Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

... ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ - ώρα για μάχη και για ζωή !..

*
ΠΑΜΕ
Τύπου & ΜΜΕ
***
*
Συνένοχοι στο φόνο δεν θα γίνουμε...


Η πρόταση για το Ασφαλιστικό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελειώνει την κατεδάφιση που άρχισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζοντας ακριβώς το ίδιο παραμύθι. Προσπαθούν και αυτοί να μας πείσουν ότι το νέο σχέδιο - «τερατούργημα» αποτελεί τη σωτηρία για το ασφαλιστικό σύστημα και τους ασφαλισμένους.

Ξεδιάντροπα λένε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, επιχειρούν για άλλη μια φορά το διαχωρισμό ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους και συνταξιούχους, πλασάρουν την «προσωπική διαφορά», για να σπείρουν αυταπάτες, να πυροδοτήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, να αφοπλίσουν τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις.

Στην πραγματικότητα, θα επιβληθούν μειώσεις με το νέο υπολογισμό και επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, κύριων και επικουρικών καθώς και στο εφάπαξ, ενώ το ΕΚΑΣ καταργείται το 2019. Ο υπολογισμός της σύνταξης αντιστοιχεί στα εισοδήματα όλου του εργάσιμου βίου, μειώνοντας έτσι το ποσοστό αναπλήρωσης. Η Ασφάλιση γίνεται πια ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, με σταδιακή απεμπλοκή του κράτους και της εργοδοσίας από αυτήν. Ανοίγεται έτσι διάπλατα ο δρόμος για τα αρπακτικά της ιδιωτικής ασφάλισης και τους εμπόρους της Υγείας, που ήδη ακονίζουν τα νύχια τους.

Αλήθεια, πότε και ποια σύνταξη θα πάρει ένας νέος συνάδελφός μας που στην καλύτερη των περιπτώσεων εργάζεται με ευέλικτες μορφές εργασίας, με μισθούς πείνας, με «μαύρα» στη γαλέρα του διαδικτύου και αλλού ή έχει μεγάλα χρονικά διαστήματα ανεργίας;

Να μην ξεχνάμε ότι το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Είναι όλο το πλαίσιο προστασίας για τον εργαζόμενο και τη λαϊκή οικογένεια. Είναι η ασφάλιση των παιδιών, η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη της οικογένειας, το επίδομα ασθενείας, η πρόνοια, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, η προστασία της μητρότητας. Ολα αυτά σήμερα τσακίζονται χωρίς πολλή συζήτηση, για να νιώθουν οι νέοι εργαζόμενοι ότι δεν τους αφορά το ζήτημα.

Τα μέτρα μπορεί να είναι ακόμα πιο σκληρά μετά την κρίση και την έγκριση από τους εκπρόσωπους του κουαρτέτου.

Για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ η πρόταση Κατρούγκαλου είναι η απόλυτη καταστροφή, αφού σκιαγραφεί την κατάργηση της μόνιμης - σταθερής δουλειάς, ιδιαίτερα για τους δημοσιογράφους, των επαγγελματικών δικαιωμάτων και των Ταμείων, συνολικά για τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους του Κλάδου.

Ακόμα και αν «ευδοκιμήσουν» οι όποιες «διαβουλεύσεις» σχετικά με την τύχη του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, του αγγελιόσημου ως αποκλειστικού πόρου των Ταμείων και του ΕΔΟΕΑΠ, που στην ουσία θα λειτουργεί ως Επαγγελματικό Ταμείο, με τους άνεργους και τους συνταξιούχους στον Καιάδα, θα αφορούν μια πρόσκαιρη, όχι ουσιαστική, εξαίρεση, με σκοπό για άλλη μια φορά να σπάσει το κοινό μέτωπο των εργαζομένων.

Καμιά εμπιστοσύνη στα λόγια κανενός υπουργού, καμιάς κυβέρνησης!!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΩΗ!

Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στην κυβέρνηση, την ΕΕ και τους εργοδότες. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Διεκδικούμε όλα όσα χάσαμε τα τελευταία χρόνια.

Παλεύουμε για μισθούς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις, για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι κόστος, είναι δικαίωμα!

Να απαντήσουμε δυναμικά, με κάθε τρόπο για να μην περάσει το νομοσχέδιο - ταφόπλακα για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις στα ΜΜΕ να οργανώσουν συζητήσεις, συνελεύσεις, συσκέψεις, σε κάθε χώρο δουλειάς. Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος έρμαιο της κατευθυνόμενης, από την κυβέρνηση και τους εργοδότες, προπαγάνδας.

Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που λειτουργούν σε όφελος της ανταγωνιστικότητας και των κερδών του κεφαλαίου. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

Ολοι με το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στο συλλαλητήριο στις 23 Γενάρη 11 π.μ. στην Ομόνοια, όλοι στη Γενική Απεργία τις 4 Φλεβάρη και σε κάθε επόμενη αγωνιστική κινητοποίηση μέχρι την ανατροπή!!
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου