Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

... Στ. Ψυχάρης - Δικαιοσύνη - Ανδρέας Βγενόπουλος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΒΗΜΑ, ΒΗΜΑ τον κατήφορο

Νέα επίθεση του Σταύρου Ψυχάρη μέσω του Βήματος κατά της κυβέρνησης με επιλεγμένο όμως στόχο τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο εκδότης ο οποίος πέρα από τη δίωξή του για δανειοδότηση από τις Τράπεζες βρίσκεται υπό νέα έρευνα για τις ανύπαρκτες δηλώσεις του Πόθεν Έσχες επί 6 χρόνια, θεωρεί τον Παπαγγελόπουλο ως αιτία για τις περιπέτειές του με τη Δικαιοσύνη. Θεωρεί πως αν δεν ήταν ο Υπουργός κατά της Διαφθοράς, οι φάκελοί του θα είχαν ανοίξει και θα είχαν κλείσει με το συνήθη τρόπο.

Σύμφωνα με το νέο “ρεπορτάζ” του ΒΗΜΑΤΟΣ, ο Παπαγγελόπουλος όχι μόνο παρενέβη στην Εισαγγελέα Εφετών Τσατάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου, όπως ισχυρίζεται στην αναφορά της που δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά στις 10 Ιουλίου 2015, εισέβαλε σε κοινή σύσκεψη Ελλήνων και Κύπριων Εισαγγελέων για το θέμα Βγενόπουλου. Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η αδέκαστη Εισαγγελέας Τσατάνη (η οποία είναι υπό πειθαρχικό έλεγχο από τον Άρειο Πάγο αλλά το ξεχνάει το ΒΗΜΑ) αντάλλαξε την εξής στιχομυθία με τον Παπαγγελόπουλο:

Γ. ΤΣΑΤΑΝΗ: «Καλημέρα σας, κ. Γενικέ. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαδικασία είναι απόρρητη και δεν μπορείτε να είστε παρών».

Δ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν είμαι Γενικός Γραμματέας. Είμαι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης».

Γ. ΤΣΑΤΑΝΗ: «Για εμένα είναι το ίδιο, κ. υφυπουργέ. Βρισκόμαστε σε μια απόρρητη συνεδρίαση μεταξύ ανακριτικών και δικαστικών Αρχών. Παρακαλώ να αποχωρήσετε».

Δ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Μα δεν θα συμμετάσχω στη συζήτηση. Απλώς θα παρίσταμαι για να ενημερωθώ για την υπόθεση. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και η πολιτεία έχει δικαίωμα να είναι ενήμερη».

Γ. ΤΣΑΤΑΝΗ: «Ούτε αυτό επιτρέπεται. Παρακαλώ να αποχωρήσετε. Μας φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση».


Το νέο σενάριο του Ψυχάρη συναγωνίζεται σε φαντασία αυτό της γνωστής “γάτας Ιμαλαΐων”. Αν πιστέψουμε το αφήγημα Ψυχάρη, η Τσατάνη η οποία έδιωξε κακήν κακώς τον Παπαγγελόπουλο από τη σύσκεψη θεωρώντας τον παράνομο και παρεμβατικό, ζήτησε το Νοέμβριο να τον συναντήσει ενώ είχε ακόμη στα χέρια της την υπόθεση Βγενόπουλου. Όχι μόνο δεν τον κατήγγειλε στα όργανα της Δικαιοσύνης αλλά συναντήθηκε μαζί του με δική της πρωτοβουλία παρανομώντας μάλιστα αφού συναντήθηκε για την υπόθεση Βγενόπουλου για την οποία διενεργούσε έρευνα.

Ομολογία και ερωτήματα

Παρά την αφήγηση του ΒΗΜΑτος, η ιστορία έχει πραγματικά στοιχεία τα οποία ωστόσο εκθέτουν την Τσατάνη και τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο. Πραγματικά τον Ιούλιο του 2015, στα πλαίσια της EUROJUST υπήρξε συνάντηση μεταξύ Κυπριακών και Ελληνικών Εισαγγελικών Αρχών. Το ερώτημα είναι γιατί σε αυτή τη συνάντηση δεν ήταν παρών ο Εισαγγελέας Δικαστικής Συνδρομής Γιάννης Αγγελής, ως συναρμόδιος γι αυτές τις συναντήσεις, αλλά ο Ντογιάκος ορίζει να παρίσταται αυθαίρετα η Τσατάνη στη συνάντηση, η οποία και αναλαμβάνει στη συνέχεια την υπόθεση Βγενόπουλου την οποία αρχειοθετεί; Γιατί δεν εκπροσωπήθηκε κανένας από το αρμόδιο Τμήμα της Δικαστικής Συνδρομής αλλά επιλέγεται κρυφά η Τσατάνη;

Η παρουσία του Παπαγγελόπουλου σε αυτή τη σύσκεψη είχε ως αντικείμενο την προσπάθεια παρέμβασης που περιγράφει το ΒΗΜΑ, ή έθεσε το ερώτημα γιατί συνεδριάζει με αυτό τον τρόπο και απουσία των εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης αυτή η κοινή Επιτροπή;

Το βασικό όμως ερώτημα είναι τι ειπώθηκε σε αυτή τη συνάντηση, για τι κινήσεις δεσμεύτηκε η ελληνική πλευρά απέναντι στις Κυπριακές Αρχές και αν εφαρμόστηκαν τελικώς οι δεσμεύσεις.

Το ΒΗΜΑ, συνεχίζοντας βήμα βήμα τον κατήφορο προς την ανυποληψία και την πολιτική σκοπιμότητα, επιχειρεί όχι μόνο με τα «ρεπορτάζ» αλλά και με αρθρογραφία να παγιώσει μια εικόνα παρέμβασης της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Έτσι επιστρατεύει και τον Ευάγγελο Βενιζέλο με άρθρο με τίτλο «Παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για μια ακόμη φορά περνάει στην στήριξη του Ψυχάρη, υπέρ του οποίου καταθέτει και μάρτυρας στα δικαστήρια, αλλά κυρίως του Βγενόπουλου με τον οποίο τους συνδέουν πολλά κοινά πράγματα μεταξύ των οποίων και ο γνωστός Σάφα. Ο Βενιζέλος είναι αυτός που παρέδωσε τα Ναυπηγεία στον Ισκαντάρ Σάφα, ο οποίος σήμερα κοσμεί το ΔΣ της MIG του Βγενόπουλου. Τυχαία; 
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου