Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

... non-paper - ταΐστρα με σανό για δημοσιογράφους ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η ανάλυση
του non paper Πετρόπουλου
ή πόσο σανό…


Σε λίγες ώρες πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων για το μείζον θέμα του ασφαλιστικού για το οποίο η βάση του κλάδου ζητά δυναμικές, μαχητικές κινητοποιήσεις με αίτημα την απόσυρση του εκτρώματος, ενώ οι συνδικαλιστές που “μιλάνε” με υπουργούς και τον πρωθυπουργό(!), παλεύουν για την “αυτοτέλεια” του ΕΤΑΠ ΜΜΕ εντός του ενιαίου ΕΦΚΑ

Δόθηκε λοιπόν το περίφημο non paper από τον Τάσο Πετρόπουλο στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ. Παίρνοντάς το στα χέρια μας μείναμε έκπληκτοι. Πόσο σανό θα ταΐσουν ακόμη τους δημοσιογράφους; Ας δούμε τα στοιχεία του:

Θεσπίζεται και εργοδοτική εισφορά, θεσπίζεται και το αγγελιόσημο! (Δηλαδή αν η τρόϊκα πεί όχι βγαίνει εκτός μια παράγραφος, και ισχύει η εργοδοτική εισφορά!) Για του λόγου το αληθές θεσπίζεται ξεχωριστά, πάλι με μελλοντική υπουργική απόφαση το ύψος της εισφοράς των εργαζομένων (και μόνο αυτών) στα ΜΜΕ. Το αγγελιόσημο μεταφράζεται σε “εισφορά” γενικά και ισχύει και για τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Οι συνδικαλιστές εξασφάλισαν θέσεις εκπροσώπησης στη διοίκηση του ενιαίου ΕΦΚΑ. Πάλι με μελλοντική υπουργική απόφαση, μέρος των περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, μέσα στον ΕΦΚΑ, μπορούν να μεταφέρονται στον ΕΔΟΕΑΠ. (όμηρος ο ΕΔΟΕΑΠ του εκάστοτε υπουργού δλδ).

Τελευταίο και εξίσου σημαντικό, ο κλάδος επικούρησης ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ φεύγει από τον ΕΔΟΕΑΠ. Η κατανοήση βρίσκεται σε ένα μικρό “κόμμα” σε δυο άρθρα. (στα μαυρισμένα διαβάστε).

Στο μεν πρώτο για τον κλάδο επικούρησης αναφέρεται ο κλάδος “ιδιοκτητών, συντακτών και υπαλλήλων” με κόμμα, στο δεύτερο για τον κλάδο υγείας αναφέρεται ο κλάδος “ιδιοκτητών συντακτών”.

Τα περισσότερα πάντως του non paper συμπεριλαμβάνονταν στην “γνωμοδότηση” που παρήγγειλαν οι συνδικαλιστές σε δυο νομικούς στην πρώτη φάση διαλόγου. Εκείνη η γνωμοδότηση αποσύρθηκε σε μια μόλις μέρα! Να όμως που τελικά στοιχεία της εμφανίζονται στο non paper Πετρόπουλου, βάσει του οποίου θα γίνει η συζήτηση σήμερα στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ και το Σάββατο στην έκτακτη Συνδιάσκεψη της ΠΟΕΣΥ. Μια ερώτηση μόνο. Πόσα κιλά σανό θα ταϊστούν οι δημοσιογράφοι;

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου