Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

... ΠΟΕΣΥ - εκ βαθέων: "Γελαστήκαμε. Προδοθήκαμε..." ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σχόλιο "Α" : ... δηλαδή, από ό,τι μας λέει ο καλός οργανωτικός της ΠΟΕΣΥ ("...Κάναμε το λάθος να συζητάμε μήνες με ανθρώπους που θεωρούσαμε ότι πιστεύουν στο διάλογο, πως επιθυμούν να δώσουν λύσεις. Γελαστήκαμε. Προδοθήκαμε..") πήγαν στράφι και η "Ομάδα Εργασίας" και τα non-papers" του Νομικού τους Συμβούλου και υφυπουργού Εργασίας κ.λπ., Τάσου Πετρόπουλου ... και προπάντων κάτι στράβωσε και δεν μπορούν να πάρουν μερικά εκατομμυριάκια ευρουλάκια του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για να στηρίξουν τον ΕΔΟΕΑΠ ... σωστά, καλέ οργανωτικέ της ΠΟΕΣΥ; ... και τώρα δεν σας μένει τίποτα άλλο από το να το ρίξετε στην επαναστατική γυμναστική ... χα ... με τους δημογέροντες μπροστά να δίνουν τον ρυθμό ... και έχετε και την απαίτηση το πόπολο να σας συνοδεύσει ... χα, χα ... σας βλέπω να σέρνετε το χορό του (συνδικαλιστικού) Ζαλόγγου μαζί με τη λέσχη της Ακαδημίας και την άλλη λέσχη "των φίλων της Στρατηγού Καλλάρη" ... πως το λέμε; ... όπως στρώσεις... ή κάτι τέτοιο ... Αλλά για να δούμε και το σχετικό κείμενο...

«Από τη Δευτέρα θα παίρνουν
τα μηνύματα των δημοσιογράφων»

"Σχέδιο κατάργησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος"

Άμεσες αντιδράσεις από τους συνδικαλιστικούς φορείς του Τύπου αναμένονται τις επόμενες ημέρες. «Από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να παίρνουν τα μηνύματα» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Νίκος Συνοδινός, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ (προερχόμενος από την ΕΣΗΕΑ). Ο ίδιος κάνει λόγο για «σχέδιο κατάργησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος» και για «αρπαγή ενός δισεκατομμυρίου ευρώ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ»! Προφανώς ο Ν.Σ. υπονοεί κινητοποιήσεις, αλλά μένει να δούμε την έκταση και την αποτελεσματικότητά τους. Γιατί έως τώρα δεν έχουν πείσει. Το μήνυμα Συνοδινού στο fb ακολουθεί:

«Το σχέδιο κατάργησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, βρίσκεται στην κορύφωσή του. Η αρπαγή του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, είναι στην πρώτη γραμμή του Τσίπρα και των συνεργών του. Το Ταμείο των εργαζόμενων στα ΜΜΕ οδεύει προς διάλυση. Ευελπιστούν πως οι δημοσιογράφοι θα γίνουν επαίτες, ότι θα τους πετάξουν ένα ξεροκόμματο και θα χορεύουν με τα νταούλια τους. Κάναμε το λάθος να συζητάμε μήνες με ανθρώπους που θεωρούσαμε ότι πιστεύουν στο διάλογο, πως επιθυμούν να δώσουν λύσεις. Γελαστήκαμε. Προδοθήκαμε. Πλέον έχουμε πειστεί ότι με αυτούς δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης. Αυτοί διάλεξαν τον πόλεμο. Από Δευτέρα θ' αρχίσουν να παίρνουν τα μηνύματα. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να επιλέξουμε τον τρόπο που θα μας εκτελέσουν. Ή οι δημοσιογράφοι, ή αυτοί». 

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου