Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

... οι καναλάρχες, ο Γερούν και οι τηλεοπτικές άδειες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τον Ντάισελμπλουμ
βγάζουν μπροστά οι καναλάρχες
για να φρενάρει το νόμο Παππά


Νέος γύρος επιθέσεων εν όψει της προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών

Νέο γύρο επιθέσεων κατά του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ξεκίνησαν τα κανάλια από την Παρασκευή. Κι αυτή τη φορά – με όρους champions league, μεταφέρουν την κόντρα στο γήπεδο της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην έδρα της ΕΕ.

Αφού ορμήνεψαν τον Ντάισεμπλούμ, έστειλαν στη συνέχεια τους ανταποκριτές τους στις Βρυξέλλες να του πάρουν δηλώσεις… Στα ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων της Παρασκευής και του Σαββάτου – σχεδόν όλα πανομοιότυπα, εμφανίζουν το σγουρομάλλη πρόεδρο του Eurogroup να εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για το νόμο Παππά… Για αυτό και τις τοποθέτησαν στις μπροστινές θέσεις των δελτίων…

Εκεί λοιπόν, κάπου μεταξύ 5ης και 6ης είδησης, μετέδωσαν ότι ο Γερούν Ντάισελμπλούμ, διατύπωσε τις ενστάσεις του για το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες, διότι – μεταξύ άλλων, αντίκειται στη δέσμευση για άνοιγμα των αγορών, δεν βελτιώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον, ενώ συνιστά παράβαση των αρχών της ΕΕ για τη λειτουργία του κράτους δικαίου και την ελευθερία της έκφρασης.

Τα ρεπορτάζ με τις δηλώσεις του Ντάισελμπλούμ μεταδόθηκαν την Παρασκευή από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του STAR, MEGA, ANT1 και το Σάββατο του ΣΚΑΪ.

Συμπερασματικά, το «έργο» θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το έχουμε ξαναδεί στη βερσιόν με κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και στη θέση του Νίκου Παππά, το Θόδωρο Ρουσόπουλο.

Τότε το νομοσχέδιο που η «πιάτσα» αποκαλούσε «βασικό μέτοχο» δεν κατάφερε να προχωρήσει, αφού κάποιοι υπάλληλοι της ΕΕ το πέταξαν στο καλάθι… Από τότε λοιπόν το σκορ παραμένει 1 – 0 υπέρ των καναλαρχών! Μένει να δούμε την εξέλιξη στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί με τη φόρα που έχει πάρει ο Ντάισελμπλουμ μπορεί το παιχνίδι να πάει στα πέναλτι!

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου