Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

... «Εφ.Συν.» - Απετάξω τω Σατανά ("Αυγή"); Απεταξάμην ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Βοήθεια από το μέλλον


Γράφει ο Περικλής Κοροβέσης

(...) Σχεδόν παντού στον κόσμο, η ιδιοκτησία των ΜΜΕ έχει περάσει στα χέρια των ολιγαρχών. Και αυτές οι επενδύσεις δεν έγιναν για το κοινό καλό, αλλά για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του αρπακτικού καπιταλισμού και της πολιτικής κάστας που τον στηρίζει. Για ποιον λόγο να αγοράσει κανείς μια εφημερίδα που θέλει να τον κάνει δούλο του συστήματος;

Εμείς εδώ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ξεκινήσαμε ένα εγχείρημα που ξεπερνάει τις δυνατότητές μας. Θελήσαμε να κάνουμε μια εφημερίδα που να εκφράζει την ανάσα αυτού του λαού.

Αλλά με ποιες δυνάμεις; Αδύναμοι είμαστε, όπως όλοι μας. Αλλά όταν οι αδύναμοι μαζευτούν, γίνονται ανατρεπτική δύναμη. Κάποιοι έχουν παράπονα από μας. Μας θεωρούν απογευματινή έκδοση της «Αυγής». Και έπαψαν να αγοράζουν την εφημερίδα. Και πήραν «τη ζωή τους λάθος».

Αφού είναι οι ίδιοι τα αφεντικά αυτής της εφημερίδας, γιατί οι ίδιοι δεν προστατεύουν την περιουσία τους; Εμείς εδώ γράφουμε κατά συνείδηση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε δίκιο. Περιμένουμε βοήθεια από το μέλλον. Και το μέλλον είστε εσείς. Οι αναγνώστες. «Αναγνώστη, βοήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου