Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

... "elliniko-greek-rock", η εγκυκλοπαίδεια της ελληνικής ροκ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η ιστορία των δημιουργών του ελληνικού ροκ


Τα πάντα για το ελληνικό ροκ στο elliniko-greek-rock !

Ιστορική καταγραφή των συγκροτημάτων αλλά και των ανθρώπων που γράψανε την ιστορία του ροκ στην Ελλάδα. Από την γέννησή του μέχρι τις μέρες μας.

Μια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, της ελληνικής ροκ σκηνής, που θα εμπλουτίζεται και θα ανανεώνεται συνεχώς: elliniko-greek-rock

Ο διαχειριστής του μπλογκ αναφέρει σχετικά:

"Οι πληροφορίες που αναγράφονται στο blogspot είναι από το προσωπικό μου αρχείο (cd, βιβλία, περιοδικά, fanzine, διάφορα αρχεία κλπ), άλλα και από φιλικά site και blogspot, από επίσημες σελίδες συγκροτημάτων και δημιουργών καθώς και από τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Σκοπός μου είναι να υπάρχει ένας πλήρης κατάλογος των ονομάτων της ελληνικής σκηνής με όσο το δυνατόν.. πληρέστερη εικόνα. Οι παλιότερες αναρτήσεις συμπληρώνονται και εμπλουτίζονται συνεχώς με νέα στοιχεία και πληροφορίες.

Εδώ θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω τις αναμνήσεις, τις στιγμές που έχω περάσει και τα συναισθήματα από όλα αυτά τα χρόνια που ακούω μουσική που με γεμίζει και γουστάρω! Συγκροτήματα και δημιουργούς με πολλούς δίσκους και χρόνια στην δισκογραφία ή με μόλις λίγα τραγούδια και ούτε καν επίσημες κυκλοφορίες.

Από δέκα χρονών όταν πήγαινα ακόμα στην πέμπτη δημοτικού (κάπου το 1993-1994) που έγραψα την πρώτη κασέτα μου (δεν είχε κάνει την εμφάνιση του ακόμα το cd) με το συγκρότημα Τρύπες, που έτυχε λίγα χρόνια μετά να τους δω για πρώτη φορά live κάπου το 1999 στο Ρόδον (υπήρχε ακόμα τότε). Κάπου εκεί στα 1993 έγινε η αρχή και η αφορμή για να ασχοληθώ με την υπόθεση ελληνικό ροκ.

Το blog μου αυτό (http://elliniko-greek-rock.blogspot.gr/) είναι περισσότερο προσωπικό, για μένα δηλαδή, επειδή είχα αυτή την ανάγκη να καταγράψω την μουσική που αγαπώ μέσω της ιστορίας όλων αυτόν των ονομάτων. Ελπίζω να σας αρέσει..."

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου