγόμενά τους μεταφράζονται ταχύτατα σε πολιτικά και οικονομικά αποτελέσματα, λ.χ. στο Χρηματιστήριο. Οτι ακόμα κι αν μιλούν σε κάποιον σταθμό μικρής θεαματικότητας ή χαριεντίζονται με τους θαυμαστές τους, όπως ο κ. Βαρουφάκης με τη «ρήξη» του στα Χανιά, το δυνητικό ακροατήριό τους είναι το πανελλήνιο. Και οι Βρυξέλλες.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... κυκλοφορίες κυριακάτικα 29/3 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κυριακάτικα κυκλοφορίες



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρακτορείου διανομής "Άργος" και του πρακτορείου "Ευρώπη" την Κυριακή πούλησαν: "Πρώτο Θέμα" 137.000 φύλλα, "Εθνος" 84.000 φύλλα, "Το Βήμα" 71.000 φύλλα, "Real news" 70.000 φύλλα, "Ελεύθερος Τύπος" 22.000 φύλλα, "Δημοκρατία" 19.000 φύλλα, "Κontra news" 11.000 φύλλα. 
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... κυριακάτικες χαμηλές κυκλοφορίες - αθλητικές το ίδιο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πορεία χαμηλής πτήσης για τις κυριακάτικες…


Τις τελευταίες εβδομάδες οι κυριακάτικες εφημερίδες ακολουθούν πορεία πτωτικής κυκλοφορίας, παρά τις ελκυστικές προσφορές τους. Και την προπερασμένη Κυριακή συνεχίστηκε η πτώση. Έχασαν 7.370 φύλλα, κατεβαίνοντας από τα 433.390 στα 426.020. Το «Πρώτο Θέμα» (έχασε 5.490 φύλλα) συνεχίζει να είναι ακτύπητο και η διαφορά του από την επόμενη εφημερίδα -το «Έθνος»- κρατιέται πάνω από τα 50.000 φύλλα!

Πίσω…

Πτώση είχε η «Καθημερινή» την Κυριακή 8/3. Πούλησε 70.896 φύλλα (μαζί με τις συνδρομές) από 75.569 που είχε την 1/3, χάνοντας 4.673 φύλλα. Η συνολική κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων στις 8/3, μαζί με την «Καθημερινή», ήταν 502.396 φύλλα από 508.369 που είχαν πουλήσει την 1/3, μείον δηλαδή 5.973 φύλλα. Να σημειώσουμε ότι ο μέσος όρος κυκλοφορίας των κυριακάτικων τον Φεβρουάριο ήταν 521.189 φύλλα.

Η κατρακύλα συνεχίζεται
για τις αθλητικές εφημερίδες…

Δεν υπάρχει, όπως φαίνεται, γιατρειά για τις κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων, από τη στιγμή που ακολουθούν την απαξίωση του ποδοσφαίρου μας αντί να σηκώσουν τη σημαία της εξυγίανσής του, μπαίνοντας μπροστά για ένα ποδόσφαιρο-γιορτή, όπου ο πατέρας θα μπορεί να πηγαίνει με τα παιδιά του στο γήπεδο, χωρίς κάγκελα και χωρίς να φοβάται αν θα γυρίσουν σώοι στο σπίτι. Άλλα 2.050 φύλλα έχασαν οι αθλητικές εφημερίδες την περασμένη Κυριακή. Από 36.510 έπεσαν στα 34.460 και ο κίνδυνος να κατέβουν τον πήχη των 30.000 φύλλων είναι ορατός… Πρώτο παραμένει το «Φως των Σπορ», έχοντας όμως υποχωρήσει στα 7.030 φύλλα.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... οι "Τρεις" απέναντι στα μνημονιακά και εκδοτικά γεράκια ...

*
Αγγέλης
Ντελέζος
Χριστοδουλίδου
***
*

Ανοιχτή επιστολή


για το "πραξικόπημα" στον ΕΔΟΕΑΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Από τις εκλογές των μελών της ΕΣΗΕΑ για τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ μέχρι σήμερα, ζούμε ένα χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα του Ταμείου πραξικόπημα, ενάντια στη θέληση των εργαζομένων στον κλάδο των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων.

Στις εκλογές, όπως έγινε φανερό από την τελευταία Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, αντιπαρατέθηκαν δύο γραμμές για το μέλλον του Ταμείου:

Η γραμμή της υπεράσπισης των κεκτημένων των μελών- μετόχων του Ταμείου μας απέναντι στη μνημονιακής έμπνευσης και πρακτικής πολιτική των περικοπών και τη μετάλλαξή του από ένα αυτοδιοικούμενο Ταμείο αλληλεγγύης και παροχής επικούρησης και υγείας στα χιλιάδες εργαζόμενα και άνεργα μέλη του, αλλά και στους περήφανους συνταξιούχους του, σε έναν επενδυτικό φορέα των ολίγων υπό τη διαχείριση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, όπως προβλέπει για τα επαγγελματικά ταμεία ο μνημονιακός νόμος.

Ακόμα περισσότερο, αντιπαρατέθηκε η απόφαση των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων να εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία του Ταμείου από την άμεση και έμμεση επιρροή και τον έλεγχό του από τους εργοδότες, που είναι υπεύθυνοι μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη δραματική ανεργία στον κλάδο και την καταστροφή των αποθεματικών μας.

Και το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν σαφές, απορρίφθηκε η μνημονιακή προοπτική, με ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο επιχειρούν τώρα να ανατρέψουν οι έμπρακτα πρωτεργάτες των μνημονιακών πολιτικών, παραβιάζοντας το εθιμικό δίκαιο συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να καταφέρουν όσα δεν κατάφεραν με τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ.

Το πραξικόπημα αυτό επιχειρείται με ένα πολιτικά «παράδοξο» μείγμα δυνάμεων στον ΕΔΟΕΑΠ, που επιμένει να αγνοεί τις νομικές γνωμοδοτήσεις και δοκιμάζει να πετύχει τους στόχους του καταπατώντας και απειλώντας την ενότητα του κλάδου των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων στον ΕΔΟΕΑΠ, μια ενότητα που κανείς δεν είχε τολμήσει από ιδρύσεως του Ταμείου να απειλήσει και να αμφισβητήσει.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε αναλυτικά τους συναδέλφους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους για το τι έχει έως σήμερα συμβεί και για το τι επιχειρείται εις βάρος τους πίσω από την αχλή της παραπληροφόρησης ότι «στον ΕΔΟΕΑΠ γίνεται μάχη για τις καρέκλες». Δεν γίνεται μάχη για τις …καρέκλες, γίνεται πόλεμος για την υπεράσπιση του Ταμείου από τα γεράκια που χρόνια τώρα το ξεζουμίζουν για χάρη των εργοδοτών και της πολιτικής τους πελατείας. Τώρα όμως δεν πρόκειται καν γι’ αυτό, αλλά για τη μετάλλαξή του σε αντικείμενο εκμετάλλευσης των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ιδού τα γεγονότα και οι «στιγμές» του πραξικοπήματος, όπως έχει εξελιχθεί έως σήμερα:

Η συνάδελφος Πόπη Χριστοδουλίδου, που ήρθε πρώτη σε ψήφους στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ για το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, συγκάλεσε -σύμφωνα με το καταστατικό, τον ιδρυτικό νόμο για τον ΕΔΟΕΑΠ και την πάγια πρακτική από ιδρύσεως του Οργανισμού- μέσα σε οκτώ μέρες (δηλ. στις 24 Μάρτη) το πρώτο Δ.Σ. για να συγκροτηθεί αυτό σε Σώμα. Στην κλήση της αυτή προσήλθαν μόνο τρία μέλη του νέου Δ.Σ. προερχόμενα από την ΕΣΗΕΑ, δηλαδή εμείς που υπογράφουμε την ανακοίνωση. Έπειτα από αυτό, η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε, αναγκαστικά, λόγω έλλειψης απαρτίας για την οποία χρειάζονταν έξι μέλη. Τα υπόλοιπα μέλη δεν προσήλθαν, αλλά έκαναν «παρασυμβούλιο», χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού είχαν μεν απαρτία (6) αλλά όχι νομιμότητα. Έπειτα από αυτό, η Πόπη Χριστοδουλίδου συγκάλεσε εκ νέου το Δ.Σ. για προχτές, 27 Μάρτη, αλλά επαναλήφθηκε ακριβώς το ίδιο σκηνικό. Αμέσως ύστερα από αυτό, με μεσολάβηση του νομικού συμβούλου του Οργανισμού κ. Μέλισσα, προτείναμε στους έξι να προχωρήσουν, να γίνει μυστική ψηφοφορία σύμφωνα με το καταστατικό και να εκλεγεί το νέο Προεδρείο. Τι πιο νόμιμο και πιο δίκαιο; Και όμως αρνήθηκαν. Ο κ. Μέλισσας πρότεινε να βρεθεί κάποια άλλη λύση. Το δεχθήκαμε, αρκεί να εγγυάτο ο ίδιος προσωπικά ότι αυτή θα ήταν νόμιμη και ότι δεν θα υφιστάμεθα διώξεις ή δεν θα ζημιωνόταν ο ΕΔΟΕΑΠ, εάν υπήρχε παρανομία. Μας απάντησε ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει, αλλά ότι ο ίδιος μπορούσε να εκφέρει τη νομική γνώμη του. Αφού και αυτή η προσπάθεια έμεινε άκαρπη, ζητήσαμε να συναντηθούμε με τον επικεφαλής της ομάδας των έξι, κ. Τάτση. Η συνάντηση αυτή έγινε και τον καλέσαμε και πάλι στην πιο απλή και μόνη νόμιμη λύση. Δηλαδή, να προσέλθουν στη μοναδική μόνιμη σύγκληση, αυτήν της κ. Χριστοδουλίδου, να γίνει μυστική ψηφοφορία και να εκλεγεί το νέο Προεδρείο. Τη νόμιμη και ξεκάθαρη αυτή πρόταση την απέρριψε, λέγοντας ότι μόνο αυτός μπορεί να συγκαλεί… Αυτό όμως ερχόταν σε αντίθεση και με τη γνωμοδότηση του κ. Μέλισσα, που έλεγε ότι για τη σύγκληση επικρατεί το πάγιο εθιμικό δίκαιο και οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, που στηρίζονταν σε αυτές.

Από όλη αυτή τη στάση τους αποδεικνύεται ότι οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ σε αδιέξοδο και ακυβερνησία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη βιωσιμότητα και το μέλλον του σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία. Γιατί, ούτε στη νόμιμη κλήτευση της πλειοψηφούσας της ΕΣΗΕΑ προσήλθαν, ματαιώνοντας το συμβούλιο λόγω έλλειψης απαρτίας, ούτε οι ίδιοι στο παρασυμβούλιό τους έκαναν κάτι, αν και ήταν έξι (γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας ότι δεν ήταν νόμιμοι). Άφησαν συνειδητά να περάσει η προθεσμία των οκτώ ημερών και σήμερα επανέλαβαν ακριβώς τα ίδια. Μετά από αυτό, αναλαμβάνουν αποκλειστικά την ευθύνη για ό,τι κακό μπορεί να συμβεί στον Οργανισμό και στους ασφαλισμένους του.

Εμείς, που από την πρώτη στιγμή κάναμε όλες τις νόμιμες ενέργειες και οι κινήσεις μας ήταν καθαρές και ξάστερες, που αγωνιούμε για την τύχη του ΕΔΟΕΑΠ, που γνωρίζουμε ότι ο μόνος δρόμος για τη διάσωσή του είναι ο αγωνιστικός, καλούμε τους έξι να μην μποϊκοτάρουν το νέο συμβούλιο οδηγώντας το σε αδιέξοδο και τους συναδέλφους και τους ασφαλισμένους στην απόγνωση. Ακόμα, καλούμε όλους σε αγωνιστική επαγρύπνηση, γιατί δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χρόνου.

Απέναντι σ’ αυτές τις προσπάθειες, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι σύμβουλοι θα παραμείνουμε απόλυτα συνεπείς στην εντολή που έχουμε πάρει στις τελευταίες εκλογές και θα υπερασπιστούμε τα κεκτημένα των μελών-μετόχων του Ταμείου ενάντια σε κάθε πραξικόπημα, δυσφήμηση και παραπληροφόρηση που οργιάζει από τα διάφορα κέντρα του στο Διαδίκτυο.

Πόπη Χριστοδουλίδου – Γιάννης Αγγέλης – Κώστας Ντελέζος 

---
*

... "Κ" : Η αδειοδότηση των καναλιών θα έπρεπε να είχε γίνει ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Χωρίς ψευδαισθήσεις

Πολλά από τα μέτρα, που φημολογείται ότι θα συμπεριληφθούν στη λίστα που θα προτείνει η κυβέρνηση στους τρεις θεσμούς, θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί από καιρό.

Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών και η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, μεταξύ άλλων, έχουν εξαγγελθεί πολλάκις και καλό είναι να προχωρήσουν.

Μην έχει, όμως, κανείς την αυταπάτη ότι θα φέρουν άμεσα ή πολύ μεγάλα δημοσιονομικά αποτελέσματα. Οι ειδήμονες γνωρίζουν ότι και χρόνο απαιτούν και πολύ περιορισμένες είναι οι δυνατότητες του ελληνικού κράτους να πετύχει υπερφιλόδοξους στόχους. Να προχωρήσουν, λοιπόν, αυτές οι μεταρρυθμίσεις, αλλά μην έχουμε ψευδαισθήσεις ότι εκεί θα βρεθούν όλα τα λεφτά που λείπουν τώρα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

... ΕΣΗΕΑ - ΕΔΟΕΑΠ, ένας όμορφος κόσμος αποκαλύπτεται ...

*
Ανάποδος
***
*
Οι "πρόθυμοι" της ΕΣΗΕΑ



Σε μια δίχως προηγούμενο προβοκάτσια προχωράνε οι πρόθυμοι της ΕΣΗΕΑ, με επικεφαλής την Αντωνιάδου που έπειτα από εντολή των εργοδοτών της και των στενών συνεργατών της - των Γκανά, Τρίμη και κυρίως του ανθρώπου της Ντόρας,  Νίκου Καρούτζου - επιδιώκοντας την πλήρη διάλυση του ΕΔΟΕΑΠ.

Η Μαρία της Φρίκης - η γνωστή Παπαδιά της Κοζάνης - αποφάσισε μόνη της και χωρίς καμία απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ,  να καλέσει αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 10 το πρωί συνάντηση με τα πέντε εκλεγμένα μέλη της ΕΣΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ - Χριστοδουλίδου, Αγγέλη, Ντελέζο, Καρούτζο και Σταθάτου - για να αναγκασθούν οι τρείς πρώτοι να υποκύψουν στις ορέξεις του λεβέντη της Νίκου Καρούτζου για να γίνει με το έτσι θέλω ... πρόεδρος στον ΕΔΟΕΑΠ.

Στη συνάντηση αυτή, που θά πέσει γέλιο,  καλούνται επίσης να παραβρεθούν οι δύο πρώην πρόεδροι του Οργανισμού Πάνος Σόμπολος και Νίκος Κιάος.

Μάλιστα έγινε γνωστό ότι ο Κιάος,  που όπως φαίνεται υπέκυψε σε πιέσεις, πήρε το μέρος του Καρούτζου και βρίζει ασύστολα την Χριστοδουλίδου, τον Αγγέλη και τον Ντελέζο λέγοντας ότι πρόεδρος στον ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να γίνει ο αχυράνθρωπος του Γκανά, Τάτσης επειδή πήρε περισσότερους ψήφους στην ΕΠΗΕΑ.

Τις τελευταίες μέρες στον ΕΔΟΕΑΠ γίνονται σημεία και τέρατα που περιλαμβάνουν απειλές και εκβιασμούς σε βάρος των Χριστοδουλίδου, Αγγέλη και Ντελέζου μέχρι και εξαναγκασμό του καθηγητή κ. Δημήτρη Μέλισσα να εκδώσει δεύτερη γνωμοδότηση που ακυρώνει την πρώτη,  μια που Καρούτζος και Σταθάτου με την ανακοίνωσή τους τον ανάγκαζαν να γράψει ότι το έθιμο δεν αποτελεί δίκαιο.

Φαίνεται ότι η κατάσταση έφτασε στα άκρα με αποτέλεσμα ακόμα και ο κ. Πάνος Σόμπολος,  που γνωρίζει όλες τις βρωμιές που έγιναν μέσα στον ΕΔΟΕΑΠ από πρώην και νυν, να πάει στο γραφείο του εκλεκτού της Ντόρας κ. Νίκου Καρούτζου και να του πεί:
" Έπαιξες και έχασες. Ήρθες τρίτος,  άρα δεν γίνεσαι πρόεδρος. Η κάλπη μίλησε και οι ασφαλισμένοι δεν σε θέλουν για πρόεδρο. Αν φοράς πανταλόνια να σταματήσεις και να δεχτείς την Πόπη για πρόεδρο στον ΕΔΟΕΑΠ. Δεν ντρέπεσε;"
Να θυμηθεί κανείς τις φραστικές επιθέσεις του άλλου λεβεντόπαιδου του Γκανά,  του Παπαϊωάννου, που απειλούσε την Πόπη Χριστοδουλίδου,  τον Γιάννη Αγγέλη και τον Κώστα Ντελέζο ότι "θα ασχοληθεί αργότερα μαζί τους."

Ας δούμε όμως και τη συμπεριφορά των τριών δικηγόρων,  των κ.κ. Μέλισσα και Καινούργιου του ΕΔΟΕΑΠ και το καλόπαιδο της Αντωνιάδου,  τον κ. Απόστολο Τσαλαπάτη. Ο τελευταίος έβγαλε γνωμοδότηση για το ποιος πρέπει να είναι πρόεδρος στον Οργανισμό και ώ του θαύματος απεφάνθη, εμμέσως πλην σαφώς, ότι πρέπει να είναι ο άνθρωπος του Γκανά, ο Τάτσης.

Ο κ. Απόστολος Τσαλαπάτης δεν μας εξέπληξε με την απόφασή του γιατί εκτός από την ΕΣΗΕΑ είναι στην ουσία υπάλληλος του Γκανά στην ΕΠΗΕΑ μαζί με τον κ. Δημήτρη Κλοκοτάρα.

Από τους δύο του ΕΔΟΕΑΠ ο κ. Καινούργιος εξετέλεσε την ... επικίνδυνη αποστολή του βγάζοντας λάδι τον Τάτση για λογαριασμό του Καρούτζου,  ενώ ο κ. Μέλισσας,  καθηγητής Πανεπιστημίου,  αφού είπε το αυτονόητο ότι το έθιμο επικρατεί του νόμου,  δέχτηκε φραστικές υποδείξεις από το δίδυμο Καρούτζου - Σταθάτου σε κείμενο με λεκτικούς ακροβατισμούς για να μην ξεχνά με ποιους έχει να κάνει.

Ποιός όμως ενδιαφέρεται, εκτός από τους εκδότες και τους ιδιοκτήτες εταιρειών με ισολογισμούς, να παραδοθεί ο ασφαλιστικός οργανισμός των δημοσιογράφων στα χέρια των ασφαλιστικών εταιρειών;

Εκτός από τον Καρούτζο, που το έχει πει φανερά στο Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ,  ο άμεσα ενδιαφερόμενος είναι ο φίλος μας ο Μάρκος, που δούλευε και δουλεύει για λογαριασμό των αφεντικών και φυσικά της παλιάς δικής του εταιρείας.

Και βέβαια όλοι αυτοί "καλά κάνουν". Αυτοί όμως οι δημοσιογράφοι,  παλιοί και νέοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, τόσο ηλίθιοι είναι;

Δεν βλέπουν ότι κάποιοι θέλουν να κλείσουν τον ασφαλιστικό τους οργανισμό;

Πάντως, αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου, θα πέσει γέλιο στο Δ.Σ. στον πέμπτο όροφο της ΕΣΗΕΑ όταν η καλή μας Παπαδιά θα προσπαθεί να κάνει τη δική της βρώμικη προβοκάτσια, μέσα σε περιτύλιγμα σοφτ για χάρη των εργοδοτών.

Να πάμε όλοι αύριο στις 10 στην ΕΣΗΕΑ. Θα 'χει πολύ πλάκα να βλέπει κανείς την εκ Κοζάνης ορμόμενη θυγατέρα να ουρλιάζει.
                                                                Πιράνχας
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΔΟΕΑΠ - μείον 60 εκ. ευρώ το ταμείο, αλλά ...

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*

Σώνει και καλά
να προσκυνήσει η Πόπη
το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο…



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαστάσεις συνδικαλιστικού bullying αποκτά η συμπεριφορά των ΕΞΙ στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

Επιδόθηκαν ακόμη και σε κατάληψη διαρκείας από το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα την Παρασκευή, στην αίθουσα του ΔΣ του οργανισμού, έτσι ώστε η νόμιμη συνεδρίαση, που συγκάλεσε η πλειονοψηφήσασα σύμβουλος από την ΕΣΗΕΑ Πόπη Χριστοδουλίδου, να μην έχει απαρτία.

Το αποτέλεσμα ήταν, με ευθύνη των EΞI, ανάμεσα στους οποίους και ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ, να μην εκλεγεί διοίκηση.

Το προεδρείο της ΕΠΗΕΑ για ξεκάρφωμα, βομβάρδιζε με ηλεκτρονικά μηνύματα εργαζόμενους και ασφαλισμένους για να κάνει τη νύχτα μέρα.

Πρόκειται για συστηματική επιχείρηση χειραγώγησης των ΤΡΙΩΝ της ΕΣΗΕΑ, από τους υπόλοιπους, επειδή οι τρεις συνάδελφοι αρνούνται να υποκύψουν και να παρανομήσουν για τη διαδικασία συγκρότησης σε σώμα του νέου ΔΣ του ταμείου των δημοσιογράφων.

Αν υποχωρούσαν, αυτό θα οδηγούσε σε ντόμινο παρανομιών, που θα έχει επιπτώσεις στη διαχείριση του ταμείου, στο οποίο ήδη οφείλουν πάνω από 60 εκ. ευρώ εργοδότες, διαφημιστές και ΔΕΚΟ.

Στην ίδια κατεύθυνση όμως κινείται και η πρωτοβουλία της Προέδρου της ΕΣΗΕΑ, που έχει υιοθετήσει από την πρώτη στιγμή την στάση των ΕΞΙ, στην οποία συμμετέχουν και δύο δικοί της.

Είναι μεθοδεύσεις που μόνο τα συμφέροντα του Ταμείου των ασφαλισμένων και των μελών της ΕΣΗΕΑ δεν υπηρετούν.

Έτσι αντί, όπως έχει υποχρέωση με την επιστολή της, να εγκαλέσει τους εκπροσώπους των άλλων ενώσεων (ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΣΗΕΜΘ), που επιχειρούν διχοτόμηση του Ταμείου, στους ΤΡΕΙΣ που υποστηρίζουν τη νομιμότητα της σύγκλησης χώνει και τους δυο δικούς της.

Τι άλλο εκτός από σύγχυση επιδιώκει αυτό και γιατί επιλέγει την αποσταθεροποίηση; Θα το εξηγήσει μόνη της στον κλάδο, πριν το αποκαλύψουμε εμείς.

Αλλά το ίδιο κάνουν και οι δυο δικοί της, που στρώνουν το χαλί για την παρέα Γκανά στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Με επιστολή που φέρει την υπογραφή τους, λοιδορούν τον καθηγητή Δ. Μέλισσα, επειδή δεν συνεμορφώθη… Και αυτός τελικώς απεδείχθη πρόθυμος.

Στην ίδια επιστολή αποκαλύπτεται ότι στα μέτρα τους υπάρχει και μυστική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΕΣΗΕΑ, που υπηρετεί τις επιδιώξεις τους, επειδή πληρώνεται ταυτόχρονα και από την ΕΠΗΕΑ...

Σώνει και καλά να προσκυνήσει η Πόπη το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο

Και ο κλάδος να λέει Αλληλούια που χάνει την ασπιρίνη του.

Σαν δεν ντρέπονται…

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων-Ανοιχτή ΕΡΤ
---
*

... μεγάλα "ανοίγματα" στην Επικοινωνία για το 2013 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Τύπος και Τηλεόραση, για το 2013,
είχαν υποχρεώσεις ύψους 2,1 δισ. ευρώ !

Η έκδοση για την την ελληνική αγορά Επικοινωνίας και ΜΜΕ στη χώρα μας η οποία κυκλοφόρησε από την εταιρεία της Direction πριν λίγες μέρες, φέρνει στο φως τα οικονομικά στοιχεία για τις 317 μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου επικοινωνίας.

Το εντυπωσιακό νούμερο είναι πως οι συνολικές υποχρεώσεις μόνο για τις εταιρείες Τύπου και ιδιωτικών τηλεοπτικών εταιρειών ανέρχεται στο ποσό των 2,1 δισεκ. ευρώ!

Στην έκδοση καταγράφονται τα οικονομικά στοιχεία για 72 εταιρείες Διαφήμισης 22 Μedia Shops, 26 εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων, 104 εταιρείες Εκδόσεων Εφημερίδων-Περιοδικών, 72 επιχειρήσεις Τηλεόρασης-Ραδιοφώνου και 21 εταιρείες Online Media.

Η πτώση στον κλάδο των εντύπων συνεχίστηκε και το 2013. Ο συνολικός κύκλος εργασιών ανήλθε το 2013 σε 491,80 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 3,79% σε σχέση με το 2012. Το σύνολο των υποχρεώσεων για τις 104 επιχειρήσεις έντυπου Τύπου ανέρχονται σε 800,39 εκατ. ευρώ, με αύξηση κατά 3,3% σε σχέση με το 2012.

Για τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ο ετήσιος τζίρος για τις 72 μεγαλύτερες εταιρείες ανήλθε το 2013 σε 421,88 εκατ. ευρώ (μείωση κατά 4,92% σε σχέση με το 2012. Το σύνολο των υποχρεώσεών τους ανέρχονται βάση των ισολογισμών τους σε 1,29 δισ. ευρώ.

Η μελέτη καταδεικνύει μείωση του κύκλου των εργασιών για το σύνολο των επιχειρήσεων επικοινωνίας στη χώρα μας, συγκεκριμένα για τις 72 μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες μείωση κατά 9,23% το 2013 σε σχέση με το 2012. Το δεύτερο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως οι μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες και τα media shops έβαλαν φρένο στην πτώση τους και εμφανίζουν κέρδη για το 2013

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013 VS 2012

Εφημερίδες & Περιοδικά

Η πτωτική πορεία του κλάδου έκδοσης εφημερίδων – περιοδικών συνεχίστηκε και το 2013, σύμφωνα με την ανάλυση του συνοπτικού ομαδοποιημένου ισολογισμού των 104 μεγαλύτερων επιχειρήσεών του από την Direction Business Reports. Ο συνολικός κύκλος εργασιών ανήλθε το 2013 σε 491,80 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 3,79% σε σχέση με το 2012. Μείωση των πωλήσεων παρουσίασαν οι 71 από τις 104 επιχειρήσεις (68,27% του συνόλου), ενώ 32 (30,77%) κατάφεραν να τις αυξήσουν.

Οι 104 εκδοτικές εταιρείες κατέγραψαν συνολικά για το 2013:

• Μικτά κέρδη 172 εκατ. ευρώ, μειωμένα οριακά κατά 0,90% σε σχέση με το 2012
• Ζημίες προ φόρων 99,57 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 5,15% σε σχέση με τις επίσης ζημίες προ φόρων του 2012
•Σύνολο υποχρεώσεων 800,39 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 3,30% σε σχέση με το 2012

Οι πρωταγωνιστές

Οι μεγαλύτερες εκδοτικές επιχειρήσεις βάσει του κύκλου εργασιών το 2013 είναι:

Στην πρώτη θέση η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΑΕ, με 58,94 εκατ. ευρώ (+1,22% σε σχέση με το 2012), στη 2η θέση η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ, με 37,78 εκατ. ευρώ (-13,63% σε σχέση με το 2012), στην 3η θέση η ΕΘΝΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ, με 33,69 εκατ. ευρώ (-10,51% σε σχέση με το 2012), στην 4η θέση η ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑE, με 31,90 εκατ. ευρώ (-5,65% σε σχέση με το 2012) και στην 5η θέση η ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ, με 31,30 εκατ. ευρώ (-4,45% σε σχέση με το 2012).

Τηλεόραση & Ραδιόφωνο

Η φθίνουσα πορεία των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών επιχειρήσεων συνεχίστηκε και το 2013, σύμφωνα με την ανάλυση του συνοπτικού ομαδοποιημένου ισολογισμού των 72 μεγαλύτερων επιχειρήσεων του χώρου, από την Direction Business Reports. Συγκεκριμένα ο συνολικός κύκλος εργασιών ανήλθε το 2013 σε 421,88 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 4,92% σε σχέση με το 2012. Μείωση των πωλήσεων παρουσίασαν οι 45 από τις 72 επιχειρήσεις (62,50% του συνόλου), ενώ 27 (37,50%) κατάφεραν να τις αυξήσουν.

Οι 72 υπό εξέταση εταιρείες κατέγραψαν συνολικά για το 2013:

• Μικτά κέρδη 80,17 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 7,42% σε σχέση με το 2012.
• Ζημίες προ φόρων 101,02 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 4,47% σε σχέση με το 2012.
• Σύνολο υποχρεώσεων 1,29 δισ. ευρώ, στο ίδιο επίπεδο με τις συνολικές υποχρεώσεις του 2012.

Οι πρωταγωνιστές

Οι μεγαλύτερες ραδιοτηλεοπτικές-ραδιοφωνικές επιχειρήσεις βάσει του κύκλου εργασιών το 2013 είναι:

Στην πρώτη θέση η FORTHNET MEDIA HOLDINGS ΑΕ (NOVA) με 101,48 εκατ. ευρώ (-13,72% σε σχέση με το 2012), στη 2η θέση η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (MEGA) με 76,62 εκατ. ευρώ (-8,19% σε σχέση με το 2012), στην 3η θέση η ANTENNA TV AΕ με 66,54 εκατ. ευρώ (-7,63% σε σχέση με το 2012), στην 4η θέση η ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ με 48,73 εκατ. ευρώ (+8,73% σε σχέση με το 2012) και στην 5η θέση η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ – STAR CHANNEL με 44,14 εκατ. ευρώ (-1,82% σε σχέση με το 2012) (...)

Η συνέχεια ΕΔΩ
---
---
*

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

... πως τα ΜΜΕ "δουλεύουν" τους τηλεθεατές τους ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΤΟ ΕΣΡ ΕΡΙΞΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ,
Η ΕΕΠΠ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ

Χάθηκαν 920.000 ευρώ από το Δημόσιο!


Έσοδα τουλάχιστον 920.000 ευρώ έχασε το Ελληνικό Δημόσιο από πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς για τυχερά παιχνίδια!

Με την απόφαση 2119/2014 ακυρώθηκαν… οκτώ αποφάσεις του ΕΣΡ, συνολικού ύψους 920.000 ευρώ, κατά ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας για παράνομη προβολή τυχερών παιγνίων χωρίς προηγούμενη άδεια. Μετά την ανοχή της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ απέναντι στις εταιρείες παραγωγής τυχερών παιχνιδιών και στους τηλεοπτικούς σταθμούς, το πρόβλημα της εξαπάτησης των τηλεθεατών μεταφέρεται στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος καλείται να μελετήσει την αίτηση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Η ΕΕΕΠ, με καθυστέρηση, ζητάει την κατάργηση του άρθρου 53 του ν. 4002/2011, που επιτρέπει υπό προϋποθέσεις τη μετάδοση παιχνιδιών. Περιττό να σημειώσουμε πως οι εταιρείες που εμπλέκονται στο καθεστώς αυτό έχουν έδρα στη Γερμανία.

Το ΣτΕ στην επίμαχη απόφαση επισημαίνει ότι η αρμοδιότητα του χαρακτηρισμού ενός παιχνιδιού ως τυχερού ανήκει αποκλειστικά στην ΕΕΕΠ. Το κρίσιμο στοιχείο είναι πως κατά τον χρόνο που εκδικάστηκε η υπόθεση δεν είχε εκδοθεί από την ΕΕΕΠ ο προβλεπόμενος από τον νόμο Κανονισμός Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων για την έκδοση των αδειών. Με τον τρόπο αυτό… της προσωρινής νομιμότητας τα τυχερά τηλεπαιχνίδια σάρωσαν την τηλεόραση. Η ΕΕΕΠ πλέον, στην περίπτωση που και αυτή η συγκυβέρνηση δεν ανταποκριθεί, σχεδιάζει να εκδώσει τον Κανονισμό…

Το ΕΣΡ ασχολήθηκε τόσο με τα παιχνίδια που έλαβαν προσωρινή άδεια από την ΕΕΕΠ όσο και με τα μη τυχερά, στα οποία η επιτυχία βασίζεται στην ταχύτητα πληκτρολόγησης ενός αριθμού. Το ΕΣΡ διαπίστωσε την προβολή τυχερών παιχνιδιών σε πρωινή και απογευματινή ζώνη προγράμματος, που παρακολουθούν και ανήλικοι, ενώ το κοινό παραπλανάται από προφορικές και οπτικές παραστάσεις που καλλιεργούν αναληθώς την εντύπωση της ύπαρξης πίεσης χρόνου. Διαπίστωσε, επίσης, παραπλάνηση του κοινού και προσβολή της αξιοπρέπειας των συμμετεχόντων και των τηλεθεατών από την ακατάληπτη μεθοδολογία επίλυσης των προβαλλόμενων γρίφων αλλά και από την παράλειψη ουσιωδών πληροφοριών.
---
*