Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

... τριμερής για τη ΣΟΦΤΕΞ - στο δρόμο οι εργαζόμενοι ...

*
Ομοσπονδία
Μισθωτών Τύπου
& Βιομηχανίας Χάρτου
***
*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σήμερα πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, ανάμεσα στους εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ, του υπουργείου και της εργοδοσίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο η εργοδοσία επιβεβαίωσε την απόφασή της να πετάξει στο δρόμο 130 οικογένειες.

Η ηγεσία του υπουργείου αρκέστηκε σε ευχολόγια και σε αναφορές για την τήρηση της «νομιμότητας», που ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτε για τους εργαζόμενους. Έγινε ξεκάθαρο ότι το μέλλον που επιφυλάσσουν και για τη ΣΟΦΤΕΞ είναι ανάλογο με αυτό δεκάδων άλλων εργοστασίων που έγιναν θυσία στην κερδοφορία και στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Η πολυεθνική προχωράει ακόμα και σε κίνητρα προκειμένου να απαλλαγεί από εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα, από το ταξικό σωματείο που τα διεκδικεί.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας τάζουν κυβέρνηση και εργοδοσία! Ανάπτυξη που κριτήριο έχει τα κέρδη των αφεντικών και όχι τις ανάγκες των εργατών, που στήνεται πάνω στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, μισθούς πείνας, την απλήρωτη εργασία.

Όσο κι αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι είναι με τη μεριά των εργαζομένων, είναι η ίδια που διατήρησε όλους τους αντεργατικούς – αντιασφαλιστικούς νόμους και φέρνει νέους, που λίγες μέρες πριν νομοθέτησε την ανταπεργία (λοκ-άουτ), φέρνει νέο νόμο για τα εργασιακά με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Οι εργαζόμενοι στη ΣΟΦΤΕΞ δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην εργασία με κάθε τρόπο, την επαναλειτουργία του εργοστασίου, χωρίς να μπουν σε οποιοδήποτε παζάρι για το πόσα θα χάσουν.

Σε αυτή την προσπάθεια η διοίκηση της Ομοσπονδίας, οι εργαζόμενοι του Κλάδου, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δηλώνουμε αλληλέγγυοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΣΟΦΤΕΞ, σαν μια γροθιά, δίπλα στο σωματείο τους, με αποφασιστικότητα, να συνεχίσουν το δρόμο του αγώνα και να επιβάλλουν την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

Αγωνιστικά


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου