Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

κυκλοφορούν ανάμεσά μας - "Ακρόπολις", "Espresso", "ΕΩ" κ.ά.

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δημοσιογραφία
χωρίς εκβιασμούς, φυσικά...


Πότε έλεγε αλήθεια η Espresso για τον Γαβριήλ, προ 20ημέρου ή σήμερα; Πως τα καταφέρνουν έτσι αλήθεια, θέλει τέχνη, να αλλάζουν τα πρωτοσέλιδα κατά το δοκούν; Και όχι μόνο αυτό, αλλά συλληφθέντες που κατηγορούνται για εκβιασμό να μιλούν για... ελευθεροτυπία.

Δείτε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας -κυκλοφορεί ανάμεσά μας, όχι στα περίπτερα πάντως- «Ακρόπολις» που μιλάει για πόλεμο συμφερόντων ΜΜΕ με «θύμα την ελευθεροτυπία του τύπου».


Όχι την «Ελευθεροτυπία» σκέτο ή την «ελευθερία του Τύπου», αλλά «την ελευθεροτυπία του τύπου» ώστε να ξεχάσουμε και τα λίγα ελληνικά που ξέρουμε.

Την ίδια ημέρα η Espresso με το πρωτοσέλιδό της διαψεύδει τον ίδιο της τον εαυτό και το δικό της, προ 20ημέρου, πρωτοσέλιδο. Θυμηθείτε τι έγραφε τότε και δείτε παρακάτω τι λέει τώρα.

*

Πότε έγραφε ψέμματα; Τότε ή τώρα; Αν και η σωστή απάντηση μπορεί να είναι και τότε και τώρα. Δεν το αποκλείουμε διόλου. Αλήθεια και στις δύο περιπτώσεις είναι δύσκολο να έλεγε.

Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά σε σχέση με όσα μας περιμένουν τις επόμενες ημέρες (Ελεύθερη Ώρα); Ας ασχοληθούμε κι εμείς επιτέλους με τα σοβαρά (Ελεύθερη Ώρα) αφήνοντας τα ευτελή... 


Άλλοι φυσικά είναι οι υπαίτιοι!

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου