Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

... στο δρόμο της ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΗΕΜ-Θ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στρίβειν δια του αρραβώνος,
δηλ. της… εργασιακής συνέλευσης,
για τα δεδουλευμένα της «Μ»,
η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ
- Την συγκαλεί την Δευτέρα 1μμ…


«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ συγκαλούν συνέλευση όλων των εργαζομένων της ΜΕΕ ΑΕ. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, στις 13.00, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (3ος όροφος). Η κρισιμότητα των συνθηκών στο εκδοτικό συγκρότημα καθιστά την παρουσία όλων των συναδέλφων απαραίτητη» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ που υπογράφεται και από τις Ενώσεις Προσωπικού και Τεχνικών, ΕΠΗΕΘ και ΕΤΗΠΤ-Θ.


Τι έχουν όμως να προτείνουν οι εν λόγω Ενώσεις στους νυν εργαζόμενους της «Μακεδονίας» και της «Θεσσαλονίκης» αλλά και του «πόρταλ» και των «Σπόρ του Βορρά» όπως και σε «απολυμένους και εθελούσιους» όλων των τελευταί
ων ετών, του συγκροτήματος; Όλοι είναι στον… πάγκο του Προκρούστη. Για πόσο όμως αυτή η κατάσταση;

Στον ΔΟΛ με τρεις μήνες καθυστέρηση της μισθοδοσίας, όπως διαβάζουμε στο «Media TV News«, «η απόφαση της γενικής συνέλευσης στον ΔΟΛ για 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, ώθησε(;) τη διοίκηση Σταύρου Ψυχάρη να απαντήσει αμέσως για τους απλήρωτους μισθούς» και να καταθέσει μία πρόταση με συγκεκριμένο(;) χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των καθυστερούμενων. Μάλιστα στις κινητοποιήσεις των τεχνικών του «Βήμα FM» για τους 3,5 μήνες απλήρωτα δεδουλευμένα, βγήκε ανακοίνωση από το Διασωματειακό Τύπου, με υπογραφές από 10 Ενώσεις και Σωματεία.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ με 6,5 απλήρωτους μισθούς στην «Μακεδονία» και απλήρωτες αποζημιώσεις και δεδουλευμένα 7 μηνών στους πεταγμένους στο δρόμο εργαζόμενους των «Σπορ του Βορρά», στις λακωνικές ανακοινώσεις της, δεν αναφέρει λέξη για το άνοιγμα της ψαλίδας και μιλά γενικά για δεδουλευμένα, ενώ τα χρωστούμενα είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Αυτή τη θολή στάση διατηρεί και στις εργασιακές συνελεύσεις. Και ενώ συνήθως έχει ήδη αποφασίσει πως θα κινηθεί, δηλαδή να μη κάνει τίποτα, συγκαλεί ενίοτε μία εργασιακή συνέλευση προς εκτόνωση του κλίματος. Διότι πέρα από τους συνήθεις διαμαρτυρόμενους, η μικρή, συχνά, συμμετοχή, της εξασφαλίζει ένα σταθερό άλλοθι, ώστε να δικαιολογεί την αδράνεια της, ενώ μηρυκάζει και το γνωστό ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις και πως μία κινητοποίηση διαρκείας θα έκλεινε το μαγαζί. Όμως δεν έγινε έτσι στον Αγγελιοφόρο, που έβαλε λουκέτο με 8 μήνες απλήρωτα δεδουλευμένα. 

Αυτό όμως που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι η ΕΣΗΕΜ-Θ πλέον στις εργασιακές συνελεύσεις έχει χρέος να καταθέτει προτάσεις και να σχεδιάζει πρωτοβουλίες υπέρ των μελών της και να μη κρύβεται πίσω από τις όποιες επιφυλάξεις ή την ανασφάλεια εργαζομένων. Υπάρχουν προτάσεις, όπως:

• Να εξαντλήσει όλους τους τρόπους διεκδίκησης των δεδουλευμένων και των χρεωστούμενων.
• Να ενισχύσει πραγματικά και ουσιαστικά όσα μέλη της έχουν ανάγκη επιβίωσης. Το ταμείο της Ένωσης είναι λεφτά των εργαζομένων και όχι των τραπεζών.
• Να πιέσει την πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα και να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους μπαταχτσήδες επιχειρηματίες του κλάδου.
• Πέρα από τη «Μ», να κηρύξει άμεσα 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης με κεντρικά αιτήματα την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και οφειλομένων στους εργαζόμενους, την υπογραφή ΣΣΕ και άρση των αντιασφαλιστικών μέτρων.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου