Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

... η "Ομάδα Εργασίας" και η ΕΤΗΠΤΑ δια του προέδρου της ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Διευκρινήσεις... 


Σχετικά με e-mail που λάβαμε και αφορούσε στη συμμετοχή του προέδρου της ΕΤΗΠΤΑ, Γιώργου Μυλωνά, σε "κοινή ομάδα εργασίας" υπό την ΠΟΕΣΥ, να κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Ο Πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ συμμετείχε στην κοινή ομάδα εργασίας που συνεδρίασε στα γραφεία της ΠΟΕΣΥ (4/1/2016) με θέμα το Ασφαλιστικό - χωρίς να το γνωρίζει το ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ - όπως φαίνεται και από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία.

Είναι προφανές ότι σ' αυτή τη συνεδρίαση διαμορφώθηκαν και οι προτάσεις που πρόθυμα ενστερνίστηκε (ανακοίνωση 16/1/2016) και ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας και υφυπουργός Εργασίας κ.λπ., Τάσος Πετρόπουλος, όπως π.χ. η μεταφορά κεφαλαίων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΔΟΕΑΠ κ.ά.

Είναι πλέον βέβαιο ότι ο Πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ γνώριζε όλες τις συζητήσεις και τις υπό διαμόρφωση προτάσεις ένθεν κακείθεν. Όπως είναι βέβαιο και ομολογημένο ότι το περιβόητο "non paper" του Πετρόπουλου ήταν στην κατοχή όλων όσοι μετείχαν στην "ομάδα εργασίας" από τις 16/1 και το φύλαγαν ως επτασφράγιστο μυστικό...

Όλα αυτά δεν τα αρνήθηκε, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τους συμβούλους της "Ανασυγκρότησης", κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ στις 28 Ιανουαρίου 2016 και μάλιστα παραδέχθηκε πως ήταν λάθος του το ότι δεν ενημέρωσε νωρίτερα το Συμβούλιο (πρακτικά ΔΣ 28/1/2016).

Υ.Γ.: ... να σημειώσουμε ότι η "Ανασυγκρότηση" αλίευσε την επιστολή "non-paper Πετρόπουλου" από το http://www.anapodos.com/ στις 24/1, και κάνοντας μια μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσε τις περισσότερες Ενώσεις για το περιεχόμενό της. Η έγκαιρη δημοσιοποίηση και η σθεναρή στάση συμβούλων της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ, οδήγησαν στην "άλλη" απόφαση του Διασωματειακού και όχι σ' εκείνη που είχε δρομολογηθεί από το άτυπο Διευθυντήριο των δημοσιογραφικών Ενώσεων - εξ ου και το "πραξικόπημα" των δημογερόντων για απεργία στις 28/1...
---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου