Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

... πρακτορεία Τύπου - κήρυξε απεργία το ΕΚΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Στο κενό η προσπάθεια της εργοδοσίας για ποινικοποίηση του αγώνα
Με μεγάλη συμμετοχή
η απεργία στα Πρακτορεία Τύπου


Μεγάλη συμμετοχή σημειώνει η 24ωρη απεργία και η συγκέντρωση - περιφρούρηση αργά το βράδυ της Τετάρτης 30 Σεπτέμβρη και στις δυο πύλες εισόδου του πρακτορείου «Ίρις» των εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο απεργιακό κάλεσμα του σωματείου τους, με κεντρικό αίτημα την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να προβλέπει τουλάχιστον ό,τι και η τελευταία. Η απεργία άρχισε στις 5 μ.μ. της Τετάρτης 30 Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται την ίδια ώρα την Πέμπτη.

Στο πλευρό των απεργών βρίσκεται αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ενώ οι εργαζόμενοι με την μαζική συμμετοχή τους στην απεργία δίνουν αγωνιστική απάντηση και στην προσπάθεια της εργοδοσίας να αντιμετωπίσει την απεργία με δικαστικά μέσα.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία του πρακτορείου «Ευρώπη» προσέφυγε στα δικαστήρια κατά της απεργίας. Με ένα σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο τα Πρακτορεία Τύπου είναι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, οπότε η προειδοποίηση για την απεργία έπρεπε να είχε επιδοθεί τέσσερις ημέρες νωρίτερα, το δικαστήριο έκρινε το απόγευμα της Τετάρτης την απεργία παράνομη, στο σκέλος που αφορά στην προειδοποίηση.

Ωστόσο, η απεργία γίνεται κανονικά καθώς μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων, κήρυξε 24ωρη απεργία το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους ο «Ριζοσπάστης» δεν θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 1η Οκτώβρη. Θα κυκλοφορήσει ξανά την Παρασκευή.

Ακολουθεί η εξώδικη δήλωση του Ε.Κ.Α.

EKSWDIKI_DILWSI_ARGOS_EYRWPI_300915
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... "Θα γίνει ο Σπορ FM 94.6, αθλητικό ραδιόφωνο του ΠΑΟ;" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η άμυνα του «Σπορ FM 94.6»
(απέναντι στον ιδιοκτήτη του)

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Το ερώτημα έχει άμεση σχέση με τη δημοσιογραφική δεοντολογία: Μπορεί ο ιδιοκτήτης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας να είναι και ιδιοκτήτης ενός αθλητικού ραδιοφώνου; 

Μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, να είναι ταυτόχρονα και ο επιχειρηματίας που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο του «Σπορ FM 94.6»;

Οι δημοσιογράφοι πάντως του καλού ραδιοσταθμού για δεύτερη συνεχόμενη φορά έκαναν την περιγραφή του τελευταίου αγώνα του Ολυμπιακού μέσω κινητού τηλεφώνου. Δεν θα υπεισέλθω στο αν οι δικαιολογίες της ΠΑΕ είναι σαθρές, η πραγματικότητα ωστόσο είναι μία: ο Ολυμπιακός δεν θέλει να μπαίνει το ραδιόφωνο του Αλαφούζου στο γήπεδό του. (Θα) Κάνει το ίδιο άραγε και για τον «Σκάι 100.3» ή τον Σκάι συνολικά; Εχετε ακούσει αθλητικά στην τηλεόραση του Σκάι; Αν όχι, καλύτερα. Πιο φιλοπαναθηναϊκή και πιο αντιολυμπιακή οπτική δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε μια προσπάθεια για το στήσιμο του «Θρύλος Radio 103.3» μαζί με τον Γιάννη Κουρτάκη των «Παραπολιτικών», αλλά ο σχεδιασμός παρέμεινε στα χαρτιά. Οπότε έμεινε... μόνος του ο Κουρτάκης με τα «Παραπολιτικά 90.1» να υποστηρίζει 100% τον Ολυμπιακό με όποιους τρόπους μπορεί: από την ειδησεογραφία έως την κλήρωση εισιτηρίων για τους αγώνες της ομάδας του Πειραιά. Τα γραφεία των Παραπολιτικών βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του ομίλου Μαρινάκη. Μια δρασκελιά και περνάς απέναντι, ούτε δέκα μέτρα απόσταση, ένα μικρό δρομάκι βρίσκεται ανάμεσά τους.

Ο «Σπορ FM 94.6» είναι εδώ και πολλά χρόνια το μεγαλύτερο αθλητικό ραδιόφωνο της Αθήνας και, προς το παρόν τουλάχιστον και παρά την αλλαγή της ιδιοκτησίας, κρατάει τις ισορροπίες ανάμεσα σε όλες τις ομάδες. Αντικειμενικό και πλουραλιστικό. Με μία ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων που κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της. Κι έναν διευθυντή, τον Γ. Κοσμά (ΑΕΚάρα) που έχει δώσει καλά σημεία γραφής.

Η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου, ωστόσο, στην ιδιοκτησία του (72% των μετοχών) δεν αφήνει για το μέλλον πολλά περιθώρια... αντικειμενικότητας και... ανεξαρτησίας. Ίδωμεν. Μακάρι να διαψευσθούμε.

* «Θα γίνει ο Σπορ FM 94.6, αθλητικό ραδιόφωνο του ΠΑΟ;» ρωτάγαμε στον τίτλο που βάλαμε αρχικά. Τον αλλάξαμε, νομίζουμε πως ο νέος ταιριάζει περισσότερο.
---
*

... η ΕΤΕΡ στο πλευρό των εργαζόμενων στα Πρακτορεία ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Οι τεχνικοί της Ραδιοφωνίας
στηρίζουν τους απεργούς εργαζόμενους
στα Πρακτορεία Εφημερίδων

Σχόλιο "Α" ... στην αντίθετη κατεύθυνση το κατ' ευφημισμόν Διασωματειακό ΜΜΕ, που στη χθεσινή συνεδρίασή του, όταν τέθηκε το θέμα της στήριξης και αλληλεγγύης στους απεργούς, η πλειοψηφία των παρισταμένων εκπροσώπων προτίμησε να επιδοθεί στην προσεκτική παρατήρηση της οροφής της αίθουσας συνεδριάσεων ... καταλαβαίνετε ... που να μπλέξουν τώρα με απεργίες και απεργούς ... με ΣΣΕ και μεροκάματα ... tres banal καταστάσεις για τους σαλονάτους και τους διαδρομιστές ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στα πρακτορεία διανομής Τύπου και στην Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών που κήρυξε 24ωρη απεργία από τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης (30/09) έως και τις 17:00 της Πέμπτης (01/10).

Οι εργαζόμενοι ζητούν:

  • Την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να προβλέπει τουλάχιστον ότι και η τελευταία.
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στην «Ίρις».
  • Την άμεση επιστροφή των κομμένων επιδομάτων και μισθών από την «ΕΥΡΩΠΗ».
  • Την άμεση εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων των εταιρειών απέναντι στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις για να βάλουμε οριστικό τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν οι εργοδότες.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο

---

Tο Σωματείο της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων καλεί τους συναδέλφους να σταθούν αλληλέγγυοι δίπλα στους συναδέλφους μας στα πρακτορεία Tύπου και να δώσουν μαζί τη μάχη της περιφρούρησης στην απεργιακή φρουρά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΔΟΕΑΠ - πούλησε τα δύο "ασημικά" του ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πουλήθηκαν
τα δύο ομόλογα
του ΕΔΟΕΑΠ

Πουλήθηκαν τα δύο κερδοφόρα ομόλογα του ΕΔΟΕΑΠ και το Ταμείο θα λάβει, πιθανώς και αυτή τη εβδομάδα, το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ. Ποσό που θα φθάσει για να καλυφθούν ανάγκες του Ταμείου για περίπου 1,5 μήνα...
---
πηγή: Παρόν/Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... πογκρόμ απολύσεων στην "Sport Day" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Η SportDay απέλυσε
έξι (6) εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη
και πέντε (5) στην Αθήνα



Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ
για τις απολύσεις δημοσιογράφων
(στη Θεσσαλονίκη)


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ανταποκριτικό γραφείο Θεσσαλονίκης της εφημερίδας «Sport Day», εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και καταγγέλλει την απόφαση της ιδιοκτησίας της, να στείλει οριστικά στην ανεργία τους έξι (6) συναδέλφους μας εργαζόμενους.

Η απόφαση έρχεται ως συνέχεια της υποβάθμισης που επιχειρήθηκε πριν μήνες, για το γραφείο Θεσσαλονίκης της εφημερίδας, όταν και υποχρεώθηκαν οι συνάδελφοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εργαζόμενοι από το σπίτι…

Ο ΠΣΑΤ καλεί την εργοδοσία να ανακαλέσει την απόφαση της που συρρικνώνει και αποδυναμώνει, πέραν των άλλων, την σωστή και πλήρη ενημέρωση, ενώ στέλνει στην ανεργία και άλλους συναδέλφους μας, στο βωμό κι αυτοί της κατεδάφισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Ο ΠΣΑΤ καλεί την ΕΣΗΕΜΘ και τις αρμόδιες αρχές, να επέμβουν και να ασχοληθούν με άλλο ένα κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, δηλώνοντας ότι συμπαρίσταται με όλες του τις δυνάμεις στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

. ο ΣΥΡΙΖΑ και οι "συνιστώσες" ΕΡΤ και Αρβανίτης "Στο Κόκκινο" .

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο στόχαστρο ο Αρβανίτης για τη συνέντευξη με τον Λαφαζάνη

Θύελλα σε ΣΥΡΙΖΑ
για ΕΡΤ - "Κόκκινο 105,5"

Μεγάλες φουρτούνες στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για την κατάσταση στην ΕΡΤ όσο και για τον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», ιδιαίτερα για τον διευθυντή του, Κώστα Αρβανίτη. 

Στην Κουμουνδούρου έχουν εκνευριστεί μαζί του γιατί την περασμένη Πέμπτη, παραμονές των εκλογών, είχε επί μία ώρα στο στούντιο του σταθμού τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και μάλιστα έκανε μαζί του μια συνέντευξη όχι από αυτές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιδιαίτερα σκληρές.

Η ώρα δε που επελέγη (9 με 10 το πρωί) θεωρείται «φιλέτο» για το ραδιόφωνο, ενώ και η συγκυρία της ημέρας, που ήταν τόσο κοντά στις εκλογές, παραξένεψε πολύ κόσμο.

«Αν ο Λαφαζάνης έπαιρνε 3,01% κι έμπαινε στη Βουλή, ο Αρβανίτης θα είχε σοβαρό θέμα», λέει στο «S» στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκει στην κομματική οργάνωση των δημοσιογράφων, στην οποία ο Κώστας Αρβανίτης δεν χαίρει και πολύ μεγάλης εκτίμησης.

Έτσι κι αλλιώς, ο συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός, παρά το αβαντάρισμα από ένα κόμμα της τάξης του 35%, δεν καταφέρνει να καταγράψει ποσοστά ακροαματικότητας που θα ήθελαν στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών συναδέλφων, αλλά και μερίδας της ηγετικής ομάδας.

ΧΑΩΔΗΣ

Το άλλο μεγάλο ζήτημα στην Κουμουνδούρου είναι η ΕΡΤ, όπου η χαώδης κατάσταση που επικρατεί κατεγράφη και από ένα πολύ γνωστό στέλεχος του κόμματος, τον δημοσιογράφο και ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος προσκλήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με παρουσιαστή τον Αντώνη Αλαφογιώργο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, καθώς μετά από μιάμιση ώρα που δεν του δόθηκε ο λόγος έγινε έξω φρενών.

Σε κείμενο που ανήρτησε στον προσωπικό του διαδικτυακό τόπο, έγραψε μερικές μέρες μετά για το περιστατικό, αλλά και για τη δημόσια τηλεόραση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. συνολικότερα:

«...Προσπάθησα να πω τηλεγραφικά στην προχθεσινή εκλογική βραδιά της ΕΡΤ, μετά από 90 λεπτά σιωπηρής αναμονής στο στούντιο. Διακόπηκα σχεδόν αμέσως και απρεπώς από τον παρουσιαστή του καναλιού, κ. Αλαφογιώργο, ενώ οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων είχαν πολύ περισσότερο χρόνο να αναπτύξουν, χωρίς παρεμβολές, τις απόψεις τους.

Αποφάσισα να αποχωρήσω. Άλλωστε αυτές οι εκλογικές βραδιές στα διάφορα κανάλια, που μοιάζουν μεταξύ τους σαν δυο σταγόνες νερό, προσφέρουν όλο και λιγότερη ενημέρωση (σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που η τύχη της κρέμεται κυριολεκτικά από τις εξελίξεις στην Ευρώπη, δεν έγινε πουθενά καμιά σοβαρή αναφορά στην ευρωπαϊκή διάσταση των εκλογικών αποτελεσμάτων).

Αναρωτιέται όμως κανείς πώς η διοίκηση της ΕΡΤ, που κάνει προσπάθειες βελτίωσης του ενημερωτικού προφίλ του σταθμού, αναθέτει καθήκοντα σε παρουσιαστές που είναι προφανές ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιας σημασίας πολιτικά γεγονότα και διακατέχονται από πολιτικά ή άλλα συμπλέγματα».


Παράλληλα, ανοιχτή πληγή εξακολουθεί να αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ και η ERT Open, παρά τη σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π. Καλφαγιάννη.

«Έχει αφεθεί η ΕΡΤ να διοικείται ουσιαστικά από τους ανθρώπους της ERT Open», λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, εννοώντας την ΠΟΣΠΕΡΤ και προσωπικά τον κ. Καλφαγιάννη, που θεωρούν ότι έχει ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα εκεί, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να τον βάλει στην άκρη.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο οποίος θεωρείται προστατευόμενος της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
---
---
*

... ο Θ. Λιακουνάκος επικαλείται τους "3.500 εργαζομένους του" !

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προθεσμία για την Παρασκευή
πήρε ο Λιακουνάκος από την ανακρίτρια



Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας, που αντιμετωπίζει
τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Της Σοφίας Σπίγγου

Προθεσμία για την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε απο την ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη στην οποία βρέθηκε το πρωί ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, που συνελήφθη τελικά με ένταλμα για μίζα περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ από οff shore εταιρία (Ιντεράξιον) η οποία φέρεται να του ανήκει με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά στην προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρεία Ericson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κ. Λιακουνάκου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος εμπλέκεται και κατηγορείται και σε άλλα δύο εξοπλιστικά που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ερευνών, την αγορά των αρμάτων Λέοπαρντ και το λεγόμενο ηλεκτρονικό πόλεμο, ενώ έρευνες για τα Λέοπαρντ συνεχίζονται από την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την κυρία Ελένη Ράικου.

H ανακοίνωση Λιακουνάκου

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Λιακουνάκος αναφέρει ότι "προκαλεί εύλογη εντύπωση, το γεγονός ότι επελέγη αυτή η «πρακτική» βεβιασμένης «απολογίας μου». Αναφέρει ότι πάντα ήταν στην διάθεση των δικαστικών αρχών, δεν έχει δωροδοκήσει ποτέ κρατικό αξιωματούχο και ότι όλη η επαγγελματική του δραστηριότητα ήταν ανέκαθεν διαφανής, νόμιμη και φορολογητέα στην Ελλάδα.

Ο κ. Λιακουνάκος υποστηρίζει ότι "εξομοιώνονται άδικα, πρόσωπα και πρακτικές, στον χώρο των εξοπλιστικών συμβάσεων και παραγνωρίζεται ότι εγώ, προσωπικά, καθώς και οι εταιρείες συμφερόντων μου, έχουμε υποστεί 155 φορολογικούς ελέγχους που διενήργησαν 594 ελεγκτές των φορολογικών αρχών από τους οποίους (ελέγχους) , ουδέποτε, προέκυψε κάτι επιλήψιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την τελευταία 15ετία έχουμε καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο φόρους ύψους 155 εκατ. ευρώ".

Τέλος δηλώνει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της και θα αγνοήσει τις διάφορες Κασσάνδρες που πανηγυρίζουν, δημόσια, για τη σύλληψή του, αδιαφορώντας, όπως λέει, για τους 3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες του και το μέλλον αυτών.

---
*

... δημοσιογράφοι και δώρα από επιχειρηματίες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Είναι σωστό οι δημοσιογράφοι να δέχονται δώρα από επιχειρηματίες;

Κάλυψαν μόνοι τους τα έξοδα
ή πλήρωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου;


Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αποκάλυψε μόνος του μέσω των κοινωνικών δικτύων (όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία) ότι η απουσία του από τον ΣΚΑΪ, οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν προσκεκλημένος στο ετήσιο συνέδριο Clinton Global Initiative της Νέας Υόρκης… Στο οποίο συμμετείχαν πέρα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο διεθνής επενδυτής Τζόρτζ Σόρος… Η Γιάννα Αγγελοπούλου και πολλοί άλλοι…

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ πολλών Διαδικτυακών Μέσων, στη Γιάννα Αγγελοπούλου ανήκει και η πρωτοβουλία να καλέσει 4 με 5 έλληνες δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων ο Παύλος Τσίμας, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» Θέμος Αναστασιάδης κ.ά… 


Επιπλέον, τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ ισχυρίζονται ότι τα έξοδα μετάβασης και διαμονής των εν λόγω δημοσιογράφων καλύφθηκαν από την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου που πήρε και την πρωτοβουλία… Στην περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, μοιραία προκύπτουν και οι εξής απορίες (αφορμή για συζήτηση):
  • Είναι σωστό ένας δημοσιογράφος και μάλιστα με εξαιρετικά μεγάλη επιρροή στην κοινή γνώμη να δέχεται δώρα από επιχειρηματίες; Το δώρο προϋποθέτει αντάλλαγμα; Ή ισχύει μόνο για τις περιπτώσεις μεταξύ φίλων (που ανταλλάσσουν δώρα); Το δώρο μπορεί να γίνει δωρο-δοκία;
  • «Τραυματίζεται» η αξιοπιστία του δημοσιογράφου που δέχεται δώρο από κάποιον επιχειρηματία; Παύει να είναι αντικειμενικός; Κινδυνεύει να μεταλλαχθεί σε «υπάλληλο» συμφερόντων; Η αποδοχή ενός δώρου από κάποιον δημοσιογράφο, σημαίνει απαραίτητα και την εξαγορά του; Δηλαδή, στόχος είναι η σιωπή του; Ή ανάποδα η προβολή του επιχειρηματία;
  • Γιατί ένας επιχειρηματίας κάνει δώρο σε έναν δημοσιογράφο; Ποιες είναι οι προθέσεις του; Τι γίνεται όταν η αξία του προσφερόμενου δώρου στο δημοσιογράφο, υπερβαίνει σε χρήματα (κατά πολύ) το μέσο όρο του μισθού του;
  • Ποιος ορίζει τι είναι ακριβό ή φθηνό δώρο;
  • Ο δημοσιογράφος κατά την επαφή και το συγχρωτισμό του με οικονομικούς παράγοντες και επιχειρηματίες, αλλοτριώνεται, όταν κατά τη διαδικασία αυτή, μεσολαβούν, ανταλλάγματα ή άλλες παροχές; Αμβλύνεται η δημοσιογραφική του υπόσταση, όταν τα δώρα που αποδέχεται, αντικείμενα ή υπηρεσίες, αδυνατεί να τις προσφέρει ο ίδιος στον εαυτόν του; Στην περίπτωση που ο δημοσιογράφος είναι σε θέση να τα προσφέρει όλα αυτά στον εαυτόν του, είναι λιγότερο επιρρεπής;
  • Εάν ο επιχειρηματίας που κάνει δώρα σε δημοσιογράφους, βλάψει κατά τη διαδικασία των δραστηριοτήτων του, μικρό ή μεγάλο αριθμό πολιτών, προκαλέσει βλάβη στο φυσικό περιβάλλον ή αλλού… ο δημοσιογράφος αποδέκτης των δώρων του επιχειρηματία που «ελέγχεται», πώς πρέπει να αντιδράσει; Να τον υπερασπιστεί; Να τον καταγγείλει; Να αδιαφορήσει για το γεγονός; Ή να το αποκρύψει;
  • Είναι επιλήψιμη και κατακριτέα η οποιαδήποτε μορφή επαφής, κοινωνική, φιλική ή επαγγελματική, δημοσιογράφων με επιχειρηματίες;
  • Το να αποδεχθεί ένας δημοσιογράφος το δώρο κάποιου επιχειρηματία, είναι εξ ορισμού πράξη εξαγοράς;
  • Δεν έχει δικαίωμα ένας επιχειρηματίας να είναι γενναιόδωρος με τους ανθρώπους του Τύπου; Τι θα πρέπει να κάνει ένας δημοσιογράφος που δέχεται δώρο από κάποιον επιχειρηματία; Να το επιστρέψει ή να το δεχθεί; Ένας επιχειρηματίας μπορεί να έχει φίλους δημοσιογράφους;
Συμπέρασμα: σε αντίθεση με την πληθώρα των ερωτημάτων που γεννήθηκαν, με αφορμή το ποιος κάλυψε τα έξοδα των δημοσιογράφων στο συνέδριο του ιδρύματος Κλίντον… Η απάντηση επιβάλλεται να είναι μόνο μία!
---
---
*

... τα αιτήματα του Ψυχάρη, η VW και οι Γερμανοί στην Ελλάδα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Η αλλαγή στάσης των εντύπων του ΔΟΛ, του “Βήματος” και των “Νέων” υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, είναι προφανές.

@ Αλλά, αυτές οι “φιλικές” κινήσεις, πάντα συνοδεύονται από αιτήματα και εμπεριέχουν και κίνδυνο για τις μελλοντικές επιλογές.

@ Για παράδειγμα, χθες ο Σταύρος Ψυχάρης, στο “Βήμα” πρότεινε στον Πρωθυπουργό, να πάρει το μπλοκάκι του Σημίτη, και να σημειώνει ποιος δεν αποδίδει…

@ Το πρόβλημα για το ΔΟΛ παραμένουν τα έντυπα του, που θυσιάστηκαν για τα δύο προηγούμενα μνημόνια και τώρα δεν έχουν πλέον αναγνώστες, και συνεπώς, αναζητούν έσοδα με αγωνία.

@ Αντίστροφη μέτρηση για ορισμένους μέχρι να πληρωθεί η δόση της 30ης Σεπτεμβρίου… Μεγάλο άγχος!

@ Μετά το σκάνδαλο της VW μήπως ήρθε η ώρα για τους Γερμανούς στην Ελλάδα, να αλλάξουν στρατηγική στην τηλεόραση, και να αρχίσουν να δίνουν στοιχεία;

@ Θα πρέπει όμως μετά να γίνουν παραδοχές του τύπου, ότι η χώρα μας πληρώνει 3 φορές ακριβότερα ορισμένες διοργανώσεις σε σχέση με την επίσης μνημονιακή Πορτογαλία.

@ Που έχει και δύο, τρεις μεγάλες ομάδες στα τουρνουά…

---
---
*

... η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί σε συγκέντρωση στις 5/10 ...

*
ΠΟΣΠΕΡΤ
***
*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι,

τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, ώρα 15:00, στο studio E της ραδιοφωνίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση εργαζομένων που καλύπτονται από την ΠΟΣΠΕΡΤ, χωρίς διαχωρισμούς, ώστε να γίνει ενημέρωση για καίρια θέματα που μας απασχολούν.

Η απόφαση αυτή της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ληφθεί προ πολλού, αλλά η επικαιρότητα με συμφωνίες ή μη στα μνημόνια, με το μεγαλειώδες δημοψήφισμα του ΟΧΙ και αμέσως μετά τις εκλογές, δεν έδινε τα περιθώρια γι’ αυτή τη συγκέντρωση ώστε να είναι μαζική για την όσο δυνατόν ενδελεχή ενημέρωση για τη συνέχεια και το μέλλον της ΕΡΤ, της χρηματοδότησής της, τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού - για τον οποίο γνωρίζετε ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει προσφύγει στον ΟΜΕΔ επειδή το σχέδιο της διοίκησης ακυρώνει εκτός από τις ΣΣΕ και οποιοδήποτε δικαίωμα μπορούσε να έχει ο κάθε εργαζόμενος και πόσο μάλλον σε μια εταιρία ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος.

Λόγω του ότι εξυφαίνονται πολλά σενάρια, που εκτός από τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε πατρικίους και πληβείους και τους επιμέρους διαχωρισμούς σε εργαζόμενους με προϋπηρεσία ή όχι (Π.Δ.), σε αναβιώσαντες ή όχι με περίοδο δοκιμασίας κλπ και επιπλέον προβλήματα (ασφαλιστικά, μισθολογικά κλπ), είναι απαραίτητο όλοι να προβληματιστούμε και να ενημερωθούμε για το τι μας περιμένει και πώς μπορούμε να το αποτρέψουμε.

Συνάδελφοι,

Δεν χρειάζεται να σας τονίσουμε ότι είναι απαραίτητο να είμαστε όλοι εκεί.

Οι λογικές του παρελθόντος, ο «ωχ αδελφισμός», οι προσωπικές επαφές και η μη σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση για τα προβλήματα καθώς και οι εύλογες αμφιβολίες και παρατηρήσεις για πολλά θεμελιώδη ζητήματα πρέπει να γίνουν παρελθόν και να κατατίθενται σε συλλογικά όργανα και ενώπιος ενωπίω.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο και για παραπληροφόρηση.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ

ΥΓ. θα ακολουθήσουν συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και αλλού που θα ανακοινωθούν έγκαιρα.
---
*

... ο Θωμάς Λιακουνάκος συνελήφθη για τα εξοπλιστικά ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η ποινική δίωξη σε βάρος του είναι σε βαθμό κακουργήματος 

Συνελήφθη
ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος


Με ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Βασιλική Μπράτη συνελήφθη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος για εμπλοκή του σε υπόθεση προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η υπόθεση αφορά στην προμήθεια τεσσάρων ραντάρ για την αεροπορία με υπεργολάβο τη Σουηδική εταιρεία Ερικσον. Ο επιχειρηματίας εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τους εισαγγελείς Διαφθοράς με επικεφαλής την Ελένη Ράικου συνελήφθη μετά την έκδοση του εντάλματος καθώς από την ανακριτική διαδικασία προέκυψαν νέα στοιχεία για διακίνηση μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να είχε διακινήσει μαύρο χρήμα ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ που συνδέεται με μίζα για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Αύριο Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας που εξέδωσε το ένταλμα προκειμένου να λάβει γνώση των στοιχείων της δικογραφίας και να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Σ.Σ.
---
---
*

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

... Κουρής: Γκρέμισα τον καραμανλισμό, στηρίζω τον Άδωνη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πήρε τέλος η σιωπηρή συνεργασία
Κουρή - Άδωνη με τις προσφορές


Πήρε τέλος η συνεργασία (σιωπηρή, από ένα σημείο και μετά) της Kontra News με τις εκδόσεις του Άδωνη Γεωργιάδη και των αδερφών του.

Πριν μερικούς μήνες η σύγχρονη Αυριανή το είχε σχεδόν προμετωπίδα της: «Οι εκδόσεις ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ προσφέρουν σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα tablet ΑΠΟΛΛΩΝ-CRYPTO Q7001 με οθόνη 7 ιντσών και με ενσωματωμένους εκατό τόμους αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων». Αυτό κάθε Κυριακή, ψηλά δεξιά στο πρωτοσέλιδό της.

Ώσπου, κάποια στιγμή, τα μυαλά τής εφημερίδας, που είναι συνέχεια εκείνης «που γκρέμισε τον καραμανλισμό», σκέφτηκαν πως δεν συνάδει με το ριζοσπαστικό προφίλ της να διαφημίζει την επιχείρηση του Άδωνη και των Αφών! Αλλά η συνεργασία προφανώς συνεχίστηκε, ελαφρώς μασκοφορεμένη:


Δηλαδή απαλείφθηκε το «Οι εκδόσεις ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ» και έγινε «Η κυριακάτικη KontraNews προσφέρει σε δύο τυχερούς κλπ, κλπ». Εντάξει, να γκρεμίσουμε τον καραμανλισμό και όλον τον παλαιοκομματικό εσμό, αλλά μη χαλάμε και τις μπίζνες. Ωστόσο, και σε αυτή τη μορφή (την, ας πούμε, σιωπηρή) η συνεργασία τερματίστηκε, καθώς διαπιστώσαμε ότι ούτε στη χθεσινή Κυριακή υπήρχε η συγκεκριμένη προσφορά. Η τελευταία φορά που διαφημίζονταν πρωτοσέλιδα τα «δύο δωρεάν τάμπλετ» ήταν στην κυριακάτικη έκδοση της 6ης Αυγούστου.


(Μεγεθύνετε τα πρωτοσέλιδα κλικάροντας πάνω τους για να δείτε τις λεπτομέρειες Στο κάτω πρωτοσέλιδο έχει αφαιρεθεί η αναφορά στις εκδόσεις Γεωργιάδη, η οποία υπάρχει στο παλιότερο φύλλο της Kontra, πάνω αριστερά).
---
---
*

... 3ο μνημόνιο; Ισοδύναμα; Χρυσός από τη Μεγαλόχαρη ...

*
Εφημ. "Παραπολιτικά"
***
*

"Ιερή" μπίζνα στην Τήνο:
Ράβδοι χρυσού με τα τάματα στην Παναγία



Αποκάλυψη - σοκ των "Π" για τη βαλίτσα που βρέθηκε
στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και τη συμφωνία που έκρυβε

Του Γιώργου Λεβέντη

Στη Χάρη της Θεοτόκου, ειδικά κάθε Δεκαπενταύγουστο, χιλιάδες πιστοί, που συρρέουν από κάθε γωνιά της χώρας στην Τήνο, αφήνουν ακόμα και τις βέρες τους, τους βαφτιστικούς σταυρούς τους, πολύτιμα κοσμήματα και οικογενειακά κειμήλια, με μεγάλη συναισθηματική αξία. Ο ανθρώπινος πόνος ξεδιπλώνεται στα σκαλιά της εκκλησίας της Μεγαλόχαρης, όπου ο κόσμος γονατίζει και αφήνει στην εικόνα της Παναγίας ό,τι πολυτιμότερο έχει, προσδοκώντας την ευλογία Της, για να γιατρευτεί και να προστατευτεί από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα τάματα, όμως, δεν μένουν στον ναό, όπως πιστεύουν αυτοί που τα αφήνουν εκεί, αλλά όταν κλείνουν οι πόρτες ξεκινάει ένας άριστα οργανωμένος μαραθώνιος για να λιώσουν και να μετατραπούν σε πλάκες χρυσού.


Τα "Π" φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας τα ντοκουμέντα της "χρυσής" μπίζνας με τα μυθικής αξίας αναθήματα της Τήνου, η οποία αποκαλύφθηκε λόγω μιας ύποπτης βαλίτσας που βρέθηκε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, στις 8 του μηνός, οι τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου μπλόκαραν αποσκευή μέσα στην οποία κρύβονταν επτά πλάκες χρυσού. Ο επιβάτης, με τα αρχικά Κ.Μ., ταξίδευε από την Τουρκία και δήλωσε στους έκπληκτους υπαλλήλους ότι ο χρυσός προερχόταν από λιωμένα τάματα στη Μεγαλόχαρη. Η πολύτιμη αποσκευή κρατήθηκε από τους τελωνειακούς, καθώς έλειπαν ορισμένα παραστατικά που ο ελεγχόμενος διαβεβαίωσε ότι θα προσκόμιζε.

Στην "απόδειξη παραλαβής αποσκευών επιβάτου" που αποκαλύπτουν τα "Π" αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του εμπόρου πολύτιμων μετάλλων από την Κρήτη, καθώς και ότι κρατήθηκε στο αεροδρόμιο "βαλίτσα περιέχουσα επτά πλάκες χρυσού, βάρους 7 κιλών και 82 γραμμαρίων".

Πριν από τον 15Αύγουστο

Το συμφωνητικό μεταξύ του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και του εμπόρου που υπογράφηκε δύο ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο και την κοσμοσυρροή στην Τήνο, στις 13/8/2015, περιγράφει λεπτομερώς τους όρους του "χρυσού" deal.

"Η ως ανωτέρω ορισθείσα ποσότητα είκοσι ενός (21) κιλών καθαρού χρυσού θα παραδοθεί από τον δεύτερο συμβαλλόμενο σε είκοσι ένα (21) ράβδους, βάρους ενός (1) κιλού εκάστη, κάθε μία από τις οποίες θα φέρει σφραγισμένη κατά τη χύτευση την αρίθμηση και την πιστοποίηση του διεθνώς αναγνωρισμένου χυτηρίου NADIR, μέλους του London Bullion Market, και θα συνοδεύεται απαραίτητα από πιστοποιητικά έγγραφα που θα βεβαιώνουν τη γνησιότητά της".

Για την ανταλλαγή του χρυσού στήνεται μια ολόκληρη επιχείρηση, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα."Η παράδοση των ράβδων κράματος και η παραλαβή των ράβδων καθαρού χρυσού θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΠΙΙΕΤ τμηματικά σε τρεις φάσεις, κατά το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της παρούσας σύμβασης έως 25 Αυγούστου, σε ημέρες και ώρες που θα καθορισθούν για λόγους ασφαλείας μεταξύ των δύο συμβαλλομένων, ως εξής: Α) Ο δεύτερος συμβαλλόμενος θα παραλαμβάνει μία (κατά σειρά) ράβδο κράματος κάθε φορά, έχοντας υποχρέωση εντός 72 ωρών να επιστρέφει παραδίδοντας επτά (7) ράβδους καθαρού χρυσού του ενός (1) κιλού εκάστη, πιστοποιημένες σύμφωνα με το άρθρο 1 του παρόντος, οπότε και θα παραλαμβάνει την επόμενη κατά σειρά ράβδο κράματος".


Μάλιστα, για την ανταλλαγή ο έμπορος καλείται να καταβάλει ως εγγύηση ποσό 200.000 ευρώ, που φυλάσσεται σε χρηματοκιβώτιο για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά. "Η ως άνω διαδικασία θα πραγματοποιηθεί υπό τους ίδιους ακριβώς όρους και για τις τρεις ράβδους κράματος, μέχρι δηλαδή ο πρώτος συμβαλλόμενος να παραδώσει και τις τρεις ράβδους κράματος στον δεύτερο συμβαλλόμενο, ο δε τελευταίος να έχει παραδώσει στον πρώτο συμβαλλόμενο τη συνολική ποσότητα των (21) κιλών καθαρού και ως άνω πιστοποιημένου χρυσού. Β) Ο δεύτερος συμβαλλόμενος, προσερχόμενος για την παραλαβή της πρώτης κατά σειρά ράβδου, θα καταθέσει στο ΠΙΙΕΤ ως εγγύηση για την καλή εκτέλεση της παρούσας σύμβασης το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ σε μετρητά, το οποίο με ευθύνη του ΠΙΙΕΤ θα φυλαχθεί σε χρηματοκιβώτιο και θα παραδοθεί στον δεύτερο συμβαλλόμενο μετά την ομαλή ολοκλήρωση και των τριών σταδίων της διαδικασίας, με βάση την οποία πρέπει να έχει παραδώσει στο ΠΙΙΕΤ τη συνολική ποσότητα των (21) κιλών καθαρού και πιστοποιημένου χρυσού. Η ως άνω εγγύηση των διακοσίων (200.000) ευρώ, σε περίπτωση παράβασης των όρων εκτέλεσης της παρούσας σύμβασης που αφορούν στη διαδικασία, στις προϋποθέσεις και στους όρους παράδοσης των ράβδων κράματος και παραλαβής των ράβδων καθαρού χρυσού, θα εκπέσει εξολοκλήρου υπέρ του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, η δε εκτέλεση της σύμβασης θα διακοπεί αυτοδίκαια".

Ο χρυσός αγοράζεται τελικά από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ιδρυμα της Τήνου παίρνει μετρητά. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό, η γνησιότητα των ράβδων μπορεί να αμφισβητηθεί. "Η παραλαβή των ράβδων από τον πρώτο συμβαλλόμενο δεν συνεπάγεται την οριστική αποδοχή της γνησιότητας των ράβδων και την αποδοχή της συμφωνηθείσας περιεκτικότητάς τους σε καθαρό χρυσό, καθώς δικαιούται να αξιώσει κάθε ανάλογη αποζημίωση από τον δεύτερο συμβαλλόμενο, σε περίπτωση που σε μεταγενέστερο χρόνο, μέχρι και την αγορά των ράβδων από την Τράπεζα της Ελλάδος, διαπιστωθεί διαφοροποίηση από αυτά που συμφωνήθηκαν και πιστοποιήθηκαν όσον αφορά το βάρος των είκοσι ενός (21) κιλών καθαρού χρυσού που πρέπει να περιέχουν οι ράβδοι που θα παραδοθούν από τον δεύτερο συμβαλλόμενο".

Τι αναφέρει το συμφωνητικό που έχουν υπογράψει

Τα τάματα στην Παναγία, όπως φαίνεται, λιώνουν και γίνονται αρχικά ράβδοι κράματος, οι οποίες στη συνέχεια παραδίδονται στους εμπόρους, που τις μεταφέρουν σε χυτήρια του εξωτερικού, εν προκειμένω στην Τουρκία, ώστε να μετατραπούν σε καθαρό χρυσό και να επιστρέψουν στην Τήνο (...)

---
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ
---
... και η απάντηση του ΠΙΙΕΤ ΕΔΩ
---
---
*

... άνεργοι προς ΕΣΗΕΑ - εσείς δεν υπογράφετε, εμείς πεινάμε ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Περιμένουν 9 μήνες να πληρωθούν!

Σε απόγνωση οι άνεργοι δημοσιογράφοι

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Είμαι άνεργη δημοσιογράφος από το 2012. Πέρυσι μαζί με άλλους άνεργους συναδέλφους της Αθήνας και της Βορ. Ελλάδος παρακολουθήσαμε ένα πρόγραμμα υποστήριξης ανέργων που το έτρεχε η ΕΣΗΕΑ.


Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αυτό μας απέκλειε από οποιοδήποτε άλλο.

Τις επιταγές κατάρτισης τις πήραμε πέρυσι τον Αύγουστο και το πρόγραμμα το ολοκληρώσαμε το χειμώνα, τον Ιανουάριο.

Από τότε περιμένουμε εξαθλιωμένοι, ηθικά και οικονομικά να πληρωθούμε.

Η ΕΣΗΕΑ, που έχει την ευθύνη του προγράμματος, μας λέει τώρα πως μετά από τις εκλογές στην Ενωση δεν υπάρχει Δ.Σ. και δεν υπογράφει κανείς για να προχωρήσει η πληρωμή από το υπουργείο.


Μιλάμε για συναδέλφους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, για πολύτεκνους και για ανέργους της μέσης ηλικίας που είναι χωρίς δουλειά για πάνω από τρία χρόνια.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ!..

Ιω. Π.
---
---
*

... 24ωρη απεργία στα Πρακτορεία Εφημερίδων - 30/9-1/10 ...

*
Ενωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*


ΤΕΤΑΡΤΗ 30/09, ώρα 17:00 έως ΠΕΜΠΤΗ 01/10, ώρα 17:00
ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ώρα 22:00 στην κεντρική πύλη της Ίριδας


Συνεχίζουμε τον αγώνα. Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία έδωσαν ηχηρή απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στην τελευταία Γενική Συνέλευση, στην προκλητική προσπάθεια που έγινε από τους εργοδότες στα πρακτορεία να πείσουν τους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει λόγος για κινητοποίηση. Έφτασαν στο σημείο να εκβιάζουν και να απειλούν ακόμα και μέλος του Δ.Σ., να συκοφαντούν για δήθεν μεροληψία του Δ.Σ. υπέρ της μιας ή της άλλης εταιρείας.


Το Δ.Σ. έχει εκλεγεί από τους εργαζόμενους και των δύο πρακτορείων για να εκπροσωπεί αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα. Αυτό δεν αρέσει στις εταιρείες, γι’ αυτό και προσπαθούν να περάσουν τη λογική του «διαίρει και βασίλευε».

Το Δ.Σ. αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας από την Τετάρτη 30/09 ώρα 17:00 έως Πέμπτη 01/10 ώρα 17:00.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

• Την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να προβλέπει τουλάχιστον ότι και η τελευταία.
• Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στην «Ίρις».
• Την άμεση επιστροφή των κομμένων επιδομάτων και μισθών από την «ΕΥΡΩΠΗ».
• Την άμεση εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων των εταιρειών απέναντι στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας.

Καλούμε τους συναδέλφους να αγνοήσουν απειλές και εκβιασμούς. Να κλείσουν τα αυτιά τους στα τσιράκια των εργοδοτών που θα ξαμοληθούν για να μας πείσουν ότι ο αγώνας μας δεν έχει αντικείμενο.

Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Ο αγώνας μας είναι δύσκολος, αλλά είναι μονόδρομος για την απόκρουση των επιλογών της εργοδοσίας. Επιλογές που «πατάνε» πάνω στο αντεργατικό νομικό πλαίσιο των κυβερνήσεων, «μνημονιακών» ή μη, που υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα του μεγάλου Κεφαλαίου. Μπροστά μας είναι η ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του 3ου Μνημονίου που μας φέρνει η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και πρέπει να μας βρει όλους στο δρόμο με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, παρά την προσπάθεια που γίνεται να μας πείσουν για το αντίθετο. Εμείς κρατάμε στα χέρια μας το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού μπροστά στην κεντρική πύλη της «Ίριδας» την Τετάρτη 30/09 στις 10:00 το βράδυ. Έχουμε την συμπαράσταση του Κλάδου και του ταξικού κινήματος. Δεν πρέπει να λείπει κανείς.

ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ,
ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα το μεσημέρι συνέρχονται σε συνέλευση οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στην Αθήνα για εργασιακά τους θέματα, μετά την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.
Θα παραβρεθεί το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), που καλύπτει και στηρίζει τη συνέλευση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

---
Κι άλλες καταγγελίες
για τον “Ελεύθερο Τύπο”

Σοβαρές καταγγελίες κατατέθηκαν στην ΕΣΗΕΑ πως ο «Ελεύθερος Τύπος», μετά την απόλυση τεχνικών, προχώρησε στην «πρόσληψη» συνταξιούχων. Ο εκδότης της εφημερίδας Αλ. Σκαναβής, μάλιστα, καταγγέλλεται ότι εκβιάζει τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα ότι θα απολυθούν χωρίς να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.
---
Αντίθετος ο Σπίρτζης
με την επέμβαση της ΕΕΤΤ
στην ΕΡΤopen 106,7

Έξαλλος έγινε ο Χρήστος Σπίρτζης με την πρωτοβουλία της ΕΕΤΤ να επιχειρήσει να κατεβάσει το πρόγραμμα της ΕΡΤopen, που μετέδιδε η ΠΟΣΠΕΡΤ από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ. Ο υπουργός Υποδομών θεώρησε πως η ΕΕΤΤ δεν μπορούσε να λάβει μια τέτοια πρωτοβουλία, καθώς δεν έχει πρόεδρο από τον Δεκέμβριο του 2014. Για τη χρήση της συχνότητας, από την οποία εξέπεμπε παλαιότερα ο Φιλία FM, δεν υπήρχε καταγγελία από την ΕΡΤ ΑΕ, παρά μόνο η δήλωση πως δεν γνωρίζει ποιος εκπέμπει. Αυτή ήταν αρκετή για την ΕΕΤΤ, σε συνδυασμό με άλλες νεφελώδεις καταγγελίες, προκειμένου να κατεβάσει τον πομπό… της ΕΡΤ από τα Τουρκοβούνια.
---
Θέλει μερίδιο
στη διαδικτυακή
διαφήμιση ο ΑΝΤ1

Στροφή στη διαδικτυακή διαφήμιση κάνει και ο Όμιλος ΑΝΤ1, επιβεβαιώνοντας την τάση των media να μεταφέρουν σταδιακά τη λειτουργία τους σε ψηφιακό ιντερνετικό περιβάλλον Ο Όμιλος ΑΝΤ1 ανακοίνωσε ότι εντάσσει τις διαδικτυακές ιστοσελίδες του στο Project Agora Ελλάδος, ένα ψηφιακό δίκτυο εκδοτικών εταιρειών που προσφέρει εξειδικευμένες διαφημίσεις στα media.
---
Ψάχνει media shop η Forthnet

Σε αναζήτηση νέας διαφημιστικής εταιρείας βρίσκεται η Forthnet και ξεκινάει media spec. Η νικήτρια αναμένεται να αναλάβει το λογαριασμό από την 1η Οκτωβρίου.
---
Σκορπάει πανικό η πληρωμή
του ειδικού φόρου τηλεόρασης

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς η υποχρέωση καταβολής του ειδικού φόρου τηλεόρασης ως το τέλος του μήνα για το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου ως τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε πρόσφατα η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. Τα ανώτατα διοικητικά στελέχη έχουν ζητήσει από τους προμηθευτές να αντικαταστήσουν τις επιταγές που είχαν προς είσπραξη ως τις 30 Σεπτεμβρίου με άλλες χωρίς ημερομηνία. Και αυτό γιατί οι ΔΟΥ στις οποίες ανήκουν αρνήθηκαν να κάνουν δεκτό το αίτημα καταβολής του ποσοστού του 20% επί των διαφημίσεων που έχουν πληρώσει σε τέσσερις δόσεις.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... η ΚΕΔ καταγγέλλει το εργασιακό "αλαλούμ" στο Ραδιομέγαρο ...

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*
Στέλνουν στο "πιάτο"
τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ
στον Κατρούγκαλο



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν φτάνει που χώσανε όπως - όπως τους δημοσιογράφους στην ΕΡΤ, χωρίς δικαιώματα και κατοχύρωση, για να στηθεί στο άψε σβήσε η πασαρέλα για το δημοψήφισμα και το ντιμπέιτ στις εκλογές.

Ούτε βέβαια είναι μόνο ότι στο Ραδιομέγαρο, αυτό που λειτουργεί είναι η ΝΕΡΙΤ με άλλο όνομα.

Τώρα άτομα που ψάχνονται απεγνωσμένα για καρέκλα,  αλλά στις μέρες του Μαύρου στην ΕΡΤ, είχαν πιάσει και στασίδι στα ΜΜΕ του Κοντομηνά, γύρισαν και θέλουν να στείλουν τους συναδέλφους πιάτο στον Κατρούγκαλο.

Του ζητούν το πρωτοφανές: να αποφασίσει αυτός αν ισχύουν οι όροι εργασίας και το θεσμοθετημένο ωράριο για τους δημοσιογράφους.

Μόνο που γίνεται την ώρα που το μνημόνιο, στην ουσία, καταργεί το συνδικαλιστικό δικαίωμα και τις ΣΣΕ.

Να θεωρήσουμε ότι η καινούργια σφαγή για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις μετατάξεις αρχίζει από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ με αφορμή το ωράριο;

Και μάλιστα όταν εργάζονται ήδη ανασφάλιστοι, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει…

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
---
*

... ΠΑΜΕ - διαμαρτυρία στο υπ. Εργασίας - 2 μ.μ. ...

*
ΠΑΜΕ Τύπου-ΜΜΕ
***
*

Σήμερα στις 2 μ.μ.,
η μαζική παράσταση του ΠΑΜΕ
για την Κοινωνική Ασφάλιση


Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» το ΠΑΜΕ καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας, την ώρα της συνεδρίασης της «επιτροπής σοφών».
Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση! Δεν περιμένουμε καμία "επιτροπή σοφών". Τέρμα στην κοροϊδία!

Οι αντιασφαλιστικές αποφάσεις είναι δρομολογημένες με βάση τη συμφωνία του 3ου μνημονίου. Επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, φέρνουν νέες επώδυνες ανατροπές στις συντάξεις, στην Υγεία και την Πρόνοια, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς!

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δικαίωμα, δεν είναι ατομική υπόθεση του καθένα! Δεν θα δεχτούμε τη λογική των ψίχουλων και τις συντάξεις πείνας, δεν θα δεχτούμε να γίνει η Ασφάλιση δικαίωμα των λίγων, δεν θα γίνουμε πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας. Αγωνιζόμαστε για την αναπλήρωση των ως σήμερα απωλειών μας».
---
*

... ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής κάνει party ...

*
Σύλλογος Υπαλλήλων
Βιβλίου - Χάρτου Αττικής
***
*

Σάββατο 3/10

Party οικονομικής ενίσχυσης
του Συλλόγου Υπαλλήλων
Βιβλίου - Χάρτου Αττικής


Σάββατο 3 Οκτώβρη, από τις 22:00

στα γραφεία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
[Ερμού 134-136, πεζόδρομος / πλησίον ηλεκτρικού σταθμού «Θησείο»]

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής
https://bookworker.wordpress.com/

---
*

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

... Athens Voice - κυνηγώντας πελάτες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η φτήνια της Athens Voice
(με το… πιπεράτο θέμα)

Συχνά μπαίνω στον πειρασμό να συγκρίνω, εδώ το μπλογκ, την Athens Voice με το ευρηματικό στη θεματολογία του lifo, του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου, ενός σημαντικού δημοσιογράφου, με πολλές επιτυχίες και διαδρομή χρόνων στις περιοδικές εκδόσεις.

Λάθος σύγκριση ανάμεσα σε δυο ανόμοια μεγέθη – και ας ανήκουν φαινομενικά στην ίδια κατηγορία. Η Lifο είναι ψαγμένη στα θέματά της και ψάχνεται συνεχώς, Δεν πατάει ιδιαίτερα (αν και δεν το αποφεύγει) πάνω σε θεματολογία-κλισέ των περιοδικών. Ακόμα και τα πολιτικά της θέματα έχουν το «κάτι» τους, μια ευρηματικότητα και, κυρίως, μια ηρεμία. Δεν έχουν τη δεξιά εμπάθεια της A.V. που εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία. Όπως είχε γίνει την 1η Ιουλίου, που περίμενε τα μεσάνυχτα, με ώρα Βρυξελλών, για να διακηρύξει (μήπως να πανηγυρίσει;) ότι η ήρθε «Η ημέρα που η Ελλάδα χρεοκόπησε»(δείτε εδώ). Και αυτό παραμονές τού δημοψηφίσματος, στις ημέρες τής μαζικής πλύσης εγκεφάλου από το μεγαλύτερο μέρος του Τύπου. Πώς και από πού μου ήρθε και τα σκέφτομαι αυτά;

Από τη χθεσινή, φτηνιάρικη, ανάρτηση της A.V. για την «30χρονη δασκάλα» που «έμαθε σεξ στον μαθητή της (εικόνες)»! Θέμα επιπέδου λαϊκού σάιτ που ποντάρει στην τεστοστερόνη των χτυπημάτων! «Φυλάκιση και πρόστιμο στη δασκάλα της ακολασίας» έγραφε στο συνοδευτικό σχόλιο, ενώ σε μια άλλη επισήμανση πρόσθετε: «Και τώρα πληρώνει το τίμημα». Πουθενά αναφορά ότι το πιπεράτο θέμα δεν ήταν ελληνικό, ότι επρόκειτο για Αγγλίδα δασκάλα, ότι το περιστατικό έγινε χιλιάδες μίλια μακριά.

Αντίθετα, οι αναφορές στην ανάρτηση σε άφηναν να φαντασιωθείς ότι μπορεί να πρόκειται και για Ελληνίδα δασκάλα σε κάποιο… Δημοτικό ή Γυμνάσιο εν Ελλάδι. Και μετά – ο ασεβής – μιλάω για σύγκριση με τη Lifo. Της οποίας ακόμα και τα πιο αισθησιακά θέματα (που δεν της λείπουν) έχουν δημοσιογραφική αισθητική. Δηλαδή ένα δυσεύρετο προϊόν στη διαδικτυακή δημοσιογραφία.

(Η Ελλάδα, φυσικά, δεν χρεοκόπησε, αντίθετα με τη σοβαρή δημοσιογραφία που από κάτι τέτοιες μεθόδους προσέλκυσης πελατών χρεοκοπεί). 

---
---
*

... 24ωρη απεργία στον "Μακεδονία TV" για τρεις απολύσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. κήρυξε νέα
24ωρη απεργία στον "Μακεδονία TV"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας», νόμιμα εξουσιοδοτημένο από τη Γενική του Συνέλευση, και αφού το Δικαστήριο το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου έκρινε ότι η Απεργία μας είναι νόμιμη, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Απεργίας όλων των τεχνικών που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από τις 06:00 της 28ης Σεπτεμβρίου 2015 ημέρα Δευτέρα έως τις 06:00 της 29ης Σεπτεμβρίου 2015 ημέρα Τρίτη, με αίτημα την άμεση ανάκληση των απολύσεων των τριών τεχνικών – μελών μας.

Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας θα προχωρήσουμε σε ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια στιγμή που η Διοίκηση του παραπάνω Σταθμού προβαίνει σε απολύσεις, οδηγώντας στην ανεργία όλο και περισσότερα μέλη μας, παραβιάζει:
  • τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 14 του ν.3592/2007, που ορίζει ως ελάχιστο αριθμό 200 εργαζόμενους ανά τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας καθώς
  • το Άρθρο 9 της Διαιτητικής Απόφασης ΠΕΝΤ.6/2015 του ΟΜΕΔ, με την οποία καθορίζεται σαφώς ο αριθμός των μελών του κάθε συνεργείου.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
*

... κυριακάτικες εφημερίδες - 27/9 - κυκλοφορίες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κυκλοφορίες Κυριακάτικων


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής εφημερίδων "Αργος" και "Ευρώπη", οι εφημερίδες που διανέμουν πούλησαν: "Πρώτο Θέμα": 103.000 φύλλα, "Εθνος": 76.000 φύλλα, "Το Βήμα": 75.000 φύλλα, "Real news": 67.000 φύλλα, "Ελεύθερος Τύπος": 14.000 φύλλα, "Δημοκρατία": 14.000 φύλλα και η "Kontra news": 10.000 φύλλα.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... Κανάλι της Βουλής - μια ωραία (εργασιακή) ατμόσφαιρα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες
και το Κανάλι της Βουλής

Υπάρχει και συνέχεια στη δίμηνη πλέον κόντρα εντός της Βουλής μεταξύ των συμβασιούχων δημοσιογράφων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους και της διοίκησης του καναλιού.

Οι συμβασιούχοι, τους οποίους υποστηρίζει η παράταξη Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ, δηλώνουν πως θα καταφύγουν στα δικαστήρια.

Την προπερασμένη εβδομάδα οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι μπήκαν στο γραφείο της συντονίστριας του καναλιού Κατερίνας Κατωτάκη, την οποία καταγγέλλουν γιατί τους πέταξε έξω. Η δε Κ. Κατωτάκη υποστηρίζει πως την απείλησαν και την έσπρωξαν στο γραφείο της.

Το ζήτημα είναι πως οι συμβασιούχοι αυτοί δεν καταγράφονται ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες στο Κανάλι της Βουλής, καθώς ούτε η προηγούμενη διοίκηση αιτιολόγησε την πρόσληψή τους.

Στο Κανάλι της Βουλής παρείχαν εργασία πολλοί κοινοβουλευτικοί συντάκτες από άλλα Μέσα, η εργασία των οποίων δεν αντιστοιχούσε σε κάποια ανάγκη του καναλιού. Το ζήτημα παραμένει ανοιχτό για την επόμενη κυβέρνηση.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το Κανάλι της Βουλής δεν έχει εταιρεία, συνεπώς ούτε ΑΦΜ, και η τηλεοπτική του δραστηριότητα δεν τίθεται υπό τον έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών.
---
---
*

.. αθλητικογράφος - μια δουλειά ανθυγιεινή και επικίνδυνα τοξική ..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Όταν ο Τύπος τρώει ξύλο


Γράφει ο Διον. Βραϊμάκης

Να το ξεκαθαρίσουμε από τη αρχή: στον δημοσιογραφικό κλάδο δεν κάνουμε και την πιο επικίνδυνη δουλειά στον πλανήτη. Ο δημοσιογράφος δουλεύει σε ασφαλέστερο περιβάλλον από τον εναερίτη της ΔΕΗ, τον εργάτη απορριμματοφόρου, τον ναυτικό, τον μεταλλωρύχο, τον Ζητά αστυνομικό, τον πιλότο της πολεμικής αεροπορίας, τον εργάτη στην ναυπηγοεπισκευαστική τού Περάματος – γενικά από εργαζόμενους σε έναν σωρό άλλους κλάδους που βγάζουν πικρό ψωμί. Άλλωστε, η αείμνηστη Αριστέα Μπουγάτσου, μια αυθεντία της δημοσιογραφικής έρευνας και ένα βομβαρδιστικό των αποκαλύψεων που πονούσαν πολύ κόσμο – ενίοτε και πανίσχυρους –, όταν ρωτήθηκε αν είναι επικίνδυνο το είδος τού ρεπορτάζ που υπηρετεί, απάντησε «πιο επικίνδυνο είναι να δουλεύεις σε ανθρακωρυχείο».

Παρόλα αυτά, η δημοσιογραφία είναι ψυχοφθόρα και απρόβλεπτη. Όπως απρόβλεπτη ήταν η επίθεση που δέχτηκε την περασμένη Δευτέρα στο «Ελ. Βενιζέλος» ο Θανάσης Ασπρούλιας γιατί δεν αρέσουν κάποια από όσα γράφει, αυτός και το Μέσον που εργάζεται.

Στη δημοσιογραφία – δυστυχώς περισσότερο στην αθλητική– το βίβερε περικολοζαμέντε, το ζην επικινδύνως δηλαδή, αποτελεί καθημερινή υπόθεση. Ίσως επειδή εκεί η βλακεία είναι αυτοφυής και βγαίνει σαν αγριόχορτο σε χωράφι με κοπριά. Αλλά και σπαρμένη από οργανωμένα συμφέροντα..

Στην αθλητική δημοσιογραφία χρειάζεται τόλμη για να γράψεις, θάρρος για να πας σε όποιο γήπεδο δεν αρέσει η φάτσα σου και θράσος για να αγνοήσεις τις απειλές που αιωρούνται. Είναι αυτό το θάρρος/θράσος που είχε ο εξαίρετος συνάδελφος Χρήστος Κοντός (εξαίρετος με όλη τη σημασία του χαρακτηρισμού). Πήγε σε αποδυτήρια γηπέδου και τον απείλησαν γιατί, του είπαν, «προκαλείς και μόνο με την παρουσία του». Ο Κοντός είχε το σθένος να καταγγείλει γραπτώς το περιστατικό στην ΕΣΗΕΑ, στον ΠΣΑΤ και στον εισαγγελέα. Δεν άκουσα - δεν έμαθα τουλάχιστον - να έγινε τίποτα. Όπως γενικά δεν γίνεται τίποτα.

Πριν από χρόνια εισέβαλαν στα γραφεία αθλητικής εφημερίδας κρανοφόροι με λοστούς και ισοπέδωσαν έναν όροφο. Δεν έγινε τίποτα. Έχουν χτυπήσει τον Άρη Ασβεστά, τον Περικλή Στέλλα, τον Σωτήρη Βετάκη - αλύπητα μπροστά στο παιδί του! -, παλιότερα τον Φίλιππο Συρίγο, πολλούς άλλους, και δεν έγινε τίποτα.

Ναι, «πιο επικίνδυνο είναι να δουλεύεις σε ανθρακωρυχείο». Αλλά και αυτή η χαβούζα του φανατισμού γύρω και μέσα στη δουλειά μας είναι άκρως ανθυγιεινή και επικίνδυνα τοξική.

---
---
*