Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

... ένας ΚΥΡ - 44 χρόνια πριν - για το ντέρμπι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Καταπληκτικός ΚΥΡ για το ντέρμπι
με πολιτικό αντιδικτατορικό χιούμορ
ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 44 ΧΡΟΝΙΑ - ΜΕΓΕΘΥΝΕΤΕ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΚΛΙΚΑΡΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ

Ένας αντιδικτατορικός ΚΥΡ από το παρελθόν αναβίωσε στο ένθετο περιοδικό της σαββατιάτικης «Live Sport» (βρίσκεται στα περίπτερα και σήμερα). Ένας ΚΥΡ στην «Απογευματινή» του 1972, αλλά φρέσκος, δροσερός, ποδοσφαιρικός και πολιτικός μαζί.

Με αφορμή ντέρμπι της εποχής Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, σαν το σημερινό, ο ΚΥΡ σκιτσάρισε ένα γήπεδο - στρατόπεδο γεμάτο από κόσμο, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, τανκ, φυλακές, και ατάκες – πολλές ατάκες που κάρφωναν το χουντικό καθεστώς.

«Κύριε πόλισμαν η λέξις Ελευθεράκης επιτρέπεται;» λέει μια φωνή μέσα από το πλήθος, ενώ αστυνομικός ρωτάει φίλαθλο αν είναι «Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός» και εκείνος απαντά: «Σας ορκίζομαι, εθνικόφρων». Καταπληκτική και η έμπνευση του σκιτσογράφου να παρουσιάσει τους τιμωρημένους των δύο ομάδων – Σιώκο και Δημητρίου – σε κελί φυλακής φρουρούμενους από αστυνομικούς. Ο ΚΥΡ, με τη έγκριση του οποίου αναδημοσιεύεται η γελοιογραφία, αναφέρει σε σύντομη δήλωσή του στη «Live» ότι δεν είναι ούτε Ολυμπιακός ούτε Παναθηναϊκός, αλλά Πανιώνιος.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου