Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

... τα ανήσυχα βράδια της Ευρώπης ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο φόβος της επόμενης στιγμής




Γράφει ο Διον. Βραϊμάκης

Από τη «Μαύρη Παρασκευή» του Παρισιού φτάσαμε στη «Μαύρη Τρίτη» των Βρυξελλών με ενδιάμεσους σταθμούς σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Διαδρομή αίματος, παράνοιας και κτηνωδίας. Η οποία, φυσικά, είναι απότοκος και αναβαθμισμένη συνέχεια της κτηνωδίας των Δυτικών. Ο ISIS γεννήθηκε ως παρακλάδι και μικρός εταίρος της Αλ Κάιντα και ανδρώθηκε το
2011 όταν άρχισε στη Συρία του «κακού Άσαντ» ο εμφύλιος. Τρία χρόνια μετά στο Ιράκ, το οποίο απάλλαξαν οι Αμερικανοί από τον «κακό Σαντάμ», η επέλαση του Ισλαμικού Κράτους άφησε έκπληκτη τη Δύση που περίμενε από τον διεφθαρμένο στρατό της χώρας να το αναχαιτίσει. Μάταια!

Σήμερα το χαλιφάτο ελέγχει μια τεράστια περιοχή που αντιστοιχεί σε μέγεθος περίπου στη Μεγάλη Βρετανία. Και έχει στρατό ορατό και αόρατο που εκτελεί, αποκεφαλίζει, αιφνιδιάζει. Με στρατιώτες-τρομοκράτες που δεν είναι απλά έτοιμοι να πεθάνουν, αλλά σε κάθε επιχείρηση πάνε ΓΙΑ ΝΑ πεθάνουν. Άνθρωποι που για δεκαετίες η ζωή τους – η δική τους και των πατέρων τους – είχε γίνει φτηνή, ως φτηνή την εκτιμούν και την τινάζουν στον αέρα ζωσμένοι πυρομαχικά.

Η Δύση, ανήμπορη να αντιδράσει, δεν ξέρει από πού, πώς και πότε θα χτυπηθεί. Βλέπει το πλούσιο οπλοστάσιό της κατά της κτηνωδίας ανίκανο να αποτρέψει το μοναδικό ανίκητο όπλο: τον άνθρωπο που μετατρέπει σε βόμβα το ίδιο του το σώμα και δεν τον ενδιαφέρουν οι διέξοδοι διαφυγής – θέλει οπωσδήποτε να σκοτώσει μαζικά και να σκοτωθεί.

Το ISIS είναι θηρίο βγαλμένο από το εκτροφείο αγριότητας. Είναι μια οργάνωση που ενισχύεται πραγματικά – χωρίς κανένα σχήμα λόγου – με χορηγίες κρατών και ιδιωτών από το Κατάρ, το Κουβέιτ, τα Εμιράτα. Κάνει ανενόχλητα λαθρεμπόριο πετρελαίου, ελέγχει τις καλλιέργειες, το οργανωμένο έγκλημα των περιοχών του. Και ταυτόχρονα στρατολογεί μαζικά με μεθόδους επιστημονικές – όπως παραδέχονται Δυτικοί αναλυτές. Οι ταινίες και τα βίντεο προσηλυτισμού, λένε, έχουν τεχνική και προπαγανδιστική αρτιότητα και πείθουν. Γι’ αυτό τώρα τα βράδια τής Ευρώπης είναι ανήσυχα. Και τα πρωινά της εφιαλτικά. Ανήμπορη να αποτρέψει την αγριότητα με τόσους στρατούς, τόσα μέτρα. Μεγάλες πανίσχυρης δυνάμεις, χώρες ολόκληρες, είναι παραδομένες στο έλεος του φόβου για την επόμενη στιγμή – ούτε καν για την επόμενη μέρα.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου