Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

... "Εφ.Συν." - 1.000 φύλλα με επιτυχίες και ...αστοχίες!..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σήμερα η «Εφ.Συν.»
συμπληρώνει τα χίλια φύλλα της...

σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη
Αριθμός-σταθμός, αν αναλογιστεί κανείς πως, όταν ξεκινούσε αυτή η προσπάθεια, που κρατάει 40 (ολογράφως σαράντα!) μήνες, λίγοι ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι θα κρατούσατε σήμερα αυτό το φύλλο με τον αριθμό 1.000.

Κατ’ αρχάς δεν το πίστευε και δεν το ήθελε το κατεστημένο στον χώρο του Τύπου. Η δική μας επιτυχία-παρουσία μετρούσε και μετράει ως ζημιά για εκείνους. Εχασαν το μονοπώλιο της ενημέρωσης και της εξυπηρέτησης των ιδιοτελών σκοπών τους.

Δεν το ήθελαν κάποιοι επίδοξοι ανταγωνιστές, οι οποίοι χάθηκαν καθώς βρέθηκαν εκεί που επιθυμούσαν να βρεθούμε εμείς.

Δεν το ήθελε το επιχειρηματικό κατεστημένο, γιατί η εφημερίδα μας είναι ένα συνεταιριστικό εγχείρημα, χωρίς εργοδότη. Αφεντικά είναι οι εργαζόμενοί της με τον συνεταιρισμό τους και υπάρχει γιατί την αγκάλιασαν οι αναγνώστες της, που είναι και οι μόνοι εργοδότες.

Με δυο λόγια, όταν ξεκινούσε αυτή η «αποκοτιά» χάλαγε η πιάτσα.

Σ’ αυτή την πορεία των τρεισήμισι χρόνων, η εφημερίδα μας είχε επιτυχίες, είχε και αστοχίες. Ο,τι έγινε μας ανήκει. Δεν το αρνούμαστε, δεν το αποσιωπούμε, δεν το μετριάζουμε. Είναι δικό μας, είμαστε εμείς.

Οφείλουμε όμως να πούμε πως ό,τι πράξαμε έγινε με ανιδιοτέλεια, με πολλή δουλειά, με ανοιχτή καρδιά και με γνώμονα να ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο τρόπο στην ανάγκη για έντιμη, έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» ήταν και παραμένει μια ανεξάρτητη, πλουραλιστική εφημερίδα. Δεν εξαρτάται από κανέναν, δεν χρηματοδοτείται από κανέναν και δεν χρωστάει σε κανέναν.

Πολύ περισσότερο δεν παίρνει γραμμή από κάποιο πολιτικό ή οικονομικό κέντρο, δεν κρύβει τις θέσεις της, δεν παραπλανά τον αναγνώστη.

Στις σελίδες της φιλοξενούνται όλες οι απόψεις, χωρίς λογοκρισία, πλην αυτών του φασισμού και του ρατσισμού.

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με την πείρα που αποκτήσαμε και με όλες μας τις δυνάμεις.

Η μεγαλύτερη όμως δύναμή μας ήταν, είναι και θα είναι οι αναγνώστες μας. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα υπάρχουμε μόνο όσο διάστημα μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν.
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Η μεγαλύτερη εφημερίδα των ΣΥΡΙΖΑίων {πρώην ΠΑΣΟΚων} Συντακτών. Ανεξάρτητη πάνω απ' όλα! Και όλοι αγαπημένοι σαν σε μοναστήρι! Αφού τις Παρασκευές, που κλείνουν νωρίς το φύλλο, πάνε στον Καρύκη στους Χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή