Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 15/3 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο σχολιαστής που έγινε μέλος

Ωραίο το ρεπορτάζ στην “Καθημερινή” για ΕΣΡ, ΕΕΤΤ και ανεξάρτητες Αρχές. Τόσο ανεξάρτητες, που ένας πρώην σχολιαστής του ΣΚΑΪ έγινε μέλος της ΕΕΤΤ, χορηγώντας την άδεια στη Digea, της οποίας μέλος είναι ο τηλεοπτικός σταθμός...
---
Επαφές με τράπεζες στο MEGA

Ξεκίνησαν οι επαφές της διοίκησης του MEGA με τις τράπεζες επί της πρόταση για νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της περασμένης βδομάδας. Παράλληλα άρχισε νέος κύκλος επαφών μεταξύ των μετόχων.
---
Πως παραβιάζεται η δεοντολογία

Το Εργαστήριο Οπτικοακουστικών Μέσων του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας καλεί στην ημερίδα με θέμα “Πώς και γιατί παραβιάζεται η δεοντολογία στα Μ.Μ.Ε. (2009-2015);” την Τετάρτη 16 Μαρτίου, 10:00-15:00, στο αμφιθέατρο “Άλκης Αργυριάδης” στα Προπύλαια. Θα γίνει παρουσίαση της ομώνυμης έρευνας που διεξήχθη από 1/6/2014 έως 20/12/2015 με την συμβολή της χορηγίας του τέως Πρύτανη, ομότιμου καθηγητή Μιχάλη Σταθόπουλου.
---
Ηλεκτρονική πιστοποίηση
της κυκλοφορίας των εφημερίδων

Δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πως οι εφημερίδες θα κυκλοφορούν με barcode για να πιστοποιείται η κυκλοφορία τους. Η τοποθέτηση έγινε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό» στην ενότητα για τα ΜΜΕ. Η κυκλοφορία θα πιστοποιείται ηλεκτρονικά και με βάση τα επίσημα στοιχεία θα γίνεται η κατανομή της κρατικής διαφήμισης από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας.
---
Υποχρέωση δημοσίευσης
διαφημίσεων από τις τράπεζες

Ρύθμιση με την οποία οι τράπεζες θα υποχρεώνονται να καταγράφουν το συνολικό ποσό της διαφήμισης που καταβάλλουν περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο με το οποίο η ελληνική νομοθεσία προσαρμόζεται στην κοινοτική νομοθεσία για ζητήματα τραπεζών. Η διάταξη προβλέπει κάθε πιστωτικό ίδρυμα θα δημοσιοποιεί στην ιστοσελίδα του και στην Ετήσια Έκθεσή του το συνολικό ποσό που διαθέτει ετησίως για άμεση ή έμμεση διαφήμιση, την κατανομή του ποσού αναλυτικά ανά νομικό πρόσωπο ή φυσικό πρόσωπο μέσου ενημέρωσης. Μέσα στις υποχρεώσεις θα είναι και η δημοσίευση των χορηγιών.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου